Home » , , , , » Baru Nak Buat Appraisal!!!

Baru Nak Buat Appraisal!!!

Source Extracted from Google
Gara2 cuti bersalin tempoh hari, akibat dan padahnya... (macam poyo jer statement)... Iolss baru nak buat yearly performance appraisal uolsss... Wakakakaka...orang lain dah selesai dah yearly performance appraisal, iolss baru terhegeh2 nak buat hari ni... 

Nasib yang tukang putuskan increment and bonus tu adalah Pink Panther sendiri, kalau orang lain agaknya dah lama dah tak ada appraisal ni sebab bercuti kannn??? Hik hik hik... Awal2 tahun ni musim orang dapat bonus... Tapi kalau tanya saya, yang mana saya lebih titik beratkan... not so much on bonus...bonus tu adalah harap juga kannn??? Tipu kalau kata tak harap... Tapi yang lebih penting pada saya adalah increment...

Sebab apa??? Sebabnya... bonus one time pay only...memang jumlah agak besar dan boleh shopping mopping segala bagai...tapi sekelipan mata jer duit tu habis kalau tak betul2... Kena beringatlah kannn kalau dah berbelanja tu... tapi kalau dapat bonus tanpa increment lagi tak ada makna ok??? Increment tak ada memang apa pun tak boleh... heee...setakat ni kerja track record tak pernah tak dapat increment or bonus lagi... Alhamdulillah... 

Kenapa increment tu penting??? Yelah, takkan nak gaji takuk tu jer...mestilah nak naik kannnn? Dengan Cost of Living (COLA) yang dah semakin meningkat kannn...of course harus ada increment... Tapi ada juga sesetengah orang yang kejar bonus jer, tak peduli increment... Hairan juga, tapi biarlah, pendapat masing2... Increment penting ooo... the most essential things... Siapa nak kerja satu tempat bertahun2 lepas tu gaji takuk tu jer... Kalau senario macam ni, rasanya eloklah bawak2 berfikir untuk venture opportunity lain... Tak berkembang ok??? hu hu hu... 

*Perancangan untuk duit bonus kalau ada??? Dah ada dah perancangan tu nak buat apa... dan dah lay out the plans dah siap2 dalam note... (melampau tak berangannya???).... Untuk diri ini, selamatlah menjalani appraisal bersama Pink Panther yer...hik hik hik... Boss kalau sayang jer tak ada makna kalau increment and bonus tak ada... dan dan akak pula jenis outspoken, selamba jer spoke out pada Pink Panther cakap macam ni... dia senyum jer dan macam fahamlah tu.... erkss...adik2, kawan2 jangan ikut outspoken akak ni, sebab actually tak bagus cakap macam tu kat boss...Cumanya bezanya iolss dengan Pink Panther tu dah macam bapak dengan anak... ada masa tacing sesama sendiri, ada masa merajuk, ada masa bergelak ketawa, ada masa stress, ada masa menyampah... muahahaha... tapi sekejap jer gaduh pun...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baru Nak Buat Appraisal!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, February 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

44 comments:

  1. Replies
    1. thanks asha for the wish... ha ha ha... dah selamat dah pun, selesai....

      Delete
  2. Akak dah sudah appraisal...tp yang best..x sampai 5 min je..boss ckp x yah la dia nak interview..he know apa kerja akak dan prestasi akak...terus dia tekan butang submit...hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. settle sudah kak... tak sampai 10 minit macam chit chat kedai kopi...

      Delete
  3. salam. sy tak dapat bonus pun huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. akak pun mengharapkan kenaikkan gaji...bonus tu sekali je..yang nak terima sangat tiap2 bulan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Kak Eda, yang lebih penting tu increment...

      Delete
  5. sbb cola , semua org perlukannya ... yg dpt alhamdulillah . yg x dpt jgn mengeluh ...

    ReplyDelete
  6. Increment mmg lg diharap..hihihi..at least gaji nek ;)

    ReplyDelete
  7. Akak naik gaji pun tak byk, org lain naik bukan main, bersyukur jer ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa kak, ada rezeki lain tu nanti... sama2 kita berdoa agar rezeki kita dimurahkan...

      Delete
  8. all the best farah..tapi sure tak risau punya ni...

    ReplyDelete
  9. Good luck :)

    Mohon singgah kak farah awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah kalau bersungguh usahakan ia bakal menjadi milik kita..

    ReplyDelete
  11. sememang semua orang memerlukan kak.. mudah-mudahan rezeki lebih ye

    ReplyDelete
  12. Mia dah submit pun appraisal..hehe
    Mia pun lebih pentingkan increment daripada bonus..biar bonus kecik, asalkan kenaikan tinggi....tapi kalau dua2 tinggi lagi bagus kan...

    ReplyDelete
  13. Outspoken tu sebenarnya bagus untuk masa dpn. Happy blogging ya Farah. Maaf lama tak berkunjung ke sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa kak ieta farah faham... kita masing2 sibuk...

      Delete
  14. hrap2 yag terbaiklah yer Farah. betul tu kalau disuruh memilih KA pilih utk increment

    ReplyDelete
  15. All da best farah. Farah mesti dapat best punye lah. Kata kamcing dgn pink panther tu.

    Pd akk bonus ngan increament dua dua penting. Increament boleh tmbh belanja bulan bulan. Bonus pulak boleh saving. Farah keje comp apa ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah kerja company medical kak... ^_^...

      Delete
  16. Hehe. Siap dah ada perancangan. Apa2 pun moga semua kerja berjalan lancar Kak Farah :)

    ReplyDelete
  17. semoga semuanya berjalan lancar untuk akak :)

    ReplyDelete
  18. xpe.. janji buat... biasalah deqla pun tersuka keje last minit nih..hihi... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. last minute tu agak macam sebati jugalah deqla tapi cuba dikikis juga sekarang ni... he he he...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia