Home » , , , , , » Light Make-Up Things...

Light Make-Up Things...

Source Extracted from Google
Inspired from Wafa CW comment di entri INI ...

Kalau tak jelas sila klik untuk tumbesaran yer... ^_^... betul kata Wafa, teenage girls sekarang tak sama dengan teenage girl dulu... ^_^... Kalau masa zaman2 mak kita dulu, rasanya tak adalah macam ni sangat kot??? Zaman berubah dan cara hidup pun dah berubah... kadang2 tertanya2 juga, sama ada mak2 kita dulu masa zaman2 meningkat remaja atau di sekolah menengah ada tak macam kita (I mean macam saya kot???)... masa sekolah rendah dan sekolah menengah dah start pakai facial cleanser and to some extend, teenage girls nowadays dah ada compact powder sendiri uolss...yang dikhaskan untuk teenage.... Tak kurang juga ada di antara mereka yang dah start pakai foundation ok pergi sekolah...wakakaka... It's true and not a make up stories I've made... I've seen one of my senior di Convent Bukit Nanas dulu masa high school pakai foundation pergi sekolah... Hari2 kitaorang ni dok perhati jer dia... sebab nampak sangat tebal foundation yang dia pakai tu... hu hu hu... memories.... 

Kalau zaman saya dulu, facial cleanser nilah yang saya pakai dari sekolah rendah sehingga ke sekolah menengah...

Source Extracted from Google
Setiap hari tak pernah miss ok??? Kalau ada aktiviti kat sekolah siap bawak uolss... lepas aktiviti, duduk kejap bagi sejuk badan dan lepas tu cuci muka bagi selesa sikit. Punyalah jaga muka tak nak bagi berjerawat. Tak cukup dengan tu... Kalau sebelum aktiviti... siap pakai sunblock lagi...muahahaha... 

Source Extracted from Google
Zaman mak2 kita dulu, tak ada maknanya nak sunblock2 ye tak, kalau pergi aktiviti tu pergi jerlah... konon tak nak bagi kulit terbakar lettew...muahahaha....Tu tak masuk toiletries range yang lain tu, dengan shampoo and conditioner...shampoo tu adatlah kannn??? Takkan nak biarkan rambut berbau kot??? Deodorant lagi... that is all basic things... tapi yang tak menahan, siap ada compact powder lagi... 

Source Extracted from Google
Pluss dengan blotter lagi... blotter ni until now kot pakai, dengan suami2 iolss sekali terjebak pakai blotter ni...
Source Extracted from Google
Apa lagi ekkk??? Muahahaha... tak lupa juga...moisturizer...pakai Hazeline Snow, memang legend ar Hazeline Snow ni...

Source Extracted from Google

Nampak tak permainannya di situ??? Mencabar tak mencabar jadi parents zaman sekarang??? Kecik2 lagi dah nampak bakat anak2 tu sama ada minat pada cosmetics or not...kalau rajin membelek muka, rajin melayan benda2 macam ni tu... muahahaha... potential untuk high-maintenance tu ada... the possibility is there... So to those yang ada anak2 gegirl tu, bolehlah start observe and identify dari zaman2 sekolah ni kannn??? Yang untuk anak lelaki pulak, uolss bolehlah start observe sama ada your son is the metrosexual kind of guy or not... Lagi satunya, bila kanak2 zaman sekarang dah ada their 'light make-up things' kannn? Parents please be reminded, siapkan allocation duit untuk toiletries anak2 juga yer, bukan sekadar toiletries kita jer... anak2 pun nak jugakkk.... 

Kadang2 ada juga parents kat luar sana tu tak mengajar pun benda2 ni semua, tapi disebabkan necessity...as example, sun burn, pimples... skin irritation so on and so forth, nak tak nak the children needs to be introduced to those light make-up things... jaga skin and badan ye tak??? Bukan ke penjagaan kecantikan tu bermula dari awal...he he he...kalau nenek2 weolls or mak2 weolls baca ni, mesti diaorang cakap, ala haku dulu tak payah pakai semua tu pun ok jer... betul tak statement tu???  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Light Make-Up Things..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

30 comments:

  1. ehehe btl tu sis..sebanrnya2 kan sis kita pun tak pakai semua tu :)..sbb alasannya malas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang tak payah pakai apa2 pun ok...he he he...

      Delete
  2. org lama pakai petua je. tu kulit mcm kulit baby je smpai dewasa. ain hentam je pakai macam2 produk.hancur kulit.uhuuu..nyesal tak dengar cakap abah.now dalam proses pemulihan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang dulu2 semuanya mudah dan muka diaorang pun tak terdedah kepada risiko rosak sangat pun... kita ni jer macam2 nak dicubanya...he he he... kuasa pengaruh teknik pemasaranlah dikatakan...

      Delete
  3. hazeline snow tu la dulu mak2 kita pakai..yg kita pun dok sibuk jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang terjebak sekali pakai tu kak...he he he...

      Delete
  4. sama macam dania...barangan dia semua Silky girl....anak perempuan zaman sekarang kan....hazeline snow tu dulu masa muda2 akak pakai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kemain silky girl anak dara diva sorang tu.... ihikss...

      Delete
  5. muda2 dulu rajin pakai benda2 ni, dah tua ni malas plak...tapi blotter tu kekadang pakai gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni masih rajin lagi pakai kak..erks..mana ada tua, matanglah kak...

      Delete
  6. zaman ena belajar dulu mmg tak kenal smua nie lagi
    plg kuat pun bedak jea kat muka
    hehehehhee

    ReplyDelete
  7. Akak tak suka ber make up nasib baik anak akak pun tak make up sangat...dulu-dulu suka pakai bedak sejuk je...

    ReplyDelete
  8. oil control film,onie pakai tak penah nak keluar minyok banyak,sakit hati kita,kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah tak keluar banyak onie bermaksud muka onie tak berminyak...he he he...

      Delete
  9. kalau tak jaga muka ni..alahai..minyak leh buat goreng telur..
    tp zaman skool dulu..saya memang pakai hazelin snow tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hazeline snow bagus juga kan sebenarnya mar...tiba2 rindu nak pakai hazeline snow boleh???

      Delete
  10. aiza masa zaman sekolah dulu guna produk safi hijau tu je.. hehe..

    ReplyDelete
  11. betul2,
    busak sekarang ni pandai noo makeup,hikhik
    miza dulu2 pun pakai sama macam akak gak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman dah berubah mirza, macam tulah... he he he...

      Delete
  12. Itulah.. Bdk2 skrg dh advance.. Si faiqah tu pun dh pndai nk bergaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, sila bersiap sedia maria, adalah tu dia tengok tu...

      Delete
  13. legend la cleanser dlu2..xmcm budak2 skg..terover lebih sgt tuh..kekadang ade yg g skola siap pki contact lense n make up..ape cer kak farah hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. contact lense yang tak berwarna tak apa atas tujuan bantuan penglihatan, tapi yang pakai make up gi sekolah tu...huwaaaa...pengsannn....

      Delete
  14. Zaman kakak kecik sebab keluarga susah memang tak ada itu semua Fara. Tapi bila tiba pada anak-anak sebab kita berkemampuan, sebagai mama macam kakak sendiri nak anak jaga penampilan itu yg siap kakak pilih utk mereka. Kadang siap berbincang lagi mana ok dan mana tak ok... anak kakak sulung dah 18 tahun, no. 2 dah 14 tahun Fara bayangkanlah memang dah boleh jadi macam kawan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bayangkan tu kak, tapi memang betul, kita sebagai mak2 ni mesti nak anak kita jaga penampilan...

      Delete
  15. kalau dulu ade..mungkin cara tradisional lah kot n pemakanan dorang pun berbeza..

    ReplyDelete
  16. Macam2 kan sekarang nie, Si Fatiha nie pun pandai nak melawa ... Kalau keluar mesti nak cantik walaupun just nak ker pasar malam jer ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia