Tindik Telinga...

Source Extracted from Google
Bukan baru nak menindik telinga, tindik telinga ni dah lama dah tapi tak adalah seawal masa zaman kecik2 2-3 tahun umur macam tu ataupun masa sekolah rendah ke, saya bertindik masa di Tingkatan 2... masa sekolah menengah... masa kecik2 tak pandai nak bergaya aksesori wanita ni semua bagai, bergaya cara lain jer... ha ha ha... naluri kewanitaan tu tak terserlah sangat.. :p... bila dah masuk sekolah menengah dah masuk all girls school giteww dah mula dah nak berjinak2 dengan aksesori kewanitaan ni bagai... 

Sakit wo tindik masa Tingkatan 2 tu... lepas jer dua2 belah telinga ditembak... kan tindik style sekarang pakai tembak, tindik dulu2 lain caranya... dah lepas tindik tu dua2 belah telinga merah macam udang kena bakar dan kembang bengkak macam telinga gajah... balik2 rumah jer terus tuam dengan air panas... hamik ko nak melawa sangat punya pasal...

Tak taulah macam mana mereka2 yang bertindik lebih dari satu lubang di telinga atau di tempat lain macam gambar kat bawah ni boleh tahan kannn??? Huish tak sanggup saya dan tak kepingin pun nak buat...muahaha... 
Source Extracted from Google
Macam seksa jer, macam sakit jer, sedangkan lubang tindik yang sepasang tu pun dah terasa sakitnya... Lagipun tak elok kan tindik gaya2 macam ni ataupun di tempat lain selain dari telinga... Kalau lubang tindik sepasang tu pun dah sakit kan? Apakan lagi kat tempat2 lain tu... hu hu hu, seriously tak sanggup nak membayangkan... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tindik Telinga..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, January 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. Assalamualaikum farah, sheila ada tindik lebih kat telinga. hihi. kat bawah bibir pun ada satu. tapi sekejap je berpoyo masa zaman sekolah. pastu kantoi dengan mak. hahaha terus tak pakai subang kat tempat tindik lebih tu. hihi.

    ReplyDelete
  2. since sekolah menengah I dah tindik2 kat cuping telinga babe.. lepas tu kantoi dgn cikgu.. cikgu suruh bukak..lps waktu skolah pasang balik hahaha..
    Habis sekolah plak tindik hidung.. nak dekat2 kawin dulu baru I take out from my nose.. tindik pusat & bibir je tak sebab I takut.. haha

    ReplyDelete
  3. sebelum ni suka pakai tindik telinga..tp sekarang dah xleh pakai dah..sensitif..berkudis...tp aklau pakai yang emas ok plak...dasar telinga mata duitan kan...

    ReplyDelete
  4. ina pun tindik jugak.. tmpt biasa yg ditindik.. 1 ni pun mmg dh sakit sgt..x snggup nk buat byk2 mcm tu..tgk pun menakutkn je..

    ReplyDelete
  5. kita bertindik telinga masa zaman sklh rendah..emak yg nak sgt buat kita ikut je.skt yg amat..skrg dah tertutup dah lubang tindik tu sbb alah pakai anting2 nie

    ReplyDelete
  6. Fiza tindik telinga masa umur 24 tahun.. mmg sakit gle.. buat sekali gus.. mcm nak jerit jer..

    ReplyDelete
  7. dolu-dolu akak ada tindik 2 kat telinga tapui my hubby tak berapa suka....sampai sekarang dah lama rasanya tak pakai anting-anting....

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Kali pertama suha tindik telinga masa kecik2 dulu. Tp skrg luang nya dh tertutup sebab lama tak pakai subang..

    Kalau y tindik lebih dari satu tu takut tgk...

    ReplyDelete
  9. xpernah tindik..macam sakit jer..:)

    ReplyDelete
  10. Dulu tindik telinga ns skola rendah..x ingat umur berapa..tp ms tindikbtelibga haduh!! Mmg sakit sbb ibu guna jarum..

    ReplyDelete
  11. Hana tindik masa nak masuk Darjah 1 rasanya, sampai sekarang pakai lagi subang :) hee..

    ReplyDelete
  12. CN bertindik seawal 6 thn..steady jer..hehe

    ReplyDelete
  13. gilaa mao tindik byk mcm nie...

    ReplyDelete
  14. sy tindik kali kedua lpas SPM. Mase tu sakit yg amat! Cuping telinga dh liat kot time tu. haha!

    ReplyDelete
  15. @Sheila Salim
    wah kira gerek jugalah sheila dulu ek? sekarang ni lubang tindik tu open lagi ke atau dah tertutup???

    ReplyDelete
  16. @ZazaMyMoon
    babe kalau bab pusat tu tak yah cakap you takut, I yang bayangkan ni pun rasa macam seriau.... hu hu hu... tapi kira you beranilah babe...

    ReplyDelete
  17. @Amanda Suria
    Aikk macam sama jer simptom2 ni... nowadays dah tak boleh nak pakai yang palsu2 sangat yang tak tau menau material dia apa... yang nak diterima lubang telinga ni cuma pure silver atau gold... nak request yang platinum kot barangkali??? muahahaha...

    ReplyDelete
  18. @inasazali
    bukan kata ina saja, akak sendiri tengok pun seriau jugak...

    ReplyDelete
  19. @Asha Lya
    ala sayangnya Asha lubang tu dah tertutup, mungkin nak yang emas asli kot baru tak ada alahan???

    ReplyDelete
  20. @Hafiza AizZawa

    wah agak lambat tu fiza umur 24 tahun, tapi Farah dapat bayangkan kesakitan tu... hu hu hu

    ReplyDelete
  21. @Sukma Haron
    wah kak sampai 2... ^_^... sekarang ni open lagi ke atau dah tertutup lubang tindik tu kak?

    ReplyDelete
  22. @MaMa Rey
    jarum tu disterilkan dengan cara dipanaskan dulu kan kak? hu hu hu... Farah boleh bayangkan betapa sakitnya....

    ReplyDelete
  23. @nur ikaa
    ikaa ada orang yang minat tau, seni katanya...^_^

    ReplyDelete
  24. @Awan Samudera

    tindik kali kedua??? kenapa lubang tindik tu dah tertutup ek? ke memang tindik kedua kali???

    ReplyDelete
  25. Nrl tindik time darjah 2 lg, tapi skrg dah x pakai lg subang sbb aritu lps tanggal time nk bersalin, terus x ingat nak pakai balik... lepas pantang tau2 lubang tindik dah tersumbat pun...

    ReplyDelete
  26. Sy original telinga.. No tindik2... Puteri2 sy pun bgitu...

    ReplyDelete
  27. @Nurul
    Farah ni tak taulah lubang still open lagi atau dah tersumbat... nak kena check juga ni.. hu hu hu... harap2 janganlah tersumbat...

    ReplyDelete
  28. Kat tmpt2x lain tu mmg seramla nk bt yer..hihii..ayut bt dulu pon waktu kecik2x.xingat dh ap rasa ye

    ReplyDelete
  29. saya tindik telinga masa darjah 2 kalau tak silap.kebetulan mak bidan datang nk sunatkan adk ppuan sy.pastu mak suh tindik telinga sekali. pakai jarum besar. pastu nanti dia gntungkan benang. tak rasa sakit pun sebab dia ada baca2.. selamat la saya tak kena yang tmbak2 ni..hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia