Home » , , , , » 3 Ways To Wear Peplum & Look Slimmer

3 Ways To Wear Peplum & Look Slimmer


Source Extracted from Google

So far, peplum is my all time fave for the season... Masa preggy pun boleh pakai peplum ok uolss??? Tapi tak adalah membonjol perut tu, masa awal2 preggy sampai about Ash 5 months in the tummy kot??? Lepas tu confirm iolss dah tak pakai lagi sebab perut dah membonjol... Not nice ok... Muahahaha... So now, dah lepas bersalin, kembali menggayakan peplum... tapi tak adalah hari2 berpeplum pun... wakakaka... In my collection ada 4 helai peplum... 3 peplum shirt and 1 peplum dress... Dah nak masuk 2 tahun dah pun collection tu, dan rasa2 gatal juga nak tambah lagi ni...ahaksss... 

Ok nak kongsi dengan uolss... Do you know actually the right peplum could make you look slimmer??? Biasalah orang perempuan ni kan??? Badan dah slim pun nak nampak slim lagi, or badan dah sedap2 pun nak nampak slim lagi...muahahaha... typical women... he he he...iolss pun sama... kalau boleh nampak kurus why not kan???

1. Just follow these rules:

a. Choose a soft material in a silhouette that isn't too extreme, so the look is more modern.
b. Whatever you wear below the pouf, should be streamlined, a pencil skirt or tapered pants.
c. Accesories should contrast with the ladylike vibe - choose an edgy metallic clutch or a bright stilletto.

2. A well-placed peplum can hide a thicker middle.

3. A peplum also can give the illusion of smaller waist.

Sebenarnya bila bercerita tentang dressing ni bagi pandang pendapat sayalah... asal kita pandai menggayakan, tentu kita boleh kelihatan hebat ye tak??? Kadang2 tu tak perlu baju yang beribu riban harganya atau beratus2 harganya...even though baju tu murah harganya kalau kita bijak bermain warna, memilih material, match making, kita pasti akan kelihatan anggun giteww... yang penting kena ada sense of fashion, tak banyak sikit pun ok... tipulah kalau kata orang perempuan tak ada sense of fashion, tak banyak sikit mesti ada... eh, orang lelaki pun pandai ber-fashion zaman sekarang ni tau... ada tu lebih lagi dari perempuan... Makanya, setiap orang mesti ada sense of fashion... *_^

Kredit: SINI

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 3 Ways To Wear Peplum & Look Slimmer, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, February 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. orang tinggi pakai peplum mesti cantik kak..
    kalo zee tak suka yang jenis lycra tu sebab melekat kat badan..tak selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang rendah pun cantik juga... akak pun rendah juga...hik hik hik...

      Delete
  2. kalau sally tak pakai dah...mmg ketara perut :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally nanti kita grooming ek...boleh kalau nak pakai... oklah sally...

      Delete
  3. ada lah sehelai dua, kdg2 pakai juga hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah terbaiklah kak KA.... *_^...mantopp...

      Delete
  4. sangat membantu untuk nampak slim kan :)

    ReplyDelete
  5. k.el ada lah beli selai peplum tu warna merah cili
    alamakkkkkkkk mmg x sesuai lah k.el pakai
    peplum ni sesuai tu org yg kurus tinggi dan slim

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak el kalau kena gayanya... percayalah...

      Delete
  6. ergghhh..rasanya dah x boleh pakai..huhu..

    ReplyDelete
  7. saya dh cuba kak tapi FAILED! peplum xsyg saya :(

    ReplyDelete
  8. rasa nya kalau tempah peplum designer wear mmng sesuai kot dngn saiz badan. tapi tulah mesti mahal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah designer wear lagi tu, harga memang bersiap sedialah...hi hi hi...

      Delete
  9. deqla suka peplum.. tp org rendah mcm deqla ni pun bkn lawo pun pakai peplum....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa cakap??? Farah pun rendah juga tau... hu hu hu....

      Delete
  10. deno suka juga peplum...! tahun lepas kan, beli baju raya peplum tapi tak sempat pakai sebab malam raya masuk hospital sebab sakit tiba-tiba... sabo je la... huhu

    ReplyDelete
  11. Teringin nk juga pkai, tapi lepas pkai dlm rumah aje lah... Mmg dilarang sama sekali pkai diluar rumah... Hmm.. Fham2 je lah kn bntuk peplum tu mcm mana...

    ReplyDelete
  12. Peplum memang cantik.. Tapi Eraz selalu cakap kat wife, kalau nak beli peplum, pilih yang molek..

    ReplyDelete
  13. waahh beren juga tuh design nya....hmmm ngomong2 ada yg tau gak tempat jual baju senam terbaru via online...???

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia