Dia Minat Bola???

Source Extracted from Google
Rambling in the evening about Ash!!! ^_^... Comel jer kan gambar baby kat atas ni dengan bola??? Hurmm, tiba2 teringat pada Ash pula di petang2 hari ni, ala bukannya lama lagi nak balik pun kannn??? Ekekekeke.... tak sabar iolss nak balik nak jumpa Ash...

Mula2, mama cakap Ash minat bola, sebab bila sibuk nak pakaikan baju lepas mandi that day, kebetulan ada news tentang bola, dari mulut becok bising2 dalam masa yang sama pakai baju, masa yang sama jugalah dia nak menyusu kannnn???...tiba2 dia senyap dan focus on TV... mama toleh tengok apa yang ada di TV, lahhh, rupa2nya bola uolss...ekekekeke... senang jadinya kerja mama nak pakaikan baju dan siapkan Ash... dari bergelut jadi mudah.... kejadian ini berlaku sewaktu iolss di office... hurmm... 
 
Dan semalam sekali lagi, malam semalam, atuk dia kata, "Ya Allah, yer sangat tu tengok bola, dia minat boleh Nek Ma...".. Masa tu Ash di pangku abah... memang ye kot dia minat bola sebab sampai atuk dia pun dah cakap macam tu...Hik hik hik... Dan mummy ni pun duduklah depan Ash dan abah dia, nak ambik si Ash lah konon... rinduuu ooo... (poyo jer lebih walhal lepas balik dari kerja terus sambar Ash dulu sebelum buat apa2 yang lain).... Abah suruh mummy ke tepi, jangan block Ash... kata abahnya... "Tepilah yang, bagi Ash tengok bola, jangan kacau dia tengok bola.."...Hu hu hu, mummy disuruh ke tepi??? Tacing tau...ahakss tak adalah tak tacing pun...saja jer melawak... Lagutlah 2 beranak abah dan anak tengok bola... 
 
Saya pun ke tepilah perhatikan ajer movement Ash... Tapi memang betullah uolss...bila iklan jer, dia terus tak pandang TV tu... sibuk ajak borak...bila bola dia duduk senyap perhatikan TV tu...ihikss...pandai dah ek nak tengok TV... adoiii...bola pula tu...esok2 mummy tak payah tengok channel lain dah... 
 
Dah nampak dah tu minat apa tu...ihikss..lelaki kannn??? Biasalah... Hurmm... Makanya, mummy kenalah bersiap sedia untuk dengar perkataan2 ni bila dia dah besar nanti... "Mummy, nak beli jersey???", "Mummy, nak beli bola???", "Mummy, nak buat iron on kat jersey???", "Mummy, nak socks bola, kasut bola dan segala bagai bola???"... Wakakakaka... based on my officemate experiences dengan anak tunggal lelaki dia.... 
 
*Nanti mummy belikan ball yer bila Ash dah pandai turn nanti... mummy belikan ball yang fluffy tu dulu... Dah besar sikit baru kita beli ball yang hard sikit ek??? Dibuatnya dia ajak mummy main bola kat padang masa abah tak ada, ha ha ha...layankan ajerlah.... 

**Rindu kat Ash ni sebenarnya... tu yang bubbly2 pasal Ash ni...hik hik hik...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dia Minat Bola???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, February 19, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Replies
    1. tak taulah nanti ena macam mana pemain bola sepak ke tidak...he he he...

      Delete
  2. Alahaiii...ashh...ashh...minat sangat tengok bola..habis lah mummy nye tak dapat tengok channel lain nanti...kohkohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena bersedialah ni cik, tak boleh tengok channel lain...hu hu hu...

      Delete
  3. esok2 mummynya jd jurulatih ash ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha uncle zam mummy tak bertauliah...

      Delete
  4. Wah...dah minat bola yea....belikan bola kecik farah bagi Ash main...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah ingat nak belikan yang fluffy ball tu, tapi tunggulah dia dah pandai turn...

      Delete
  5. ala boleh je belikan dia . nanti dia pandai kenal kenal ngn bola tu :) hehe

    ReplyDelete
  6. Ok la tu bby boy.. Kalau minat bergaya jadi diva mcm mommy dia x ke haru.. Hehe

    ReplyDelete
  7. pintarnya baby ash dah pandai tgk bola

    ReplyDelete
  8. hehe kecik2 dah pndai tgk bola yer..huhu alolo comel sgt! >.<

    ReplyDelete
  9. baby suka tengok pergerakan pemain bola kot..& warna y terang (jersey pemain & paadng y hijau)

    ReplyDelete
  10. Hehe....bijaklah tu kecik kecik dah minat Ronaldo haha....
    Beranaklah lagi bagi kawan kat Ash....senang mama boleh jadi penonton jer

    ReplyDelete
  11. amboii ash..suka ye tengok bola..dah besar nanti boleh main bola

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia