Home » , , » Roti Stim Old Skool... ^_^

Roti Stim Old Skool... ^_^

Roti stim old skool??? ^_^...Sebenarnya tak tau nak bagi tajuk apa demi menceritakan perihal roti ni... Uhukss roti pun boleh jadi cerita??? Biasalah tu blogger kan??? Muahahaha... Semua nak diolah menjadi cerita... Asal tak buka pekung di dada dan aib sendiri serta orang lain sudahlah kan??? Ni karang punya asyik masyuk bercerita sebab nak jadikan entri juga kat blog, dalam sedar tak sedar dah terbuka pekung kat dada sendiri, dah terbuka aib sendiri, dah terbuka aib orang lain. Sangat tak sesuai ok? ^_*... 

Berbalik kita kepada cerita roti ni... kalau zaman2 dulu2 before the year of 2K... Roti ni memanglah popular kan? Populariti ala2 Roti Gardenia gitewww... Dan yang masih saya ingat, roti ni selalunya dijual oleh bai2 roti yang naik motor tu. Ahaksss... teringat pula masa zaman2 kecik2 dulu masa duduk di Kg. Pandan sebelum berpindah ke AU3... bila bai roti lalu jer kat lorong tu, mama mesti tahan untuk beli roti. Sangat old skool ok??? 

Dulu senang nak dapatkan roti ni dan kalau pergi sekolah (cerita sekolah menengah)... lepas turun LRT... Naik LRT sajo... sebelum LRT ada naik Bas Mini... mesti singgah kat satu lorong opposite bangunan Bank Bumi lama... ada satu pakcik yang dah tua dan uzur sangat jual roti stim ni.. Beli bawak pergi sekolah dan makan sebelum assembly... Entah apalah khabar pakcik atau lebih sesuai atuk tu ek??? Atuk tu baik... kadang2 langsung tak nak ambil duit dari saya... Entah masih ada ataupunnnn...Memoriesss...

Roti macam ni sedap makan yang di-stim... bakar pun ok juga... Kalau sekarang ni teringin nak makan roti ni dan tak tau nak cari kat mana? atau susah sangat nak cari kat mana... sonang ajo... poie-lah kat Old Town, Pappa Rich, Pak Hailam Kopitiam or any kopitiam around the town sure ada... ^_^

* Nak keluar jap, kejap lagi... nak pergi cari kaya... Semestinya kaya pun kena old skool juga... Kaya YEOS... petang karang nak jalankan misi stim roti... Yummylicious... ^_*... Nak sikit??? Meh datang rumah... Agagagaga... Ash tak boleh makan lagi, jadi tengok jerlah ek anak mummy.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Roti Stim Old Skool... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, January 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. toast with kaya butter sedap ni farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. hehe old skool sgt~kat kg mun stil ada org jual roti naik motor tu..

    ReplyDelete
  3. jgn stim sampai lembik udah yea hehehe

    ReplyDelete
  4. menu dalam berpantang nie..hehehe..cicah kopi panas :)

    ReplyDelete
  5. Bila ingat bai teringat kek dalam kertas, yg skrg popular dgn nama cupcake :-)

    ReplyDelete
  6. tinggal kat kg pandan? dulu masa kecik-kecik akak pun tinggal sana gak....
    roti memang retro ler...sedap.....!

    ReplyDelete
  7. rasa nak meleleh dah air liur ni...kejam..kejam....

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaa k.el suka mkn gitu..
    k.el suka hat tepi2 dia tu ekekeke

    ReplyDelete
  9. susah nak jumpa ni kak..kalo ada pon dah tak sedap cam dulu..

    ReplyDelete
  10. @lucd007

    exactly dear itulah yang i buat petang tadi...he he he...

    ReplyDelete
  11. @Cik Mun

    ni tadi beli kat benggali jual naik motor la ni, sangat old-skool ok mun... he he he...

    ReplyDelete
  12. @Kucing Hitam

    Alhamdulillah tak setakat ni, berjaya jer buat...he he he...

    ReplyDelete
  13. @Dkna Abza

    amboii dkna dah fikir pasal menu pantang yer... nanti bertabahlah yer menempuh alam pantang tu...he he he...tapi sekejapan jer... pejam celik pejam celik dah habis dah...

    ReplyDelete
  14. @babYpose

    oh ek kak? ada ek? muffin barang kali namanya...he he he...

    ReplyDelete
  15. @Sukma Haron

    ha ah kak, masa kecik2 duduk kampung pandan sampai umur lebih kurang 4 tahun macam tu, sebelum pindah... memang retro roti ni kak...

    ReplyDelete
  16. @Amanda Suria

    ala kak apalah sangat kejam pasal roti ni kalau nak dibandingkan dengan...udang galah yang besau2 tu...ahaksss...

    ReplyDelete
  17. @el

    makan yang tengah la sedap kak el, gebu jer... *_^

    ReplyDelete
  18. @izan mama mia

    beli kat benggali yang jual roti2 naik motor tu kak... ^_^

    ReplyDelete
  19. Owh... Macam roti benggali tu.kn..

    ReplyDelete
  20. mak teman selalu makan cicah kopi ni.. dulu la.. sekarang dah lebih kepada Gardenia.. err.. roti ni ada lagi ke farah? hi3

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia