Home » , , , , , , , , » Hip Hop @ K-Pop??? Ash Di Usia 2 Bulan...

Hip Hop @ K-Pop??? Ash Di Usia 2 Bulan...


Melampau Mummy kann??? Hip hop @ K-Pop lah pula... wakakakaka.... Inilah Ash di usia 2 bulan uolsss... Ukur lilit kepala 38, berat badan 5.06 kg, dan ketinggian 59 cm.... tinggi tak anak den??? Ikut Pink Panther ke ikut abah dia ni??? Ihiksss...sebab masa preggy dulu benci nau dengan Pink Panther...hari2 nak gaduh dengan Pink Panther kalau boleh... Stailista ke anak Mummy yang sorang ni??? 

Di usia 2 bulan dah nampak progress Ash sedikit demi sedikit... Kepandaian Menyembur Ubat , Pukul 3 Pagi, dah pandai ajak borak, ajak bergurau senda...kalau ketawa tu berbuai2 pipinya... Orangnya tak adalah besar mana pun... pipi bam bam jer yang lebih... kecik molek jer kalau uolss tengok face to face... tapi sedap pegang.... gebu enough... however, berat boleh tahan ok...boleh lenguh tangan kalau pangku lama2... dah pandai mengajuk Nek Ma dengan Mummy... kalau diapers basah sikit pun dah bagi signal suruh salin, lambat susu sikit tak boleh nanti gramophone satu rumah boleh dengar sampai jiran2 sebelah boleh dengar uolss...ahaksss...kesian jiran sebelah rumah kiri dan kanan iolss... nak 'membuang' bagi signal kat Nek Ma dan Mummy dengan bunyi "erk erk erk"... ^_^... Masih mencuba dengan gigih nak turn... Dan yang paling penting dah pandai ber-SELCA dan senyum bila nampak camera...wakakakaka.... Padahnya bila dapat Mummy yang suka ber-SELCA... 

Ini gambar semalam, semasa nak outing dengan Mummy di petang hari sebelum di hantar cucuk...Wakakaka...pandai Mummy physcho bagi dia happy2 dulu baru hantar pergi cucuk...Masalahnya kecik lagi faham ker??? Faham kot??? Tapi the best part is, doktor pakar kanak2 tu pegang Ash nak cucuk, dia boleh senyum dengan doktor tu, walhal, doktor tu belum agah dia lagi...ekekeke...peramah ek anak Mummy??? 

Oh ya... di usia 2 bulan, jangan tak tau uolss... Nek Ma dia kata dia curi kain, sebabnya, orang usia 2 bulan masih pakai baju NewBorn size atau 0-3 months size... To be honest... baju2 Newborn size or 0-3 months size dia dah senteng!!! a.k.a. dalam maksud lainnya dah singkat... Makanya, nowadays, he started to wear 3-6 months size... wah nampaknya kasut dan baju yang Atuk Pink Panther sempatlah kalau Mummy berangan2 nak pakaikan masa raya nanti??? Hik hik hik..dan juga tak lupa baju 2 pasang yang Aunty Nurul, one of Mummy BFF bagi tu... dan baju 2 pasang pemberian my besties and soulmate ever Anis (kawan dari high school di Convent Bukit Nanas).... sebab even sekarang pun dah pakai saiz yang lebih besar dari usia...tak mustahil boleh ni... *_^

*Nampak macam dah besar sangat pula bila dress up kan Ash macam tu...ihiksss...arm tu yang tak menahan, nak lawan arm Abah dia yang rajin ke gym tu kot??? Esok2 dah besar ikut abah gi gym workout dan angkat besi... kasi ada muscle dan nampak masculine sikit... muahahaha... Mummy memang melampau, macam anak patung dimodelkan anak dibuatnya... macam2 gaya nak dicuba, ingat main anak patung Barbie ke apa??? La la la... Ni agak2 gaya Hip-Hop ke gaya K-Pop ni??? lol...ada ke??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Hip Hop @ K-Pop??? Ash Di Usia 2 Bulan..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, February 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. Ash mucuk mama long...buat semua auntie geram eh...amboii...kpop sgt tau

    ReplyDelete
  2. hahaha...encik future husband sally! :)

    ReplyDelete
  3. k pop ek ash... leh lepak ngan aunty nnti..hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah ah lah, boleh lepak ngan aunty la... aunty minat k-pop... ekekeke...

      Delete
  4. 2bulan dh 5kg? wahhhh semangat neh!

    ReplyDelete
  5. dh mcm menari dh tu..
    hehe..
    cuperboy mmg terbaek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengoklah cuperboy siapa kann? cuperboy anak buah uncle shark...

      Delete
  6. Ash jd mngsa keadaan ni..hahhaa.ikut mummy ye ni suka pkai cantik2x smart2x je...nk jgk comwl mcm mymmy ye.tak kisahla jd gaya ap po ye ash.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, i loikeee that words ayut... mangsa keadaan... kelakar pulak... tapi memang ye lah kot? kena ikut taste mummy... ^_*

      Delete
  7. comel yer akak...kpop tuh..hehe..tapi yang penting comel sangat...geram tengok yer..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Alolooo... Comeynya 'cuperboy' Ash bergaya camtu... baju 0-3 month dah senteng, mmg tinggi lah orgnya tu... ^__^

    ReplyDelete
  9. wahhh bergaya betul Ash mummy suruh ash posing camtu ye? :p

    ReplyDelete
  10. Maknye kn diva, habislah anknya pun kna jadi diva gak.. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia