Home » , , , , » Bila Masanya Saya Berblog???

Bila Masanya Saya Berblog???

Source Extracted from Google
Menjadi seorang anak, seorang mummy, seorang isteri, seorang pekerja dan juga seorang blogger dalam satu waktu yang sama bukanlah perkara yang mudah ok??? Blogger berkerjaya kaedahnya...ha ha ha... yelah tak tau nak panggil apa lagi... saya bukan full time blogger tapi saya rasalah diri sendiri cakap pada diri sendiri... boleh dipanggil dalam kategori blogger kental kot? Tak naklah guna perkataan blogger tegar... kita guna perkataan baru...blogger kental... Setiap hari pasti nak jenguk blog, setiap hari pasti nak siapkan kerja2 blog, lepas tu cuba fulfill lagi job2 untuk blog yang diterima (macamlah banyak sangat job kan? poyo jer lebih ni, tapi adalah seketul dua...hik hik hik...jadilah dan bersyukurlah seadanya)... 

Sekiranya dulu, bila di rumah kalau ada masa2 terluang, tak kira siang atau malam, saya boleh terus berblog mengikut sesuka hati saya... anywhere, anytime...tak kiralah sama ada tengah menonton tv ke, layan mata sebelum tidur ke, lepas memasak ke... tapi sekarang tidak lagiii...jadual itu telah pun berubah, kebebasan itu telahpun terbang melayang...muahahaha... dah ada Ash, kena concentrate dengan Ash... dan Alhamdulillah sehingga ke hari ini, walaupun sebenarnya orang tak kisah pun kalau ada atau tidak entri di Bubblynotes...saya tetap kisah... masih berjaya memenuhi momentum2 itu...ada kalanya berjaya dengan jayanya dan ada kalanya tak berapa nak berjaya bila tak memenuhi KPI... gediklah sangat kan...blog pun ada KPI kan??? Macam saya inform minggu lepas, blog pun nak ada KPI macam kerja hakiki kat office tu...muahahaha... Struggle tak struggle jugalah nak pastikan Bubblynotes ni bernyawa...wakakaka...Yang pastinya I could ensure uolss yang Bubblynotes akan tetap bernyawa selagi terdaya... Bayangkanlah, lepas bersalin kat wad lagi pun boleh draf entri...melampau tak??? Orang kalau lepas surgery tengah sakit2 tak lalu nak berblog semua bagai, ini boleh lagi melayan blog...tak ke kental namanya tu...muahahaha...

Disebabkan hidup dah berubah dan dah tak boleh berblog sepanjang masa...dah tambah satu title lagi pada diri sendiri...blogger on the go pula... 1. Blogger Kental 2. Blogger on the Go... (bukan Astro On The Go yer)... Kita berblog melalui gadgetlah pula...Kalau dulu jarang nak blog through Ms. Apple ataupun through iPad... tapi sekarang iolss dah selalu uolss... muahahaha...dulu tak suka sangat, rasa lebih mudah dengan Ms. Lappy... tapi sekarang gemar tak gemar terpaksa ok??? 

Bila masanya saya berblog sekarang??? Semenjak ada Ash, jadual blog terpaksa diubah... saya cuma akan berblog bila mana Ash tidur sekiranya saya di rumah. ^_^. No more ikut suka hati ek uolss... sama juga dengan blogwalking. Dan waktu hari bekerja, blogwalking sekiranya saya take 5 dari buat kerja2 office atau dah free...sikit2 akak blogwalking sana sini tau... lambat macam siput tapi tetap sampai blog uols...tak adalah laju macam Road Runner bila mana masa Ash belum lahir dulu... dan sama juga kalau kat rumah, blogwalking bila Ash tidur... he he he... 

Kalau sekali draf entri tu memang bantai sampai banyak2 dan seperti biasa, dengan jadual padat dari dulu, kini dan selamanya...most of the entries here are scheduled-post... Yang spontaneous tu akan ada bila mana tiba2 muncul idea dan terus jejari lincah menaip di papan kekunci Ms Lappy atau touch screen gadget... So, keep in mind... most of the entries yang uols baca akak bukanlah baru taip dan publish...dah siap2 type awal2 dan dalam masa entri published akak tengah buat kerja lain atau berada di tempat lain, bukan di hadapan Ms. Lappy mahupun gadget.... Contohnya entri ni...ahaksss... dah siap 2 hari yang lepas... ekekekeke.... hari ni jer baru publish... Melampau tak??? Kemudahan dah ada dan diberi oleh pihak Blogger... apa guna ada Scheduled Post function tu kalau kita tak gunakan ye tak??? Jadi uitlize-lah dengan sebaiknya... he he he... 

Jadinya kalau entri sentiasa keluar kat Bubblynotes ni bukanlah bermakna iolss tak ada kerja lain kat rumah ataupun asyik berblog jer di office...No no no... I need to get a life and I love my life ok? I still chill out kat luar sana, still bekerja attend meeting attend calls macam biasa... cumanya I just scheduled my post mengikut kekerapan yang iolss nak...he he he... Dari dulu sampai sekarang memang itulah caranya saya berblog... ^_^... Memang tough tapi seronok... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bila Masanya Saya Berblog???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, February 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

41 comments:

  1. blog pink yang cantik...cik akak suka...hihi...

    betol tu...cik akak pun dah buat jadual berblog nie....
    jam 12 malam tak boleh buka lappy..hihi...
    kekadang awal...ikut mood juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak buat jadual tak boleh cik akak, lagi2 dah ada Ash....
      *terima kasih sebab suka blog pink ni... he he he ^_^

      Delete
  2. amboiii..sibuk sakan mummy blogger kental ni erk..hihihih...tapi betul la..ahkak pun berblog melalui gadjet skrg...hihihi..tapi ikut kelajuan internet la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terasa hidup sangat sibuk dan padat sekarang ni...

      Delete
  3. Yeapp.. Me too guna scheduled post. Except this week, I was too sick to get on laptop! Hihi. Balik rumah terus tidur, 2 hari berturut2 tidur in work uniform. Pekerja kental tak? Semangat tak nak buka baju kerja. Hahhaa..

    ReplyDelete
  4. berblogging nie best kan...dalam sehari xtgk blog sah windu giler...rasa xcomplete life xhadap blog...huhu

    ReplyDelete
  5. amboiii blog pun ada KPI ke dear? haha mujur tak masuk dalam SKT sekali muehehe. Memang dah ada baby/anak kena adjust timing untuk blog. Same goes with me, my precious 1st then only my blog.

    P/S: amazing what u did with your blog. Niceeeeee (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dear i put my son in the first place...
      *thank you for liking it... ^_*

      Delete
  6. as salam farah..
    hehehe betul kan... walaupun agak cbuk hati tetap nk berblog hihi.. zaza pon sama, dulu hari2 boleh update skrg hmmmm hahahah... okey selamat berblog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana pun blog tetap tak akan dibiarkan sepi biar sibuk macam mana sekalipun...

      Delete
  7. terbaik lah farah.... keep on blogging, dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kak sure I will... ^_^ thanks support farah dan sudi jadi mentor farah akak...

      Delete
  8. wah..terinspired dgn cter akak..hee..kte ni bila dh keje penat smpi lama kadang2 tak jenguk blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni akak kalau betul2 penat atau ada hal yang tak dapat dielakkan barulah blog tak berjenguk... kalau tak macam mana sekalipun pasti jenguk..

      Delete
  9. hebakkklah kak farah...i admire u ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. biela ada orang yang lebih hebat dari akak... ^_^ terima kasih kerana sudi admire ... heee segan pulakkk...

      Delete
  10. Wah... keep it up!! cantik blog...hehehehehe.. tahniah kak

    ReplyDelete
  11. I also admire farah, multitasker :)

    ReplyDelete
  12. wah ! rumah dah siap renovate lah . pinky sokmo . betul2 bebel nih . panjang tapi habis gak Qaseh baca tau . Qaseh klu x de masa nak edit entry , amik jer kat draf . draf Qaseh mmg byk ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih qaseh sebab sudi baca sampai habis... ^_^... terharu pula rasanya...

      Delete
  13. Replies
    1. js kental tak kental lah jugak... kadang2 terbabas jugak...

      Delete
  14. wah cantik Farah..kita suka rumah baru ni..semoga terus succes ya...

    ReplyDelete
  15. Entry yang menarik :)

    Jom singgah awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dan In Shaa Allah akan singgah juga bila berkelapangan...

      Delete
  16. Assalammualaikum..farah,

    Moga farah sukses dalam berblog dan sentiasa berbagi masa utk keluarga.. happy family k..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim dan terima kasih... In Shaa Allah...

      Delete
  17. blog dh lain, bertambah cantik..;)

    ReplyDelete
  18. Sy lagi lah.. Tggang langgang wktuberblog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni pun kalau nak kira tunggang langgang gak maria... hu hu hu

      Delete
  19. yang pentingnya Farah entry akak akan selalu on air kalau line internet nie macam jet lajunya....kalau line macam siput sedut.....semput ler nak kuar entry tu ha....

    ReplyDelete
  20. Sama la kita kak..biasalah klu nama ye keje kan..blog part time yp nk konsisten kna bt jgk schedule post ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia