Ash Dah Turn!!!


Ini bukan kes buli atau penderaan anak ok??? Ini sendiri punya kerja, sendiri punya effort... ^_^... Smexy anak mummy... dengan pakai barut tak berbaju... ok sebenarnya dia sibuk sangat gigih nak turn bila kita sibuk nak pakaikan dia baju... la la la... therefore, let him be for a while, bagi freedom and biarkan dia menggunakan akal pemikiran dan develop sendiri... ^_*... 

Akhirnya setelah sekian lama berusaha dengan gigih, Ash berjaya turn!!! Hik hik hik... Alhamdulillah, cuma tangan sebelah tu tak lepas lagi... Hurmmm, quite a fast and good progress... well done my lovely son... mummy proud of you... You are my pride, my joy and my happiness... 

2 perkara Ash tunjukkan pada mummy hari ni yer??? 1 mengajuk mummy batuk lepas tu tergelak2... Ooopsss Ash Pandai Ajuk Mummy??? Second one ... Ash berjaya turn a.k.a. meniarap... Mummy wants more Ash, show me more... Ha ha ha... over mummy (mummy memang over kalau pasal Ash... gamaknya macam mummy sorang yang ada anak ye tak??? muahahaha....)

Good progress dan mummy suka!!! Coming to 3 months this 26th February 2014 and Ash dah boleh turn... ^_______^... 

*Sekejap masa berlalu, Ash dah pun nak masuk 3 months... nanti sat2 lagi dah setahun umurnya... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Dah Turn!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, February 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

48 comments:

  1. gud job ash!!! hahaha tak lama lagi tau2 je dah masuk umur setahun.. lepas tu berjalan.. lepas tu berlari.. kurus lah mummy awak nnt menjaga awak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurus tapi ada figure tak apa babe... jangan melidi dah lah... ha ha ha... ini mesti cakap based on experience ni kan...

      Delete
  2. WOW, that's fast! Cepat matang Ash ni nanti.. ;)

    ReplyDelete
  3. bijak anak kak farah ni. sexy pulak tu.. hehehe.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you aisya... sexy tu sebab pakai barut jer... ahakss, nasib lelaki kalau perempuan, shame shame...

      Delete
  4. Alhamdulillah...perkembangan yang sihat...teruskan berusaha Ash...tunjukkan kat mommy awak yang banyak lagi yang awak boleh buat...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dan ye mummy nak tengok lagi... ekekeke.,. In Shaa Allah... step by step...

      Delete
  5. cepatnye.....lepas ni boleh start masuk gear reverse la pulak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala tak maulah gear reverse.. masuk gear D lah...

      Delete
  6. x lama lagi merangkak la pula..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila merangkak kena pastikan benda2 kecil tak bertaburanlah... takut pandai mengutip pulak...

      Delete
  7. memang nampak kegigihan baby cute ni,
    semuga membesar dengan sihat! :)

    ReplyDelete
  8. Dah pandai ash..tak lama lagi dah boleh berjalan....senang bawa gi jenjalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas berjalan berlari pulak kak... jenuh nak mengejar dia pulak... he he he

      Delete
  9. Replies
    1. itulah kak, mama farah cakap memang agak cepat dia turn...

      Delete
  10. Alhamdulillah..pasti mommynya teruja..syukurlah..terapi terindah bila mommy stress nih..go ash go..more..and more ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah PC sememangnya terapi yang terindah dalam apa jua keadaan...

      Delete
  11. cepatnya dah boleh menyiarap..Moga jadi anak yang bijak nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak eda... In Shaa Allah, mudah2an...

      Delete
  12. wahhh ash dah pandai nak belajar bertiarap

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi akak perhatikan juga lya... takut2 lemas...

      Delete
  13. memang cepat progress ash ni kak..syabas...ahahahaaa..
    tak lama nak menyulur la plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah mula menyulur a.k.a. mengengsot... kena lebih alertlah gamaknya.... hu hu hu

      Delete
  14. wah cptnya..ni mesti cpt blh jln ni..

    ReplyDelete
  15. hah! terbeliak mata kejap, ingatkan Ash dah TURUN ....TURUN katil ke? rupanya TURN! hehehe. mata sepet lagi ni tu yang tak berapa nak cam huruf tu hehehe. Cepatnya Ash dah boleh turn, mama kena be careful kena tengok2kan Ash supaya tak tersepit atau muka tak tertutup ngan kain. Well done boy! (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kenit memang nak kena perhati selalu ni...

      Delete
  16. dh nampk dah kehebatan cuperboy kt ctu..
    cepat betul dia mniarap

    ReplyDelete
  17. good job ash.....bravo....nanti2 merangkak plak eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi terus merangkak... melampau lah tu mama long... muahahahah....

      Delete
  18. bagus ash.usaha lagi.chaiyok.chaiyok..
    kan.cpat benor masa berlalu.

    this year bakal menginjak ke usia 7 tahun usia perkahwinan kami.
    doakan saya baik baik aja dan dipermudahkam segala urusan kami ye sis
    tima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. CikSu akak tak pernah berhenti doakan CikSu... Don't worru dear... In Shaa Allah your time will come...

      Delete
  19. ash rajin prektis ni...hhee... seronok farah dok umah ngan bby je... farah tak keje kan? akk kalau mampu nak dok umah urus anak je

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he dah jawab dah part kerja tu... farah kerjalah kak... memang asyik nak pektis jer dia...

      Delete
  20. Tahniah Ash... Faqiha sebulan dh pndai ngiring... Ringan bdn beebnding si kakak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha dah tau namanya... Faqiha... cepat budak2 sekarang punya progress kannn???

      Delete
  21. good boy Ash! semangat Ash nak tunjuk kat mummy :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia