Home » , , , , , , » I Do Seriously Need A PowerBank!!! ^_^

I Do Seriously Need A PowerBank!!! ^_^

Source Extracted from Google
Ok, here comes the crappy part of me...muahahaha... kan I told uolss I do some crappy things someof the time... Peeps!!! I do seriously need a powerbank (kecoh perlukan powerbank beli jerlah, sampai nak gebang2 kat blog apa kes??? He he he...saja nak borak2 dengan uolss.... tak boleh ke???)

Kita selalu mendengar istilah powerbank tapi ada juga antara kita yang tak tau powerbank tu apa. Bukan memperkotak katikkan sesiapa, bukan sifat saya yer suka memperkotak katikkan orang. But it's reality, ada yang di luar sana yang tak faham dan tak tahu apa itu powerbank. 

Original language of course English Language... dalam Bahasa Melayunya "penyimpan tenaga"... Erks betul ke??? Ha ha ha, main redah jer ni definisikan... Ya, itulah powerbank, sebuah alat kecil yang mudah dibawa ke mana2, yang berfungsi untuk men-charge kembali gadget kita saat2 dah nyawa2 ikan. Kat mana pun kita berada, still boleh charge gadget dan tak perlu nak cari power point bagai kannnn??? Dan powerbank ni mempunyai pelbagai power capacity. 

Cara nak gunakan powerbank pun senang ajer... charge powerbank tu sampai penuh. Lepas tu bawa jer ke mana2 nak guna terus cucuk atau sumbat jer powerbank tu... Tak payah nak kalut2...  

Seriously speaking, sejak dua menjak jadi mobile blogger a.k.a. blogger on the go ni, mana2 pun pegang Ms Apple... wakakakaka... tapi yang menjadi masalah bila mana bateri drain cepat sangat... Dulu, tak berapa nak pandang sangat powerbank ni sebab I do think my battery is still adequate to the usage but then again, kalau dah surfing tu, paham2 jerlah macam mana bateri cepat habis kannnn??? Muahahaha.... 

*In search for large capacity powerbank...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel I Do Seriously Need A PowerBank!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, February 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. minggu nie ada pc fair dekat mid valley.. boleh lah beli power bank .. takda power bank leceh wooo.. hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat2 leceh sekarang ni kalau tak ada power bank...

      Delete
  2. akak pun nak satu...tolong bagi hadiah ok....my bday on June 6 nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss baru nak minta akak bagi hadiah...he he he...

      Delete
  3. Replies
    1. tapi saya rasakan masalah bagi saya ni... hu hu hu...

      Delete
  4. tringin juga nak miliki powerbank..tapi nnt2 la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu akak cam tu juga, nanti2lah... tapi sekarang dah tak boleh dah... huwaaaa

      Delete
  5. power bank sgt penting skang ni kan... akk ada dah tapi tak cukup power,,, dapat 2 kali cas hp je... nak beli yg betul2 power tak mampu plak...tunggu harga turun bule..hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak itu dinamakan membeli secara berhemah...

      Delete
  6. I hope I will get a new powerbank from my mom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. all the best dear... may your wish come true...

      Delete
  7. mmg perlu ada utk para blogger
    hehehehe ena pun ada warna pink lg tu
    hahahaha suami nak pinjam pun malu ngeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ada lelaki yang tak kisah pun kalau pakai warna pink ena...

      Delete
  8. kita pun ada masalah yang sama farah ..memang eloklah sangat to have one...kurang stresss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dear, kurang stress nak cari plug point nak charge... hu hu hu

      Delete
  9. setakat ini aiza masih tidak perlukan power bank kerana tidak memiliki smartphone..

    ReplyDelete
  10. Beli la powerbank... Rmai yg review positif.. Nlh 6 kali cas... Suami dh beli satu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak beli pun ni maria, dalam perancangan...

      Delete
  11. power bank ni dah jadi macam keperluan.. bukan lagi kehendak kan.. memang penting.. Ros pun dah gunakan power bank. bukan setakat masa nak trvell je penting.. kalau black out lagi penting kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dah tahap rasa keperluanlah ni ros...hu hu hu...

      Delete
  12. Farah i pon ade satu power bank... tp i choose yg kecik molek je.. snng nak bwk.. kalau yg capacity besar tu.. besar gabak pulak kan... i punya lebih kurang macam gambar kat atas tu... in yellow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronoknya dah ada power bank...i'm still in search lagi ni...

      Delete
  13. mmg perlu ada ni.. deqla pun teringin jugak... sbb baru2 ni x smpt nk cas henpon kat rumah tp time tu dah nak keluar rumah.. haihh.. masa tu baru terpikir kan best ada power bank.. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah perasaan yang dirasakan saat ini, kalau ada powerbank lebih mudah rasanya deqla...

      Delete
    2. Saya ada menjual powerbank PINENG dgn harga yg berpatutan. Boleh visit https://www.facebook.com/aptechno for more details

      Delete
  14. fiza pun tengah mencari ni..memang patut ada kalau rajin surf

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia