Home » , , , , , , » Walaupun Begini KuTetap Komen!!! ^_^

Walaupun Begini KuTetap Komen!!! ^_^

Berkisar tentang cerita blog lagi. Biasalah bila dah blogwalking ni macam2 benda yang boleh dijumpai ye tak??? ^_^... Macam2 jenis, macam2 gaya dan macam2 pattern kotak komen. Yang mana mudah tu memang mudahlah. Tapi kalau kena yang macam ni??? Setakat 1 blog 2 blog masih ok lagilah ye tak??? Tapi kalau dah berpuluh2 macam ni??? Kena ada tingkat kesabaran yang tinggi ooo... Prove that you are not a robot and a human being... wakakakaka... Oklah iolss gurau2 jer, jangan ambik hati dan kecik hati yer... nanti iolsss belanja aiskrim Magnum Choco Brownie... he he he ... Jangan muncung2 sangat nanti kena ikat dengan reben muncung tu baru tau... He he he...

Setiap setting pada gaya komen tu yang dibuat oleh para blogger ada sebab musababnya kan??? Macam saya sendiri untuk komen2 di sini, memadai dengan set comment moderation... sebabnya pernah saya nyatakan dengan ringkas dalam salah satu entri saya yang dulu2... Secara ringkasnya yang paling utama adalah disebabkan oleh anonymous... ^_^... tu pun tak menahan lagi, masih melambak2 lagi anonymous yang entah apa2nya... nak kena change settings kepada only registered users gamaknya ni baru ok??? ^_^

Yang saya nak mengomel panjang2 ni adalah dapat pula comment box dengan security words macam gambar kat atas ni, lepas tu dah siap2 taip security words ada pula comment moderation. Rasanya tak perlu kot??? Kalau dah ada comment  moderation uolss tak perlu set security words tu sebabnya uols boleh go through dan baca dulu komen2 yang ada sebelum approve. Seriously secara peribadi saya tak nampak apa kepentingan security words tu??? Apa fungsi yang sebenarnya... Melainkan kalau saya ni betul2 buta IT dan tak tau menaulah...hik hik hik... Kadang2 kalau tak betul security words yang ditaip tu, taip balik dan balik sehinggalah mata jadi juling...

Akhirnya, bila dah naik juling mata dan dah mula rasa bosan @ give up... Tak jadi  nak komen... ha macam mana tu... memanglah kalau tak nak komen tak ada siapa nak paksa ye tak??? Dan terpulang pada individu... tapi kalau kenanya pada blogger2 yang selalu datang komen kat blog kita dan kita nak membalas kunjungan serta komen pula di blog mereka tak ke kes naya... Yelah orang berbudi kita berbahasa ye tak... ^_^.. Bukan orang lain pun, kawan2 dunia blog kita juga... support sesama blogger dan berblogging secara sihat... 

Tapi yelah setiap individu ada sebab musabab mereka yang tersendiri yang mungkin kita tak tau kan??? Jadinya ini cuma sekadar luahan dan juga omelan saja sebab walaupun begitu keadaannya, iolss masih gigih juga komen ok... iolss tak memilih dan tak pilih kasih... muahahaha... sungguh orang tu komen ke tak komen ke kat Bubblynotes, ada security words ke tak ada, iolsss tetap komen juga dengan ikhlas... ^_^zzz sungguh ni tak percaya tanya pada siapa2 dalam dunia blog yang kenal dan juga rapat dengan iolsss... ^_* 

*Memang tak pernah ada sifat pilih kasih dalam saya berblogging, berblogwalking dan juga komen mengomen... cuma harapnya siapa2 yang ada set security words tu dapatlah kiranya remove settings tu kiranya bila dah dikaji2 dan diteliti2 sebenarnya menyusahkan dan juga tak membantu apa pun fungsinya sebenarnya... ^_^... Ya ampunnn kalau ada siapa2 yang berangin yer... Habislah ada yang marah dengan akak uolsss... Lariiiii.... ^_^ Ngee... Tapi omelan ni ikhlas... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Walaupun Begini KuTetap Komen!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, January 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. paling tak suka kalau kene isi no atau huruf..huhuu

    ReplyDelete
  2. haah la sependapat dgn sis ;)...

    ReplyDelete
  3. Saya lagilah confident betul blog takde word verification ni sbb dah off kan...nasib baik blogger Kesuma tegur! rupanya ada word verification ish ish. Kalau tersinggah blog saya dan kena blog verification ni, bagitau yek Farah...thanks ;)

    ReplyDelete
  4. pada pandangan sally...dorang mmg tak tau la kewujudan benda tu kakak...

    ReplyDelete
  5. selalunya newbie macam tu.. masa aiza mula-mula blogging dulu pun macam tu.. nasib baik masa tu blogger PCL tegur aiza, terima kasih sangat pada dia.. serius memang aiza tak perasan ada word verification tu.. hehe..

    ReplyDelete
  6. kalau boleh tukar la setting..sebab tu ramai x tinggalkan jejak kan....

    ReplyDelete
  7. setuju... sy amat tk suke kalau komen pastu ade security tu.. lately ni security words tu panjang ... hehee

    ReplyDelete
  8. Sy ska guna comment moderation.... sebab d rasakn agak mudah...

    ReplyDelete
  9. sekali jer singgah lepas tu malas nak singgah komen....

    ReplyDelete
  10. Btl kak farah mmg kdg2 naik juling bijik mata nk baca huruf2 tue..bila taip igt dh btl tp tgk2 silap.m dah kena taip lg.. nmg kena byk sabar..hehehe.. tp kan akak blog farah dulu pn ada jugak.. then terbaca blogger mak dara up enti pasal nie jugak terus off..hehehe..

    ReplyDelete
  11. betoi tu sayang...cik akak sekali je letak..memang tak betol kod tu..mahu 5 atau berapa kali....last2 cik akak tak komen..hahaha....

    ReplyDelete
  12. terpksa mengomen kalau dalam situasi tu..

    ReplyDelete
  13. ahaha..tu la kan farah..nak tegur kang takut org tu terasa..yg de tulis welcome note tu pun sama..mengganggu jugak sebenarnya
    layan je la..hihi
    Custom Made Sticker Kereta menyerlahkan kreativiti anda!!

    ReplyDelete
  14. saya rimas sikit kalau ada security words ni kak..tapi saya komen juga la

    ReplyDelete
  15. @Dkna Abza

    betul tu dkna, kadang2 sampai boleh pening jugalah kepala... hu hu hu...

    ReplyDelete
  16. @Asha Lya

    susah tau Asha bila ada words verification tu... hu hu hu...

    ReplyDelete
  17. @Linda

    In Shaa Allah Linda saya akan inform kalau2 ada word verification pada blog linda... ^_^

    ReplyDelete
  18. @Sally Samsaiman
    ye ker sally??? tak tau ke atau tak perasan sebenarnya?

    ReplyDelete
  19. @Mizz Aiza (Dunia Kecil)
    tak apa aiza kalau ditegur untuk kebaikan dan juga sebagai guideline... entri ni pun nak bagi penjelasan pada newbie yang mungkin tak tau... tapi betullah, kebanyakannya yang berlaku adalah dari kalangan newbie...

    ReplyDelete
  20. @Amanda Suria
    yes kak long, tu sebabnya kalau boleh mintak tolong sangat diaorang tukar setting tu sebab menyusahkan proses meninggalkan komen...

    ReplyDelete
  21. @bibi yusof lately ni makin merapu meraban verification words tu, saya pun naik pening kepala...

    ReplyDelete
  22. @Nasuha Puteri Nass
    comment moderation pun dah memadai sebenarnya kan??

    ReplyDelete
  23. @Sukma Haron
    farah tetap komen kak... tapi kalau dah susah2 sangat memang tak lah... hu hu hu...

    ReplyDelete
  24. @♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH)
    kan farah sampai naik juling biji mata dibuatnya... haihh... now tak dak lagi kan??? he he he ...tapi tak pa akak tetap komen kat blog farah jugak kan???

    ReplyDelete
  25. @Nao Mei
    dah payah2 sangat langsung tak komen kan cik akak... hu hu hu...

    ReplyDelete
  26. @Mar Mansor
    mar saya tetap akan komen juga walau macam mana pun...

    ReplyDelete
  27. @Yumida Huda
    betul tu yumida, menaip entri ni tadi pun fikir banyak kali jugak... hu hu hu... tapi rasanya cam kena bagi tau jugak... apa orang kata for some improvisation... ^_*

    ReplyDelete
  28. Komen juga jika dia dtg komen kt kita...

    ReplyDelete
  29. @Ainim Suju betul anim, akak pun sama macam anim... rimas tapi tetap komen juga..

    ReplyDelete
  30. X suka jugak klw kena letak security code tu. Trus x jadi komen.

    ReplyDelete
  31. kadang2 ada yg tak tau tetang benda ni.

    ReplyDelete
  32. Kdg2x diorg tu xsedar..sbb mgkin fia bru berblog.mcm ayut dulu jgk.hihi.dh lme2x pham dh...

    ReplyDelete
  33. Mood nak bw terjejas sikit kalau ada benda ni...

    ReplyDelete
  34. majority bnda ni pd blogger baru.. ina pun kdg2 mls nk lyn klu kuar mcm tu.. tp tabahkn ati jelah..hehe..

    ReplyDelete
  35. hu2.. teman kalau jumpa blogger yang guna menda ni, teman akan bagi cara nak setting bagi off kan security cord ni.. yelea.. kot blogger baru ni tak tau pasal ni kan.. hu3.. tapi geram jugaklea nak komen tu pun kena tempuh menda2 camtu kan.. hi3

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia