Home » , , , , » The Faster Way To Make Your Baby Sleep!!! ^_^

The Faster Way To Make Your Baby Sleep!!! ^_^


Kecik2 ni kan??? Gambar tidur jerlah yang banyak, gambar celik mata tu kenalah "snap time2" dia jaga...Itupun kalau pada waktu tu mummy pegang "gadget"...muahahaha....kalau tak pegang... alamatnya kirim salam...he he he... takkan sentiasa nak berkepit atau bergantung dengan"gadget" jer kan??? Anak tu jaga...ha ha ha... Karang kang "gramophone my mum" berbunyi pula... bila dah bunyi, tahan telinga jerlah...wakakaka.... 

"Browsing the YouTube"... cuci2 mata apa yang patut... terjumpa video ni... 


Bila tengok "baby" yang comel tu dipegang macam tu, teringat pula kat Ash, kalau jaga macam tulah pandangan matanya kat mummy bila mummy pegang...ekekekee...tapi tak lah pulak buat macam kat dalam video tu kan nak bagi Ash tidur... letak bawah, tepuk2 sikit, lepas tu hanyutttt.... hanyut tak hanyutt jugalah... sejak dah 50 hari ni, dah pandai nak main, nak tidurkan makan masa juga... tapi taklah sesusah mana... Ha ha ha...ada ke yang berniat nak cuba buat eksperimen cara yang ditunjukkan dalam video ni... Saya??? Jap fikir dulu, kalau nak cuba tengok berkesan ke tak... boleh juga ni...tapi pelan2 ler... he he he...kalau tak berkesan tipu jer ni...muahahaha... 

Tapi apa2 pun sedikit panduan pada sesiapa yang mungkin memerlukan... "How To Get a Newborn to Fall Asleep"... cuba2lah rujuk kat video bawah ni pula...


Manalah tau kot2 ada tips yang berguna dan boleh digunapakai ke? Ash ok jer setakat ni...tidurlah dia bila ditidurkan, dan jagalah dia bila "shift" dia tu...ahakss... antara tahan tak tahan mata jer mummy dia...Biasalah tu kan, adat orang beranak kecik katakan... *_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Faster Way To Make Your Baby Sleep!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Alhamdulillah... Faiqah dr dulu mudh tido.. Zikir dan selawat sebelum.tido...

    ReplyDelete
  2. Uiiisshhh tak baik betul buat baby macam tu. Seriously, tak elok untuk kesihatan baby. Boleh merosakkan saraf otak dan mata. Sebenarnya apa jenis "goyangan" tak sesuai untuk babies below 1 year old. Buaian pun tak baik sgt sebenarnya. Only craddles are recommended because tak kuat dan sikit je goyangan. Mcm dlm video tu, jgn hairan kalau bila dia besar nanti mata dia juling. Babies are very fragile.. Huhu.. Kesian baby dlm video tuu..

    ReplyDelete
  3. wah....cantik baju Ash tu...dah lama akak tak beranak kecik nie....haha...anak pun dah besau-besau.....

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum farah. tu gambar ash ye? comelnya.. suka tengok baby! Salam Maulidur Rasul. thanks sharing this :)

    ReplyDelete
  5. akak bagi anak tidur kat tilam je, tak pakai boyan..tapi anak hanyut..akakpun hanyuttt..ekekeke

    ReplyDelete
  6. @Maria Firdz

    akak amalkan juga maria, sambil tu ralitkan dia juga dengan nursery rhymes...memang bagus kan?

    ReplyDelete
  7. @superVEE

    actually when I saw the video, ada juga rasa tak sampai hati tu...he he he...

    ReplyDelete
  8. @Sukma Haron

    thank you akak, nak buat macam mana, mummy Ash ni memang giler shopping baju Ash...he he he...

    ReplyDelete
  9. @Sheila Salim

    Salam Maulidur Rasul Sheila...Yup gambar Ash... he he he...

    ReplyDelete
  10. @memmet lenggeng

    Farah pun sama kak, bagi tidur kat tilam jer...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia