Home » , , , , , , , , , » Projek Memikat Suami!!!

Projek Memikat Suami!!!

Source Extracted from Google
Cuti2 berpantang ni, selain menjaga Ash siang dan malam...aktiviti sampingan selain ber-blog adalah layan "movie" dan juga layan jer segala jenis cerita, berita yang ada kat TV tu... Salah satu darinya adalah cerita ni ha... Projek Memikat Suami... "As usual" memang ler cerita dari adaptasi novel... Dah melambak2 dah cerita dari adaptasi novel sekarang ni... Layan jugalah cerita ni...Setiap Ahad, 9-10 malam di ASTRO Ria.... 

Sedikit sinopsis dari cerita/novel Projek Memikat Suami ni... 

NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi Ummi dan Babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia. 

"Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for everyday of our married life, you will regret what you have done today," - Zahrain Alimin.

Hidup berumahtangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak2nya, yang lebih dikenali sebagai Master-Ji dan Side-Kick.

"Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!" - Nawwal Husna.

"Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?" - Najla.

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

"Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu," - Zahrain Alimin.

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumahtangga bahagia!

Drama bersiri ni adalah 13 episod, dan pelakonnya pun comel2 giteww.... Aiman Hakim dan Emma Maembong... Novel??? Tak sempat lagi nak membelek...sebab sibuk membelek anak jer dalam pantang ni...ihiksss.... *_^... 

*"One of my new fave series... ooopss...drama "Playboy Itu Suami Aku" dah habis rupanya, nampak sangat akak tak amik port sangat cerita tu...tengok kerling2 sekali imbas jer... ha ha ha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Projek Memikat Suami!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 7, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. biasa tengok masterchief jer Farah...citer begini jarang tengok sebab berebut tengok channel lain dgn anak

    ReplyDelete
  2. xtgk lgsg cite Projek Memikat ni
    playboy suami ku pun x tgk lgsg..rs nak muntah tgk hahahahaha
    skun ni dok tgk masterchef je hehe

    ReplyDelete
  3. belek2 novel tu boleh dikemudiankan..kita belek2 baby duluan..

    ReplyDelete
  4. yea...sy pun tgk jgk cite nie. ahahahaha... teringat waktu mula2 kawin. malu2 gitew malam p1.

    jom follow blog www.nurimanqhaisara.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. xtangok cite ni..tp novel die mun tengah baca skrang :)

    ReplyDelete
  6. mcm ada tgk satu episod drama nih . not bad .

    ReplyDelete
  7. @Sukma Haron

    kak ini pun tengok cara kebetulan hari tu tertekan remote tu...

    ReplyDelete
  8. @el

    kak el ni mesti bukan jenis yang jiwang jiwang ni...ahaksss...brutal punya kaki...

    ReplyDelete
  9. @Sue Bee

    memang baby diutamakan SB...belek novel time dia tido la pun...he he he...

    ReplyDelete
  10. @ina

    thanks for dropping by, In Shaa Allah saya akan return ke blog awak balik... ^_^

    ReplyDelete
  11. mmg follow drama ni...comel jak tengo dorang berdua kan... :-)

    ReplyDelete
  12. best..teringin nak tengok drama ni

    ReplyDelete
  13. Tgk online je drama ni. Memang best ;D

    ReplyDelete
  14. Hehe..stkat ni PC follow lagi cerita ni..best..harapnya sampai episod akhirlah..

    ReplyDelete
  15. kwn2 kat ofis pn dok citer pasal projek memikat suami nie.. tapi farah jer belum berkesempatan nak tgk lagi..tunggu siaran ulangan jer la..hehehe

    ReplyDelete
  16. Dah lama kot tak layan TV...

    ReplyDelete
  17. suka sangat cerita ni..fiza tengok online je :)

    ReplyDelete
  18. tak sempat dh nk melayan drama bersiri skrg... huhu

    ReplyDelete
  19. @QV

    Farah tengok pun bukan dari first episode...dah agak ketengah jugaklah...tapi sebab agak menarik tu yang tonton tu...

    ReplyDelete
  20. @Mia Kassim

    Mia memang kena gandingan dia berdua tu... oh follow jugak ek...high five, sama2 kita tengok endingnya nanti...

    ReplyDelete
  21. @Sally Yatiey

    tengok online pun ok...macam akak layan teduhan kasih dulu la...online jer...

    ReplyDelete
  22. @NoEn

    NoEn, Farah ni sementara mula bekerja jer ni, kalau dah mula kerja memang tak ada masanya nanti ni, mana kerja lagi, anak lagi... hu hu hu... rumah lagi... banyak benda nak buat...

    ReplyDelete
  23. @Azhafizah Md Nor

    tengok online pun ok fiza, janji dapat tengok kan??? he he he...

    ReplyDelete
  24. @Maria Firdz

    ha tentang tu dan part tu akak faham maria di mana tak sempatnya tu...he he he...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia