Pukul 3 Pagi...

Dah tengok gambar dah tentu2 tau cerita siapa lagi kannn? Kalau bukan cerita Ash... Ini kisah jam 3 pagi tadi sehingga mummy nak pergi work ok??? Bukan setakat 3 pagi tadi saja uolss... 3 pagi semalam pun sama...muahahaha...dah 2 hari dah Ash macam ni... Huwaaaa..... Apakah??? Jeng jeng jeng... mari kita teruskan cerita pasal Ash lagi... (penuh kisah Ash jer lah kan???)...

Masa mummy sibuk2 tengok Zamir dengan Celina masak untuk Final MasterChef Malaysia All Stars malam semalam, Ash memang duduk atas pangku mummy dan sangat lena tidur sehingga berkeruh bagai ok??? Habis ajer MasterChef dan Zamir pun dah menang (ihiksss...tak habis2 nak mention Zamir dengan MasterChef kannn???)... Kami  pun bersiap sedia untuk beradu sebab esoknya mummy nak work... ^_^... Happy2 lah kan naik atas untuk beradu... 

Salinkan diapers Ash dan susukan Ash... tadaaaa, tidur dengan lenanya... ok settle, mummy boleh tidur... seronoklah kan dapat tidur setelah keletihan seharian di office... ekekeke.... kan banyak kerja sebab baru masuk kerja balik... la la la la... Kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari...wakakaka... berkias2 bagailah kan... Tak adalah, ingatnya kot tidur lena sampai pukul 6.15 pagilah at least kannn??? No no no no no...

When the clock on the wall struck 3.00 a.m. in the morning... tiba2 mummy terdengar suara nyaring Ash dan gelak ketawa Ash yang sampai berbuai2 pipi gembol dia tu sebab suka hati sangat entah apa entah... happy bebenor pula dia kan??? Mummy buka mata sebelah tengok...lorrr main rupanya... Bila mummy pandang...ajak borak bahasa Korea ke German lepas tu mengilai2 pulak dia ketawa suka hati... Dushhh... dah 2 hari dah uolsss... Dia ajak bergurau senda pada pukul 3 pagi!!! 

Kepandaian a.k.a. akal terbaru di usia 2 bulan selain menyembur ubat... bangun pukul 3 pagi dan ajak bergurau senda...ahaksss...bergurau senda??? Mummy ayat tak menghingat kannn??? Ini betul2 suplemen tambahan pada mummy supaya slim lagi ni...ha ha ha...Dia dah mula dah, pandai nak bergurau senda...it's fun dan memang menyeronokkan... tapi mummy nak request kat Ash satu benda boleh tak??? ha ha ha... Ash boleh tak kita tukar shift tu??? Let's say pukul 9.00 malam ke? 10.00 malam ke??? Lepas tu kita tidur yer nak...*_^

*Eleh mummy, berjaga buat kerja2 blog sampai tak tidur satu malam tahan, apalah salahnya kan berjaga untuk Ash pula seawal 3 pagi tu... hurmm...apakah malam ini dan malam2 seterusnya Ash tetap akan ajak bergurau senda di pukul 3 pagi??? Kita tengok pola pergerakkannya nanti...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pukul 3 Pagi..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, January 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

42 comments:

  1. haha..sabo je la kan..ok la tu akak ash ajk bergurau..buatnya ash ajak nanges..lagi haruuu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum farah.. amboi Ash. kesian mummy terkejut pagi2. hehe kena ajar Ash tukar shift ni. hehe

    ReplyDelete
  3. hihi, dah ada anak ni, tak kira pukul berapa dia nak jaga... ikut timing dia sesuka hati je..

    ReplyDelete
  4. haaaa..rasakanlah pengalamantu ye, nanti macam-macam lagi akal dia, Ash dera mummy dia...

    ReplyDelete
  5. saja nak suruh mummy temankan tu..hehe..

    ReplyDelete
  6. hahahaha....good luck mummy..jgn jadi macam si kembar ok...si kembar tu dah selamanya kul 5 pagi baru lelap...sebelum 5 pagi diorang bantai main....

    ReplyDelete
  7. amboii sis hahaha..montelnya ash mcm nak gomol2 je piinya tu

    ReplyDelete
  8. Haaa diriku dah lalui tu sumer dulu. Kakak mintak main kul 2 hingga 4 pagi! Darah muda pulak masa tu, menangis je la yang mampu hahaha. Biasa la tu dear, budak nak membesar bulan ni lain bulan depan lain bulan tulat lain hehehe :)

    Enjoy every second of it!

    ReplyDelete
  9. @Puan Zaniff

    kalau menangis memang susah hatilah dibuatnya eja...

    ReplyDelete
  10. @Sheila Salim

    sebelum ni shift dah ok, tiba2 pulak sekarang ni nak ajak bergurau senda pula di pagi2 hari... hu hu hu...

    ReplyDelete
  11. @Nor Azimah

    tu sebab orang kata orang beranak kecik ni boleh slim kan kak? tak perlu nak exercise dan makan ubat kurus...ekekeke...

    ReplyDelete
  12. @Azhafizah Md Nor

    yelah fizah, kalau bukan mummy siapa lagi ye tak? he he he... takkan nak main sorang2 pula...

    ReplyDelete
  13. @Amanda Suria

    ha kembar sampai 5 pagi??? lagi dahsyat... hu hu hu... janganlah selamanya... pengsan... ekekeke...

    ReplyDelete
  14. @Asha Lya

    silakan gomol sebab dia takkan nangis, cuma tetap akan tersenyum...hik hik hik...

    ReplyDelete
  15. @Kenit Cinonet

    memang betul kenit, enjoy every second of it sebab peluang atau moment macam ni tak akan berulang lagi sekiranya Ash ditakdirkan jadi anak tunggal... hu hu hu...

    ReplyDelete
  16. as salam farah...comelnya ash ni...rasa nak gigit pipi dia.... :-)

    ReplyDelete
  17. gurau senda 3.00 pagi.... huhuhu confirm ngantuk siang ni...

    ReplyDelete
  18. Seronok melayan kerenah orang baru.
    Itulah dugaan sebagai ibu muda.

    ReplyDelete
  19. gurau senda 3.00 pagi.... huhuhu confirm ngantuk siang ni...

    ReplyDelete
  20. Ash dah aim time jam 3 pagi tu....jaga-jaga....

    ReplyDelete
  21. aaaaarggghhh! comelnya Ash!
    lama tak singgah sini. congrats! takpe kan wish lambat? hihi

    ReplyDelete
  22. Haha.... Normal.dh tu... Sy pun dh start bermata panda semula.. Hehe

    ReplyDelete
  23. Bila ash dah besar mesti mummy rindukan..kan..*kata ash..,

    ReplyDelete
  24. Alolo omeynya budak botak ni....
    dera jer mommy tu Ash...biar mommy ngantuk hehe

    ReplyDelete
  25. Haha..CN dah pernh rasa,penat tp happy tgk anak..sekarang ni irfan dah pandai 'kemas' rumah..hari2 masa mama duk memasak dia duk 'mengemas' ;)

    ReplyDelete
  26. Ahahah.. Ash saja je tu nak manja2 ngan mummy

    ReplyDelete
  27. @RamRamCute kak ram silakan gigit... heee dia suka tak nangis punya...

    ReplyDelete
  28. @Mia Liana sangat sangat sangat mengantuk kak mia, tapi what to do... redah jerlah... yang penting happy... ^_^

    ReplyDelete
  29. @Lynn Munir dugaan bagi setiap orang yang bergelar ibu kan kak lynn??? ^_^ tapi ada kemanisannya...

    ReplyDelete
  30. @Mia Liana hee dah reply komen kak mia kat atas tadi dah...

    ReplyDelete
  31. @Sukma Haron memang dia dah set time dah kak... hu hu hu

    ReplyDelete
  32. @Fatin Diana tak apalah FD... janji ingat akak... heee...

    ReplyDelete
  33. @Maria Firdz sama2lah kita selamat bermaya panda ... he he he... eh tapi mata panda akak tak teruk sangat tau maria... maintain lagi... ekekeke

    ReplyDelete
  34. @hainom OKje amboi aunty OkJe nak suh dera mummy ek? huwaaa OKje buli mummy... ekekeke...

    ReplyDelete
  35. @Cikgu Norazimah CN, part 'mengemas' tu yet to come... he he he..

    ReplyDelete
  36. Ash dpt akal baru tu..layankn kak.nnt rindu moment bgun 3pagi..hihihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia