Home » , , , , » Mosquito Bite Anyone???

Mosquito Bite Anyone???

Saw and read this in FB... and something good to share...

Lepas ni agak2 kalau kena gigit nyamuk bolehlah cuba yer... Caranya senang saja...

Panaskan sudu dengan merendam atau aliran air panas, lepas tu letak di atas tempat yang kena gigit nyamuk tu. Dikatakan kepanasan sudu tersebut akan memusnahkan protein yang mengakibatkan reaksi dan juga kegatalan akan berhenti. 

Well, something good why not we share kann??? Nanti kalau iolss dah cuba, kalaulah kena gigit nyamuk kan, iolss let uolss know ok??? *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mosquito Bite Anyone???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. wahhh yeke, berkesan ke ? nak cubalah nanti ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun tak pasti acik berkesan ke tak... sebab ini baru baca, nanti akak cuba bila agak2 dah berkesan akak gi tau ek... he he he...

      Delete
  2. mcm ena klu kena gigit dgn nyamuk mmg takder alergik
    ok jea

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah baguslah ena, tahan juga ena ni yer... farah memang menggaru ler... tapi sebab tak nak parut, tahan juga kadang2 tu...

      Delete
  3. Jangan pakai sudu yang masih panas lagi dahla...memang terbaik la...hehehe
    boleh try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut2 nanti terlecur pula kak eda... he he he...

      Delete
  4. memang kena cuba..kalau ok boleh praktikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah mar, tapi bila dah kena gigit nyamuklah baru boleh cuba ni...he he he...

      Delete
  5. Niceee. kena cubaa nii. sbb selalu jd mangsa 'ciuman' nyamuk. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha cuba dulu tau, nanti dah cuba gi tau akak feedback cam mana...berkesan tak... he he he...

      Delete
  6. first time dgr ehehe insyallah akan dicuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lya cuba dulu nanti jangan lupa hallo hallo akak, ok tak...berkesan tak...efektif tak...he he he...

      Delete
  7. Replies
    1. orang kena denggi pun berlambak kan muz???

      Delete
  8. cara yg menjimatkan..jgn sampai melecur ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup hati2 dan jangan sampai melecur dahlah... hu hu hu...

      Delete
  9. woo info yang baikk..macehhh..baru taw..

    ReplyDelete
  10. Wah.. Petua mudh.. Blh cuba nih...

    ReplyDelete
  11. nanti kalau kena kiss ngn nymuk boleh cuba tips ni! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kelasss kena kiss dengan nyamuk giteww... *_^

      Delete
  12. Baru tau ni Farah..nti d cuba..tq ya Farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah cuba nanti jangan lupa bagitau kak, berkesan ke tak kak...he he he...

      Delete
  13. bagus gak akak share ni..mana tahu kot berkesan ke kan..tq kak

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia