Home » , , , , , » Habis Madu Sepah Dibuang!!!

Habis Madu Sepah Dibuang!!!

Habis madu sepah dibuang!!! Ni apa kes ni pepagi dah menciwi peribahasa madu2 sepah2 ni. Hik hik hik. Tak ada kaitan dengan yang lain2 melainkan penampakkan imej di atas. 

Nampak tak Cik Ted tu??? Yang nak kata  besar tak lah besar. Nak kata kecik pun taklah kecik. Muahahaha... Tapi Cik Ted tu adalah hadiah farewell dari rakan2 sekerja di Billing & Recovery Division, SYABAS HQ pada tahun 2008 semasa saya nak berhenti dari SYABAS. Berhenti sekejap dan tahun 2011 dipanggil semula untuk bertugas di SYABAS Petaling, Jalan Templer sebagai Head of Unit, Billing, South Zone. Pas tu berhenti balik, ahaksss... dan kerja dengan Pink Panther sampai sekarang... 

Cik Ted ni adalah kesayangan saya uolss... Tidur malam mesti bertemankan Cik Ted ni.. tak pernah lekang sampai dah naik lunyai dah Cik Ted ni. Basuh pun dah banyak kali basuh dah... Cik Ted ni kena basuh kerap, sebab berbulu2 kan??? Senang perangkap debu, habuk dan hama, nanti karang kalau tak dibasuh, senang pula dapat penyakit. Peneman setia iolss tidur ok? Muahahaha... dari single sampailah dah ber-companion sampailah preggy... Kalau tak ada Cik Ted memang resah jer lah tidur tu... Kronik tak??? ^_* 

Yang habis madu sepah dibuangnya tu bila mana semenjak Ash dah ada ni, Cik Ted dah terpinggir. Cik Ted dibiarkan keseorangan. Huwaaa mesti menangis Cik Ted ni dalam hati dia. Kena duduk sorang2 kat sudut tangga rumah tu. Kui kui kui.. ^_^... Dan Ash telah merebut takhta Cik Ted!!! Cik Ted dah jatuh ranking no.2... Kalau Ash tak ada tidur sebelah memang resah mummy... Al-maklumlah kan setiap malam kami berdua beranak tidur mesti nak berpeluk... Ash pun pandai, kalau mummy tak peluk dia pula yang resah. Kalau dah tidur, automatically dia akan turn untuk mengereng menghadap mummy dan sebelah tangan dia akan letak pada leher mummy... Sweet jer anak mummy yang sorang ni... Dan kalau nak susu dia akan bagi signal senang jer... eh eh eh... sambil buat movement. 

Kesian tak Cik Ted bila dah ada rival??? Ekekeke... Tapi rindu juga pada Cik Ted, cumanya tak dapat nak dibawa tidur lagi dah seperti dulu... Kalau bawa tidur peluk Cik Ted... Ash nak duduk celah mana pula ye tak??? Ekekeke... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Habis Madu Sepah Dibuang!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

33 comments:

  1. heehehe kecian cik ted ekk ddah kena pinggir

    ReplyDelete
  2. tak per tunggu Ash besar sikit mesti dia peluk dengan cik Ted....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ke dia kak...alamak dah lain jiwa tu kalau dia peluk teddy bear tu...

      Delete
  3. hahaha..tajuk tu buat cik akak teruja nak baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa type tajuk pun teringat cik akak... he he he...

      Delete
  4. Kakak teringat novel adam dan hawa bila kata cik Ted ini.
    Peluk Cik Ted tak sama dgn Asy yg ada aroma dan tindakbalas special.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak novel adam dan hawa...he he he... pelukan Ash lagi best kak...

      Delete
  5. oi...dah jadi mak orang kot...agak2 cik ted tuh sunyi..pas kat Dania..sure dia x sunyi dah..hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ke dania cik ted yang dah lembik tu...tak padu lagi...ekekekeke...

      Delete
  6. nanti ash dah besar sikit boleh menurun kat ash pulak..haahhaha...peluk ash lagi best tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak peluk ash lagi best...ekekekee....

      Delete
  7. tangan ada dua kan kak...jgn kedekut...ish ish..hahaha

    ReplyDelete
  8. Ted kena biasakan diri la pasni hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenalah pandai2 dia adjust diri dia...muahahaha...

      Delete
  9. ala cik ted ni. biasa biasa kan diri awak tu ye. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tulah ciksu, kenalah belajar biasa2kan diri...

      Delete
  10. Alahaii kesianya CIk Ted kena pinggir..nanti Ash dah besar sikit,boleh berdamping balik dengan CIk Ted kan kak Farah..aida dulu pun ada bantal love sebb hubby yg bagi time tak kawen lagi,tapi boleh tertinggal pulak kat hotel kat Johor..sedih betul!huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang kita sayang kalau hilang atau tertinggal memang rasa semacam aida...

      Delete
  11. hehe bg la Ash kawan dgn cik ted plak... ^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain jiwa tu nanti yaya, bahaya...hik hik hik...

      Delete
  12. Merajuklah cik ted.. Cari tuan baru.. Hehe.. Ash x sesuai utk.cik ted.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah Ash tak sesuai untuk cik ted, nak kena proses lagi lah nampaknya ni kalau nak cari tuan baru, kalau dapat gegirl...awesomeness maria...

      Delete
  13. Ted telah di anaktirikan..sian ted..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dianaktirikan secara tidak sengaja, tapi kalau anak tiri pun akak still sayang tau fiza...he he he... namapun anak... *_^

      Delete
  14. Dulu lain ..skrg lain...xpe la cik ted..time cik ted utk rehat..hihi

    ReplyDelete
  15. aduiii tentu sedih cik ted tu... huhuhu takpe bila ash dah besar skit boleh dibuat main...

    ReplyDelete
  16. Cik Ted? Teringat drama Adam & Hawa.. Hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia