Home » , , , , , , » Entry Review #3: Me and My Twin

Entry Review #3: Me and My Twin

Source Extracted from HERE
Setelah lama tertangguh, baru ada kesempatan nak buat entry review ketiga untuk pemenang dari segmen INI ... Kali ini, iolss nak review entri terbaik dari sahabat lama dan bakal besan...ahaksss... Alams Legacy .... Amboi Ash...belum apa2 dah ramai calon ni...kui kui kui, fenin kepala mummy nak buat pilihan... Nampak gayanya, Sally bakal ada pesainglah ni...*_^

Ok, entri terbaik yang diberikan oleh bakal besan ni adalah.... Me and My Twin...

Petikan dari entri beliau...

"Rasanya nie first time citer pasal my twin dalam blog nie, ye ke. Semalam sekali lagi aku terkejut sebab ada orang yang tak dikenali menegur aku kat Tesco. Siap tepuk bahu bagai, bila dia tanya aku jawab je la macam biasa. Lepas tu aku explain kat dia yang actually aku ni kembar, yang ko kenal tu adik kembar aku. Terus malu2 kucing dia blah dari situ. Tapi aku dah boleh agak kenapa dia tegur aku. Actually dah banyak kali benda ni jadi, ada yang tepuk bahu, cuit-cuitlah, tampar belakang, nasib baik aku tak panik.

Susah jugak jadi kembar nie kan, mana2 pegi pun orang kenal. Nasib baik la belum pernah jumpa dengan girlfriend dia, takut2 kena peluk plak nanti. Hehehe.

By the way, my twin ni masih single dan available, sapa2 nak try bley komen kat bawah ni. Hu hu hu promote tak ingat"

Ok, senyum dulu dan nak cakap ni...huwaaa tak tau nak review apa ni...wakakakakaka.... tapi baru kutahu rupa2nya sahabat alam maya yang sorang ni mempunyai kembar... Seronok kan ada kembar ni??? Macam tengok reflection diri sendiri pulak...he he he... 

Selalu pergi shopping mall dan nampak baby2 twins, hati terdetik nak twins pulak...tapi bila mengenangkan semuanya akan jadi double dan triple... cukuplah sekadar yang ada...muahahaha... Tapi kalau Allah dah nak bagi, saya terima jer... ooopsss... ok... 

Jadi kembar ni mungkin menyeronokkan sebab ada teman sebaya dan serupa. Rupa sama (eh ada juga kembar tak seiras kannn?)... Tapi part yang mungkin agak sukar bagi parents tu, bila mana semua expenses double (tak apa rezeki dari Allah, Allah tak beri sesuatu di luar kemampuan kita kann??? pasti ada rezeki anak tu)... bila sorang menangis, dua2 menangis atau tiga2 menangis...hu hu hu, ini kena tanya pengalaman parents yang dah biasa jaga anak kembar ni... Kembar boleh menyamar to each other...he he he... naughty attempts and act...lol... Yang pening macam situasi kat atas yang dialami oleh sahabat kita, bila kawan2 sekerja ke, sekuliah ke atau kawan mana2 atau sedara mara jadi confuse...ingat orang ni yang itu, yang itu yang ini...muahahah...tak ke haru, yang kembar penat nak melayan dan explain dan yang orang terconfuse tu memang dah tentu2lah confuse ye tak???

Siapa lagi kawan iolss kat sini yang ada kembar??? Adik se-protege saya Anim pun ada kembar juga...nak kena tanya pengalaman dia ni... Siapa lagi??? Siapa lagi??? Sila angkat tangan laju2...he he he... 

Yang gambar kat atas salah sorangnya masih single and available, siapa2 yang minat cepat2 isi borang...yang sorang tu dah apply nak jadi besan dah ni...hik hik hik... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Entry Review #3: Me and My Twin, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, February 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. Akak pun ada kembar tau..muahahahahaha...tp kembar x sama mak ngan bapak...bukan nak perasan..tp ramai yang ckp...malas nak bagi tau na,ma..cari sendiri eh,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ek??? siapakah itu jeng jeng jeng... helllooooo is it me you looking for??? muahahahaha...

      Delete
  2. Replies
    1. akak pun terbayang2 macam manalah rupa gaya kalau akak ada kembar...

      Delete
  3. anak akak kembar lelaki dan perempuan...kecik-kecik jer sama dah besar jauh berbeza....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nanti postlah gambar si kembar nak gak tengok... akak tak pernah pun tunjuk... nak gak kenal2...

      Delete
  4. berusaha nak ank kembar!! aja fighting! heheh

    pssttt..kak farah panasss!!kena baca ni

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/02/dalam-diam-diam-si-blogger-lelaki-ini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak anak kembar boleh... ada caranya... akak terbacalah dan terdengar orang soh seh soh seh... makan clomid tapi tak bagus untuk kesihatan clomid ni kalau tak betul caranya... kena consult doktor dulu baru boleh makan...

      Delete
  5. macam best je kalau ada kembar, boleh buat orang lain keliru.. kekeke~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bila part bf atau suami itu bakal menjadi satu masalah besar...

      Delete
  6. ramai kawan kembar dan sepupu sepapat kembar. teringin nak anak kembar la jugak, boleh?

    aaamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh apa salahnya CikSu... In Shaa Allah... amin...

      Delete
  7. amboii sambil mempromote ya sis ahaha..seronokkan kalau ada kembar..kitaorang tak ada keturunan kembar

    ReplyDelete
  8. pernah baca pasal diroang nie..memang sama la diorang nie..susah jugak nak bezakan..

    ReplyDelete
  9. yela kak...akak pilih yg comel je kan...sally akan tak nak jadi menantu akak kan..? fine! fine!

    kembar dia single lagi kan..? okay, sally nak g isi borang..hahaha

    ReplyDelete
  10. adik bongsu perempuan saya kembar seiras. mmg x bole berenggang. ingatkan masa kecik je, dah besar pun x boleh kalau salah seorang xde. berkongsi uri la kata kan. teringin jugak nak anak kembar, tapi belum ada rezeki adik beradik kami dpt anak kembar. tunggu je la. hehehe

    ReplyDelete
  11. jiran saya ada anak kembar perempuan..sama sebijik seiras. nak bezakan tengok perwatakan & percakapan mereka. y si akak agak kasar, si adik pula lemah lembut..

    ReplyDelete
  12. Ada bff sy kmbr..seiras plak tu... Syok klu tgk diorg bertekak.. Hehe

    ReplyDelete
  13. cuti 4 hari so tak sempat check blog........hari nie br nak tengok
    thanks farah sudi review my blog......blog bakal besan....ha3

    ReplyDelete
  14. ade kembar tapi sepupu sendiri la..seakan² rupa :)..seronok kalau betul² ada kembar atau ada anak kembar ke kan.. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia