Home » , , , , , , » Central Market Kuala Lumpur...

Central Market Kuala Lumpur...

Source Extracted from Google

Masa sekolah menengah dulu, selalu juga singgah sini bila balik dari sekolah untuk pergi Paper Gallery... Iolss kan sekolah SMK Convent Bukit Nanas, so dekatlah. Pergi Paper Gallery ni bukan apa membeli kertas2 arts, sugar paper untuk school project... Yelah, macam2 benda nak dibuatnya. Presentation, backdrop for inter-class drama competition and etc. Pergi bukan sekadar sorang2 tapi berkumpulan. Bahaya jalan sorang2 kat situ, nak2 lagi budak perempuan kannn???? ^_^. Dan kalau pergi sini senang jer nak balik sebab bus station untuk balik rumah memang kat sini. Dari sekolah, kita jalan kaki ramai2... he he he... 

Selain dari tu, my ex-classmate and me suka pergi sini untuk beli souvenir for teachers atau ex-classmate punya birthdays. On occasional basis lah pun. Tak adalah hari2 menghadap Central Market tu. Kumpul duit ramai2, lepas tu beli souvenir kat situ. Sampaikan ke T-Shirt class pun kitaorang tempah kat situ.  ^_^ memoriesss.... 

Central Market ni seperti yang kebanyakkan orang tau banyak souvenirs items, gifts and crafts. Macam2 ada. Dan dalam tu ada restoran Kepsi yang sedap dan legend. Memang dari kecik suka makan Kepsi kat situ berbanding tempat lain. Kira ada sentimental value jugalah Kepsi kat situ. 


Seronok layan cuci2 mata kat Central Market ni. Itu cerita masa sekolah menengah. Tapi sekarang dah lama gila tak menjejakkan kaki ke situ. Agaknya macam manalah keadaan rupa dalamnya ek? Sama seperti dulu? Atau banyak yang dah berubah? Rasa nak juga one of these fine days menjejakkan kaki ke situ. Ada buskers juga... ^_^ Ramai buskers kat situ. ^_^.... 

Tapi nak jejakkan kaki ke area tu semacam rasa insecure pula sebab dah ramai immigrants dan that day masa lalu dah jadi macam perkampungan immigrants pula. Hu hu hu... Seriau iolsss... Tengok macam mana... ahaksss kena ada companion ni kalau nak pergi ni... Ada siapa2 nak outing dengan iolsss tak? 

*Maybe plan with my ex-classmate buat reunion outing kot??? That would be chill, rest and relax with the reminiscence of old times... ^_* 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Central Market Kuala Lumpur..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, February 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

45 comments:

  1. waaa blog akak pun tukar style ke? :3
    comey nyaa >.<

    ReplyDelete
  2. nie tpt lepak Fiza masa study kat UM dulu.. hehe.. tgk live band..

    ReplyDelete
  3. dah lama tak pergi CM sebabnya memang insecure pun kat sana..dha macam bukan malaysia..takut jugak apa² jadi..kalau pergi beramai² pun belum tentu selamat gak kan..ape apa boleh jadi..yg penting hati²..kat CM memang banyak seni yang menarik escpecially sourvenir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sekarang rasa takut nak turun area sana... memang betul2 macam perkampungan immigrant...

      Delete
  4. Zaman study dulu ada la singgah. Boleh tahan jugak harga brg dia. N ada penjual dia yg kerek semacam je..Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly kita yang singgah memang zaman study...

      Delete
  5. bnyk kngn zam kt sini.. dlu study kt kl, slu dtg sini.. rindunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kenangan manis, pahit atau biasa2 jer zam???

      Delete
  6. yang ni tempat dating mama dengan abah masa muda2 dulu..hehee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. klasikkan tempat ni??? banyak kenangan pada ramai orang...

      Delete
  7. tak penah lg smpi sini, selalu naik lrt bole denga je laaa pasar seni hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok akak dapat bayangkan tone suara sebut pasar seni tu... he he he ...

      Delete
  8. boleh kira berapa kali je kita pegi situ kak

    ReplyDelete
  9. huhuhu... sebak sebentar baca entri ni fara. baris demi baris bagaikan fara menulis
    apa yg trpendam dlm hati saya. i miss this place terribly. tmpt lepak time sklh menengah.hahaha.... pecah rahsia. tapi tulah sll naik lrt lalu sini time blk umah mak tringn nak singgah tapi dengn bodyguard 3 org ni mcm takut keselamatan diorng

    ReplyDelete
  10. kte pn baru brape kali je smpi sne...tp btul bak kata akak skrg ni rmi immigrants

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai sangat kan dear??? takut nak jejak dah...

      Delete
  11. baru beberapa kali kita menjejakkan kaki ke cna :)

    ReplyDelete
  12. dulu masa study sana..akak mmg suka lepak kat CM tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2nya kita ada berselisih bahu tak kak??? he he he

      Delete
  13. tempat lepak aku dulu-dulu....dating pun ...hihi

    ReplyDelete
  14. last masuk sini tahun lepas..cari tudung aidijuma....hehehehehe.....adik kirim masa tu..tp hambpeh staff dia...pi rehat berjam2...lama dah x pi sini....jom dik...

    ReplyDelete
  15. dulu pun ain suka mkn2 kat situ..tngok kraftnangan semua.pernah terpaksa balik sendiri dan bas tu berhenti kat situ mlm2. terus tak berani dah nak balik mlm2.hehe

    ReplyDelete
  16. dulu dulu suka gak la pi CM ni. Now dah lama tak pegi. tak tau nak cari apa kat situ kan.
    Cantik la blog dia. Baru buat ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa skool banyak ler benda nak cari kak, skang ni kalau pergi cari hiasan rumah lah kot??? he he he... ha ah kak bagi dia baju baru sikit...

      Delete
  17. Tulaa..aida pon rindu sangat kat CM ni..banyak kenangan kot..kalau pergi CM ni confirm nak balik rumah nenek n kalau keluar pg KL mesti singgah CM..huhuh

    ReplyDelete
  18. central market tu mana ye?huu mcm pernah xpernah p je...heeeee
    ala kat klang ni pun sama...da mcm kita plak kat negara asing..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat area jalan silang dengan petaling street...

      Delete
  19. 3 thn dok kl x pnh jjk kaki lagi ke CM ni..

    ReplyDelete
  20. Ayut spjg duk pj dulu x menjejak pon ke sini sbb xde geng..nk g sini sorg2x bhya..huhu

    ReplyDelete
  21. dah lama sungguh tak pergi sini... asyik pergi sogo je...

    ReplyDelete
  22. Pernah ke sini dulu.. Dengan seorang kawan baik.. Hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia