Home » , , , , , , , » What??? Mummy Kena Beli Kereta Lagi Besar???

What??? Mummy Kena Beli Kereta Lagi Besar???




What??? Mummy kena beli kereta lagi besar??? Hu hu hu... In Shaa Allah... Ada  rezeki Ash tak ke mana... Adalah tu nanti... In Shaa Allah... Baby Mia yang sekarang ni ada 2 tahun lagi nak habis... Sabar ek? Yang penting sekarang mummy kena kerja kuat, cari duit banyak2 nak bagi Ash semua cukup dan tak ada kekurangan langsung... Nama pun permata hati ye tak??? Kalau boleh buat part time job pun mummy akan buat juga demi Ash... Semuanya untuk Ash bukan untuk siapa2....^_^.... Kalau ada rezeki ada adik, kenalah Ash kongsi dengan adik ok??? Kalau tak ada rezeki, memang Ash sorang jer anak mummy sebab mummy ada pregnancy complication... It's all for you sayang... ^_^ ... 


Stroller tak muat dalam bonet kereta!!!! Semalam masa nak bawa Ash jalan2... terpaksa letak stroller kat seat depan... Melampau ko... Bersalin c-sec, perut tu bergam kat luat dan berjahit kat dalam, tapi dah mula angkat stroller.... Adehhh... nak buat macam mana... Nak tak nak kena buat juga... Kalau tak nanti siapa nak buat??? Alamatnya tak bershoppinglah kita... Muahahaha... Mummy kalau pasal shopping hidup... Cuci2 mata hidup...

Dengan kat belakang ada Ash punya car seat... dengan kat depan ada stroller... Hamik ko!!! Tak ada siapa pun boleh menumpang... Barang2 Ash jer dah penuh separuh kereta... Hai hai hai.... macam nampak gayanya kena cari kereta yang spacious sikit ni... Ahaksss....MPV barangkali??? Gila tamak ko.... 

Anyway, thanks to my bossess and colleagues sebab hadiahkan car seat ngan stroller... 2-2 barang ni selamat sampai on 31st December 2013... Penutup tahun yang indah dengan kehadiran Ash dalam hidup ini... Alhamdulillah Ya Allah.... 


*Now dah senang nak jalan2 dengan Ash bila equipment dah lengkap.... Yippie yeay!!! Ash dah boleh ikut mummy ke mana saja except when mummy goes to work....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel What??? Mummy Kena Beli Kereta Lagi Besar???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, January 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

44 comments:

  1. pelan2 kita tukar kete baru... untung dpt hadiah dari office...

    dah habis pantang ke?

    ReplyDelete
  2. wow..dapat hadiah yang sangat berguna untuk Ash. Jimat duit kak

    ReplyDelete
  3. Wah wah rezeki ash dapat tu .. Takpe2 nnti ada rezeki dapat beli kereta yang lebih spacious .. Nanti bawak baju2 , barang2 baby pun muat

    ReplyDelete
  4. yeay..ash ada stroller and baby seat dah...untung kan...x sabar nak pi jalan2 ngan ash ngan mommy and auntie zaza nanti....

    ReplyDelete
  5. hehehe..alhamdulillah rezeki...beli lori la kak! :P

    ReplyDelete
  6. sonok mummy dah ada hero teman mummy jln2..

    ReplyDelete
  7. Mummy dapat rezeki baby Ash..bby Ash dapat 2 hadiah..alhamdulillah..syukur..rezeki dari Allah sukar dijangka.. :)

    ReplyDelete
  8. Ash mesti tak sabar nk kuar jalan2 ngn mummy dia.. sakan la shopping nanti..=D

    ReplyDelete
  9. Nampak gayanya kena upgrade keta lah ni Farah.
    klu dah ada anak ni, keta mpv lah yg paling sesuai. Banyak barang boleh muat, anak2 pun selesa duduk. :D

    ReplyDelete
  10. sama tang car seat... en.suami outstation ke..semangt dia bshopping berdua dgn ank..
    masa ank kecik ni je kot nk bwk mcm2..dah besar sket nnti dah ok

    ReplyDelete
  11. terpaksa berkorban lebih demi ash tersayang ^_^

    ReplyDelete
  12. husband nory pon surh amik MPV klu ade rezeki beli kereta baru....sebab senang nak letak barang2 anak katanya...heheheh...tapi tu lahh, ntah bilenya nak dpt kereta baru tu..hehehehe....

    ReplyDelete
  13. tu dia.. kene letak kat sit dpn.. mmg kene beli kete besar nie.. hehe..

    ReplyDelete
  14. Mummy mmg sanggup lakukan apa saja demi anaknya. Syok la ash..mcm mcm.dapat hadiah ye. Bila mummy dah beli kete besar nanti katil ash pun boleh angkut. Ha ha ha.

    ReplyDelete
  15. u are super mommy kak farah... but take care yourself juga ok... :)

    ReplyDelete
  16. @msredcheesecake

    tulah kak, pelan2 kayuh... ha ah, hari tu office tanya nak hadiah apa, so tanya boleh request ke...diaorang kata boleh, tu yang request stroller dengan car seat tu... belum habis pantang lagi...ada lagi 3 hari tolak hari ni... ^_^

    ReplyDelete
  17. @Ainim Suju

    memang sangat jimat ainim... ^_^... Alhamdulillah rezeki Ash...

    ReplyDelete
  18. @Afiqah Adzan

    Alhamdulillah rezeki, In Shaa Allah, kalau ada rezeki nak juga bertukar ke kereta yang lebih spacious Fiqah...rezeki anak kan? kita tak tau...

    ReplyDelete
  19. @Amanda Suria

    ha ha ha, wait for the right time kak, nanti kita jalan2 ek...

    ReplyDelete
  20. @Sally Samsaiman

    amboi amboi gf yong hwa ni, melampau tul nak beli lori tu, beli lori nak pindah rumah apa? lepas tu buat bisnes sewa lori??? wakakakaka...

    ReplyDelete
  21. @^^eKaTiKaH^^

    itulah akak ni pulak kalau on the run semua nak ada complete... tak boleh tak complete, semua nak dibawa kalau boleh...ekekeke...

    ReplyDelete
  22. @Imani Iwani

    Alhamdulillah kak dah ada permata hati ni, dialah penghibur hati ni... ^_^

    ReplyDelete
  23. @PeRdU cINta

    Alhamdulillah PC, rezeki Ash... moga2 rezeki Ash terus murah... ^_^

    ReplyDelete
  24. @♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH)

    Farah, dah keluar shopping dah pun dengan Ash...hik hik hik, sakan tak sakan jugaklah... ^_*

    ReplyDelete
  25. @Engku Muzahadin

    In Shaa Allah Muz kalau ada rezeki tak ke mana kan? Tak lah kata mesti nak kena tukar kereta... tapi kalau ada rezeki why don't ... Untuk keselesaan Ash juga..

    ReplyDelete
  26. @Abil Fikri Ahmad

    In Shaa Allah bang...kalau ada rezeki..siapa yang tak nak...

    ReplyDelete
  27. @Mia Kassim

    Mia, anak Farah buat masa sekarang ni, sorang jer baru...he he he... tapi memang bagus kalau dapat beli MPV...manalah tau kot2 nak bawa keluarga besar pula nanti...wakakakaka...

    ReplyDelete
  28. @Mar Mansor

    betul tu Mar, bila suami tak ada, kita kena berdikari sendiri..kalau tak terpesok jerlah kat rumah gayanya...he he he... dengan syarat dapat izin dari suamilah dulu kan??? takkan main redah jer nak pergi..ekekeke... seronok bershopping kan dengan anak...ekekeke... memang betul pun, masa kecik2 ni yang banyak barang jadinya... kalau dah besar sok2 dah senang sikit...

    ReplyDelete
  29. @Lieya Von Jay

    mana2 parents pun akan buat benda yang sama lieya...berkorban untuk anak... hu hu hu...

    ReplyDelete
  30. @Nory Zoulkefle

    In Shaa Allah Nory, ada rezeki tak ke mana tu, tup tup tup dah dapat kereta baru dah... Nory due bila?

    ReplyDelete
  31. @Hafiza AizZawa

    tak muat bonet Myvi tu Fiza...hu hu hu...terpaksalah letak kat seat depan...

    ReplyDelete
  32. @Ibu Lala

    amboi melampau tu kak sampai baby cot pun nak hangkut...wakakakaka...tak adalah sampai cenggitu sekali... *_^

    ReplyDelete
  33. @Maria Firdz

    super mommy ke Maria? kalau betul Alhamdulillah... ^_^... baiklah akak akan jaga diri adikku sayang... thank you so much...

    ReplyDelete
  34. Bertuah Ash ada Mommy yang sanggup buat apa saje...take care Farah..not to Over do it k!!!

    ReplyDelete
  35. @Raudzah Z

    thanks dear for the reminder and thoughts...sure, I will try my best to be fair to myself as well... ^_^

    ReplyDelete
  36. salam sis..baru brkesempatan jenguk cne..tak apala sis t ada juga rezki tu kan blh la brkereta besar hihi

    ReplyDelete
  37. senang...kalau dah kereta besar sikit macam-macam nak dimuatkannya....hihi...

    ReplyDelete
  38. oo.. baru tahu. yg penting jaga diri tau.
    i. shaa Allah
    rezeki Ash kan

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia