Home » , , , , , , » Segalanya Kena Cepat & Tangkas!!!

Segalanya Kena Cepat & Tangkas!!!

Source Extracted from Google
Saya ni nak kata "slow" dalam buat kerja tak juga, kalau di "office" tu cepat jer siapkan kerja2 yang Pink Panther tu nak dan Pink Panther sendiri tak pernah "complaint" setakat ni. He he he, tapi "part" lain yang saya ni "slow" sikit...muahaha... apa tu??? Saya ni kalau mandi dan bersiap memang "slow" (ok, kalau nak date dengan "ai" kena bagi tau "exact timing so that I can plan" muahahaha dan uolss pun takkan tunggu lama), kalau masak pun memang "slow" (muahahaha sebab tu siapa nak datang rumah kena bagitau awal2, boleh sediakan semua awal2...*_^ , kalau tak kalau uolss nak makan terpaksalah tunggu, kalau masak sendiri untuk makan "family" sendiri memang sedari balik pasar atau dalam pukul 10 pagi dah mula sediakan bahan2 masak dan proses memasak ^_* "by 12.30 p.m. or 1.00 p.m"..ngam ngam ho dah boleh makan...he he he).... apa lagi ek? tu jer lah setakat ni yang saya "slow"...hik hik hik...  

Tapi kini segalanya berubah...semenjak kehadiran Ash... ^_*... yang "slow2" tu semua kena ubah dah kepada cepat dan tangkas... Tak boleh lambat2 dah dan berlenggang #kangkung lah sangat kan??? Muahaha... ataupun lenggang Mak Limah... Orang ada anak ni bak kata orang nak kena cepat dan tangkas buat kerja... kalau "slow2" apa pun tak boleh... Jadi kena "extra" cergas... Bagus juga tu, melatih diri kita menjadi lebih aktif dan cergas... "exercise" juga ni kannn??? 

Banyak sebab kenapa kena jadi cepat dan tangkas... salah satu contohnya nak pergi kerja... kalau dulu kita cuma fikirkan nak siapkan diri kita dan terus bergerak ke "office", tapi bila dah ada "handbag" ni, "schedule" tu berubahlah sikit ye tak??? Bukan setakat nak siapkan diri kita... sekarang rutin dah berbeza... bangun pagi, mandi, solat, siapkan anak, siapkan keperluan anak, bersiap untuk diri sendiri, aturkan anak dulu dan kemudian baru pergi kerja...bukan macam dulu2 sebelum ada anak, bangun pagi, mandi, solat, bersiap dan terus pergi kerja.. Ha kan berbeza tu... Kalau nak keluar berjalan2 pun sama.... Sekarang bila dah ada anak, tak boleh self-centered nak fikirkan diri sendiri jer, kena fikirkan anak juga ok... Memanglah dituntut sangat supaya segalanya kena cepat dan tangkas...he he he...kakak2 atau kawan2 yang berpengalaman setuju tak??? 

*Bila ada anak ni, banyak merubah kehidupan kita dan banyak perkara yang kita belajar... ^_^ and I'm enjoying so much so far... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Segalanya Kena Cepat & Tangkas!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, January 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. Hahaha..Ya Betul!!..semua kene zasss..zass..zasss je skrg ni.Dah xde mase nak berlemah gemalai mcm dolu2..kiki

    ReplyDelete
  2. haah btl la tu semuanya kena cpt dan tangkas

    ReplyDelete
  3. nory sekarang tengah pulun tido puas2...
    lepas bulan 3 nanti dah takde masa dah nak tido lama2...hehehe..
    nak belek anak je 24 jam...hehehehe

    ReplyDelete
  4. wah super mama laa kak farah skg..tangkas segala segi

    ReplyDelete
  5. k.el lak orgnye serba serbi cepat
    keje mandi masak semualah haha

    ReplyDelete
  6. haha.. samalah. beza betul ngan zaman takder anak dolu-dolu..apa-apa pun nak pikir anak dulu.. kekadang diri sendiri terabai

    ReplyDelete
  7. betul kak. saya tgk kwn2 yg dah kawin sume mcm tu

    ReplyDelete
  8. kalau dah ada baby semuanya kena pantas, kalau lambat buat keje alamat melalak si kecik tu nangis...

    ReplyDelete
  9. Tangkas & cerdas.. membina jiwa yg sihat.. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia