Home » , , , , , » 1 Year Old Birthday Party Theme Ideas...

1 Year Old Birthday Party Theme Ideas...

Source Extracted from Google
Uolss tengok mummy over acting ke tak over acting mummy??? 26 NOVEMBER 2014 jauh lah sangat lagi... ha ha ha, tapi jauh2 bekas event manager and event planner ni memang cenggini uolss, awal2 lagi dah merangka2 planning dalam kepala. Konsep, theme, flow, food dan segala bagai... pada orang lain memang melampau, dan rasa nak pusing jer bebola mata 360 darjah, muntah rainbow dan mengomel dalam hati, ala, macam dia sorang jer ada anak??? Orang lain tak ada anak... ooppsss tak cakap uols tapi kemungkinan ada di luar sana, kita manalah tau kan??? Tak semua orang suka dengan kita, dan tak semua orang suka dengan hasil penulisan maya kita... hu hu hu... Itu realiti kehidupan.... tak boleh nak deny...

Walaupun 26 NOVEMBER 2014 tu masih jauh, tapi mummy dah mula berfikir... tak adalah nak suruh tetamu datang ber-theme2 bagai, cuma deko untuk event untuk Ash tu nanti, nak gunakan padanan warna apa dan apa theme deko tu...he he he... Blue is synonym with boys kannn? Tapi kalau ubah ok juga kot??? Besar2an??? Tak adalah... cuma yang kecil2an sahaja... Sekadar untuk melepaskan niat... In Shaa Allah, semoga dipermudahkan oleh Allah SWT.... Ini planning mummy dan berangan mummy sorang2 dulu...wakakakaka.... dengan abah Ash dah bunyi2 dah, bagi hint, abah Ash senyum jer... Permintaan mummy senang jer, anak sorang kan? lagipun anak pertama mummy dengan abah, siapa yang tak nak rasa momento2 indah saat2 anak membesar ye tak??? Ala, simple2 jer... kalau orang lain boleh takkan abah Ash tak boleh luluskan permintaan mummy... Abah tak nak penat pun tak apa, biar mummy sediakan semuanya.... he he he... demi Ash mummy sanggup... 

Makanya, men-GOOGLE2-lah kita mencari theme and colours yang sesuai...antara yang dijumpai... 

Source Extracted from Google 

Baby Blue & White???

Source Extracted from Google
Brown, Yellow & White???

Source Extracted from Google
Orange, Green & White???

Source Extracted from Google
White, Red & Black???

Source Extracted from Google
Green, Blue & Black???

Oh noooo... banyak yang bermain di fikiran and banyak selections rupanya...besides pink ok... huwaaa, tak boleh pakai pink...sebab Ash lelaki, cam tak sesuailah pulak kan birthday party nak buat theme colour pink... As I always said, lain jiwanya tu...ahaksss...

Walaupun nampak kebaratan gitewww, tapi sebenarnya jangan salah sangka uolsss...masih ada ketimuran dan juga doa selamat itu wajib ok??? 

Any ideas on the theme colour??? Terfikir orange, black and white pun ada ni... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 1 Year Old Birthday Party Theme Ideas..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, February 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

40 comments:

  1. hehehehhe mmg super xcited farah yea
    tapikan merancang birthday party utk ank2 mmg best tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah ena, boleh rasa keseronokkannya tu.... walaupun belum tiba masa...

      Delete
  2. white lah kak..jgn lupe jmput kiteww ye..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah all white, macam nak kahwin jer... In Shaa Allah, akak jemput...

      Delete
  3. Wow ! Sama tarikh lahirnya dengan saya ! :D :) Bagaimana dengan biru putih sahaja? Sesuai dengan boy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mine pula 24th November.... biru putih nice...

      Delete
  4. green,blue and black nampak smart.hehe..planning la perkara yang paling best terutama bila dapat sempurnakan sesuatu majlis tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun akak minat juga, oh tidak jadi rambang mata jadinya...

      Delete
  5. Kita faham ...mummy ash memang over...he..he..nway kita suka red theme...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, over kan mummy ash...wakakakaka....

      Delete
  6. sangat over acting la mommy ash ni...ash baru jer baper bulan..tp x per kot...kumpul duit dari sekarang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kumpul duit dari sekarang... walaupun nak buat yang simple2 dan ringkas kak long tapi still nak pastikan meletopsss!!!! ahaksss

      Delete
  7. white red black itu awesome!hihi...green blue black itu comel:)

    bestnya mummy ash awal2 lagi da plan,tapi maybe mummy tak perasan tang tahun tu,hihi....2014 la mummy 1st besday ash:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha ye lah akak tak perasan nana, thanks sebab tegur dan dah tukar dah...

      Delete
  8. cantik tu kaler biru hitam...wah semangat sis kita sorg nie ya..apapa2 pun mudahan akan trlaksana kan sis kan..tak salah ada perancangan awal :)

    ReplyDelete
  9. waduh...mesti ash yg excited kan 1st celebrate bday la.jgn lupa invite2

    ReplyDelete
  10. wah2..okay la tu kak..perancangan awal..anak sulong kan..sape tak nak buat

    ReplyDelete
  11. Stailo semua warna di atas....pilih ler warna biru....soft...

    ReplyDelete
  12. Biasa la ank sulungkn... Xcited.. Hehe...

    ReplyDelete
  13. wow.. N pun excited juga sebab baby asy second birthday 20 march.. Tapi masih tak prepare apa-apa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah nak buat birthday party yer N... great... mesti best ni...

      Delete
  14. kak, buat orange.. ceria.. orange + pearl white :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah akak pun terfikir orange jugak ni ros...

      Delete
  15. wah best ni..jngn lupa jemput akak yea..hehe..gud job mummy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kak, nanti saya jemput yer...

      Delete
  16. birthday first anak first kita memang hoooverrr eksaited..kekeee... tapi ni over sgt ni plan skang..hhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat over kak...wakakaka...mentang2lah ex event manager, cengginilah gayanya...

      Delete
  17. awai betul tu planing ...eksaited sungguh tu.. tp bgslah... x elok buat keje last minit ni..kan..hihi...jemput deqla dtg yer.. hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. deqla jangan tak datang plak nanti... bawak BFF sekali tau... ida...

      Delete
  18. Excited betul mummy ni...dah plan pun birthday party untuk Ash. Seronokkan ada bb, kalau boleh segala-galanya nak buat untuk dia.

    ReplyDelete
  19. blue/green blue/yellow macam okay je kak farah :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia