Home » , , , , » Kisah Di Sebalik Tarian Singa dan Saya...

Kisah Di Sebalik Tarian Singa dan Saya...


Sila gelakkan saya... ^_^... Kesinambungan dari entri INI... ok I admit, tak terhenti dengan sekadar takut kucing saja, saya juga takut dengan tarian singa a.k.a. lion dance... ok gelaklah lagi gelak... it's funny isn't it??? hu hu hu... Dari kecik sampai ke anak dara sampai ke mak dara... eh mak bujang lah sebab Ash lelaki kan??? Masih lagi takut dengan tarian singa.... 

Kalau ada tarian singa memang sayalah orang yang akan duduk jauh uolss... Huwaaa... Kenapa teruk sangat??? Entah tak tau kenapa, bukan patung singa tu yang saya takut... tapi yang terjadi adalah begini... 

Bila mana paluan gendang yang membentuk muzik untuk tarian singa tu je, my adrenaline and my heart beat starts to race... macam terasa muzik tu membawa satu spirit yang tak best pula... hu hu hu... ok itu semua mainan perasaan.. and one of my fear factor which I need to overcome it no matter what... Macam tak masuk akal lah kan??? Sampai anak dah sorang pun still takut or nervous pada perkara yang tak sepatutnya... hu hu hu... 

Malulah dengan Ash nanti bila Ash tak takut... Agagagaga... agak2 Ash takut tak? Orang tua2 kata, anak ni tak banyak sikit mesti ikut perangai atau sikap orang tua mereka... Dalam tak banyak sikit pasti ada yang turun kat anak... Muahahaha... Antara 2 ni tak taulah yang mana satu akan jadi ikutan Ash, sama ada takut kucing atau takut tarian singa...Kalau tak takut 2-2 pun lagi bagus... ^_*... Dah nama anak lelaki, kenalah beranikan??? Kalau tak macam mana nak protect mummy nanti bila dah besar??? 

*Ok sila gelak puas2 ek uolsss... Banyak betul fear factor pada haiwan dan yang berkaitan dengan haiwan saya ni... ahaksss... ayam, angsa, itik, kambing, lembu, kerbau toksah cakap lah... masa kecik2 kalau balik kampung mesti duduk jer atas rumah kampung tu... tak jejak tanah uolsss... kononnya budak bandar sangatlah kannn? Bukan mengada2 tapi memang serious takut... Dalam kepala terbayang macam2 bila nampak haiwan2 tu... contohnya, kalau kucing tu cakar mesti sakit, kalau kena kejar dengan angsa ha menjawab... dahlah angsa kat rumah arwah nenek ngan atuk tu garang... hu hu hu 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kisah Di Sebalik Tarian Singa dan Saya..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, February 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. Entri yang menarik :)

    Mohon singgah ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah nanti akak singgah ye dik...

      Delete
  2. Saya ada jugak kawan yang memang takut pada kucing,hehe.
    Mula2 memang kelakar,tapi lama2 kesian jugak kan,sebab kalau usik dngn kucing,sampai menangis dia.

    Salam kenal,
    CikNini,The Kampung Girl

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun boleh menangis kalau kena sakat pasal kucing contohnya kucing tu disua2... memang pembulilah orang yang buat tu... thanks for dropping by nini... nanti akak singgah kembali dan follow...

      Delete
  3. Hehe..PC pernah demam teruk mgkin sebab terperanjat tengok tarian singa..sentiasa terbayang mata singa tu yang berkelip kelip..

    ReplyDelete
  4. camana boleh takut nih..singa tu comellah, mata kelip-kelip, badan dia bergerak-gerak tu pun come gak, akak yang dah ada anak bujang dan dara ni pun sukalah sangat tengok..

    ha ha ha..kelakar farah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak taulah kak perasaan takut tu datang secara semulajadi...

      Delete
  5. rasa nak gelak pon ada...hihi....bila kita pobiakan sesuatu...inilah parahnya....


    Makseh atas nasihatnya....cik akak akan sentiasa ingat dear..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, namanya fear factor tu...

      cik akak, no worries i'm always around for you....

      Delete
  6. Fobia ini mesti ada berkait dgn pengalaman...mesti ada pengalaman pahit dengan binatang nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada pengalaman pahit dengan haiwan BM tapi memang sedari kecik... hu hu hu...

      Delete
  7. adoiii kak..serius ni..singa ni tak makan orang kak..hehehe..tapi angsa tu..fiza pun cuak.hahah gelabah

    ReplyDelete
    Replies
    1. muzik dia tu fiza, semacam jer akak dengar... pukulan gendang tu....

      Delete
  8. aeh,fest time plak dengar :p
    tapi kalau binatang cam angsa tu,miza pun gerun jugak..huhuuu

    ReplyDelete
  9. Hahaakk lainnya akak Vee yg sorang ni.. Haha :) Normal lahh lain orang lain ragamnya :D Vee pun sebenarnya tak ngam sangat dengan lion dance. And as u said, bila orang start main music tu, confirm rasa pelik. Sometimes bulu roma semua naik.. Hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup exactly and that's how I feel dear... hu hu hu

      Delete
  10. Anak suka menari lion dance, siap susun kerusi, lompat sambil mulut tercungap-cungap, mata terkelip-kelip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah semangatnya anak akak... mesti comel gaya dia...

      Delete
  11. Suka jugak tengok tarian dia orang ni Farah..ada yang pro tu melayang-layang. Tinggi pulak tu..scary jugaklah..buatnya terjatuh..Hmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bagusnya tak rasa takut macam Farah... he he he

      Delete
  12. yeay!boleh geng dgn akak ni,takut kcg,heee...tapi tang tarian singa tu tak pasti tak pernah tgk live lagi rasanya^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah takut kucing juga.... ramai yang takut kucing rupanya... hik hik hik

      Delete
  13. teman pun suka nengok tarian singa ni.. cumeyyy

    ReplyDelete
  14. Cite pasal tarian singa... haa, skrg ni tgh ada tarian singa kat opis ni... tapi nrl tak turun bawah pun tengok... dengar bunyi gendang dia je dari atas ni... bkn sbb takut kat tarian singa tu... hehe, jgn marah ye Farah... lawak je... ^__^
    Anak nrl ada sorang yang sgt2 takut kucing, menangis sampai keluar air mata bila kucing tu lalu sebelah dia...

    ReplyDelete
  15. Seronok tgk tpi bising sangat.. Blh tgk kejap aje..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia