Home » , , , » Low Blood Sugar Signs & Symptoms

Low Blood Sugar Signs & Symptoms

Source Extracted from FB
Low Blood Sugar ni bahaya uols... Cuba perhatikan sama ada uols ada simptom2 yang dinyatakan di atas ataupun tidak...kadang kadang kita ni nampak jer sihat tapi sebenarnya tak sihat...sebab tu lah medical check-up berkala ni penting... Kalau agak2 uols mempunyai simptom2 seperti:

1.   Perubahan mood atau mood yang tidak menentu.
2.   Menggeletar.
3.   Muka pucat.
4.   Kerap berpeluh.
5.   Pening kepala.
6.   Sakit kepala.
7.   Pandangan mata yang kabur.
8.   Sakit kepala.
9.   Keletihan melampau.
10. Sentiasa lapar.

Jangan pandang enteng dan jangan ambil tak kisah, cepat2lah consult doktor yer...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Low Blood Sugar Signs & Symptoms, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

42 comments:

  1. Luckily tak ade lagi tanda² camni..cuma kena adapt dengan keadaan cuaca skang ni kan..kena banyak minum air masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza dalam keadaan cuaca sekarang memang nak kena banyak minum air masak...

      Delete
  2. Akak selalu mcn berdebar ...agaknya fasal kurang gula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu salah satu tanda, tapi tanda2 lain ada juga ke kak???

      Delete
    2. Sakit kepala jer ler...minta dijauhkan penyakit...

      Delete
  3. Hmm I think I might have a few of the symptoms.. Is it about low sugar in our blood or what? ;O

    ReplyDelete
    Replies
    1. I myself thinking about it too, cause from the list I have few as well...

      Delete
  4. Terima kasih..perkongsian terbaik..alhamdulillah setakat ni..moga kita diberi kesihatan yang baik sentiasa..amin..

    ReplyDelete
  5. kenapa bule kurang gula dlm darah ek? kurang makan gula ke apa? akk ada yg no 10 tu je...hheee

    pst... akk pun rasa fara dah pernah buat entry tu, tapi akk tak ingat... fara dah share byk sgt tips dah tak ingat dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti farah buat research sikit ek kak... he he he... tak habis buat research lagi, nanti dah dapat jawapan farah share dalam entry...

      *tak apa, saja jer nak cakap kat akak, yeay, entri kita sama... hik hik hik...

      Delete
  6. Kandungan gula dalam darah...sama mcm abg sally laa..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ek sally, mesti sally expert part ni kannn? bolehlah tolong explain kalau ada further question...

      Delete
  7. I'm one of them!!
    tak jumpa doktor lagi..adoii doii..

    ReplyDelete
  8. Ain keletihan melampau sampai nak tido pun letih tapi tak ada pun rasa lapar atau lain2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlalu penat dengan aktiviti seharian dan tak cukup rest kot ain???

      Delete
  9. Bahaya jg kan babe.. Buatnya pengsan ke.. Adoiiihai

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bahaya sebab tu kita nak kena pantau keadaan kita kann???

      Delete
  10. fizi kalau lapar pasti bergeletar..ehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ponnnnn kalau lapar cam tu fizi oiii...ha ha ha....

      Delete
  11. Nice sharing. Banyak juga tanda yg kdg2 ada nie huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun ada few of it, but not sure whether it is the one or not...

      Delete
  12. akak terima kasih share! tu laaa kann pentingnyaa buad medical check upp

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure amal, memang penting buat medical check up....

      Delete
  13. Kena kerap p check up. Don't simply makan ubat k uols

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, asal sakit kepala jer tekan panadol, tekan euphamol, kena check juga dengan doktor kalau dah terlalu kerap sangat...

      Delete
  14. Low blood sugar memang bahaya, pengidapnya perlu sentiasa bawa gula2 or coklat bersama2. Tthanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke??? menarik ni statement tu... nak check dan research dengan lebih details lah pasal ni... nak faham lebih lanjut...

      Delete
  15. kenit sentiasa lapar tapi bukan sebab low blood sugar kot, memang lapo kedarah memanjang kalau nampak makanan ni hehehe :D

    ReplyDelete
  16. Satu ada pada kakak sakit kepala tapi bukan sebab low blood sugar tapi kakak tak tahan panaslah Farah. Kalau panas terlebih memang pening kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah pun sama kak, tak tahan panas, kalau terlebih panas memang migraine akan melanda...

      Delete
  17. i have 7/9 symptoms kat atas. nampaknya kena buat medical checkup lagi la jawabnya

    ReplyDelete
  18. dulu akak selalu kena low blood, kena standby gula2 dalam handbag...terlebih pun x elok...kurang pun x elok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh makanya betullah komen MyLife Ria kat atas, kena bawa gula2 atau chocolate...jangan risau kak long, kalau jalan ngan adik sure ada gula2 atau chocolate dalam bag...ha ha ha...

      Delete
  19. kena pastikan diri ada tanda2 tu ke tidak..emm macam ada macam takda..

    ReplyDelete
  20. betultu akak, low blood sugar ni bukan org tua je.. kita y muda2 pun mudah sgt nk kena.. nak2 lagi kalau y diet secara tak sihat tu..
    time preggy ni anis cepat sgt hypo.. lambat makan sket mulalah terketar-ketar tangan, berpeluh-peluh then rasa nak pitamm.. pantang lambat makan kejap je.. check je blood sugar dah below 4.. sgt bahaya..

    ReplyDelete
  21. bab nak wat medical checkup tu mmg sarah susah sikit.. hehe.. takut..

    tapikan kadang2 tu rasa kepala ni ringan je cam nak pitam.. maybe faktor cuaca kot then kurang minum air..

    ReplyDelete
  22. Sakit kepala sampai 3x mention..mmg simpton penting tu.hihihi.tp skrg ni klu dimptom gitu mesti ckp xde pape kn.....

    ReplyDelete
  23. betul tu..
    sy skrg ni ckp risau bab drah rendah & migraine. tkut berulang..huhu
    sbb pernah kena dlu..

    akak. tima kasih sbb slalu support sy dri jauh.sy hargaisgt sgt.. trs doakan saya spy baik baik aja ye & smga diperMudahkan aamiin

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia