Home » , , , , , , , » Entry Review #1: Indahnya Kampungku... 2014 Suda

Entry Review #1: Indahnya Kampungku... 2014 Suda

Source Extracted from HERE
Susulan dari pengumuman pemenang bagi segmen yang telah dianjurkan oleh Bubblynotes.Com baru2 ini di SINI, ini adalah entry review yang pertama iaitu entri dari Asha Lya yang bertajuk... Indahnya Kampungku... 2014 Suda

Entri ini adalah entri Asha yang pertama bagi tahun 2014 dan di dalam entri ini Asha telah berkongsi dengan readers tentang keindahan kampung beliau di Beaufort. Asha sekarang telah berhijrah ke banda demi mencari rezeki. Tak apalah Asha, ramai orang macam tu. 

Terdapat gambar2 kampung Asha yang menarik serta mendamaikan di dalam entri ini, tapi sayangnya sungai tempat bermandi-manda sewaktu Asha kecil telahpun dicemari. Cakap pasal pencemaran sungai ni, so sad to get to know the facts yang bukan sekadar di bandar jer sungai2 telah tercemar, tapi kawasan2 sub urban serta rural areas pun telah turut sama tercemar... hopefully masalah pencemaran ni dapatlah terus ditangani dengan jayanya... I love nature ok... 

Untung Asha dan uolss yang masih ada kampung... iolss??? Shah Alam 2 tu boleh consider kampung ke? ekekeke...rumah sendiri dan kampung sendiri... Mama berasal dari Puchong, Selangor... sekarang arwah nenek dah tak ada, rumah masih ada, tapi dah jadi milik anak buah mama... kalau nak balik pun balik ke kondo Pak Long di Bandar Bukit Puchong 2... Papa, Melaka & Kuala Pilah...biasalah bila arwah nenek dengan atuk dah tak ada, makanya memang jarang2 balik ler... 

The best thing I could remember about kampung...adalah bila waktu bangun tidur pagi yang sangat fresh dan nyaman udaranya... Boleh tiba2 terasa nak balik kampung...muahahaha....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Entry Review #1: Indahnya Kampungku... 2014 Suda , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, February 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. akak masih ada kampung....tp la ni dah jarang balik...panas kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohoi cuaca memang panas gila sekarang ni...

      Delete
  2. jom balik kedah.. hihi.. tak pon ke kuala kangsar, nak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah nak nak nak... tapi kena bawa ash sekali...

      Delete
  3. masi ada kampung....tetiba rindu nak balik kg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah masih ada kampung... nanti plan lek lok balik kampung yer..

      Delete
  4. kampung memang best,
    lagi2 bila tengok sawah yang menhijau tu..
    tenang nya rasa..! ^_^

    ReplyDelete
  5. Yup. Suasana kampung mendamaikan...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..masih ada kampung. Parents pencen nanti pun nak duduk kampung je. Boleh la feeling2 balik raya nanti.hihi

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Alhamdulillah masih ada walaupun arwah atuk dan nenek dah tiada...

      Delete
  8. Best entry uer pasal kampung..skrg ayut duk kg ap yg best bgun tido kat kg sejukkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sejuk memang rasa nak tarik selimut ler... he he he

      Delete
  9. tahniah kepada asha sebab menang.. deno tak sempat join... huhu...

    btw, deno di terengganu tinggal di area kampung dengan sawah dan anak sungai.. belakang rumah deno pun ada sungai... ^_^

    ReplyDelete
  10. seronoknya suasana kampung..udara pun segar dan nyaman je.release tension :)

    ReplyDelete
  11. Tahniah pd Asha... mmg best dok kat kg sbnrnya... macam yang farah cakap, bila bgn pagi terasa sgt fresh & nyaman udaranya... dapat pula tengok pemandangan hijau sawah yang terbentang luas... ^__^

    ReplyDelete
  12. terima kasih byk sis farah..wahh terharunya kita kena rivew blog.memang seronok tgl kat kg.aman & damai

    ReplyDelete
  13. Kampung mmg mndamaikan...hmm... :-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia