Home » , , , , » Pearl Kacip Fatimah...

Pearl Kacip Fatimah...

Tadi kita bercerita pasal makanan, now kita cerita pasal minuman pula... Ahaksss... ^_^... Mood pasal makanan dan minuman pula hari ni ye kita? Resipi? Cooking? Ah ah ek, dah lama juga tak bercerita kat sini... Nantilah ada masa kita story mory despite if I want to share pun, uols ramai yang lagi expert dari iolsss... I masak yang biasa2 ajer... Sedap tak sedap hanya yang merasa masakan tu ajer yang dapat berikan komen... muahahaha...Kalau2 kot nanti iolss buat masakan yang lain dari kebiasaan... In Shaa Allah akan cuba share kat Bubblynotes.... 

So what's with Pearl Kacip Fatimah??? Setakat air jer pun kan??? Tapi what I want to share is... this is one of my fave drinks... ^_^...Lama dah tak minum air ni... Sejak preggy sampailah ke dalam pantang... memang tak sentuh langsung air ni... ^_^... Selain dari Starbucks, Dan Fran and CB... ini jugalah salah satu minuman yang jadi pilihan... Tapiii ada juga yang nasihat, tak elok minum air ni selalu... Ok diakui, dulu memang hampir setiap hari minum, tapi bila dah ada yang menegur, saya dah kurangkan scale minum air ni ... boleh katakan 2 minggu tu sekali jer... sebab dari soh seh soh seh yang disampaikan, minum Pearl Kacip Fatimah ni ada long term side effect... Sejauh mana kebenarannya tak pastilah kan??? ^_^... Tapi elok2lah kita beringat... Rules of the earth, too much of something is not good... Apa2 pun lah yang kita lakukan... Lagipun dalam Islam sendiri selalu tekankan konsep wassatiyah kan... Eceh baru lepas Maulidur Rasul perkataan wassatiyah tu ajerlah yang digunanya kann??? He he he... 

Akhirnya hari ni walaupun baru masuk hari yang ke-59... saya telah memberanikan diri untuk meneguk minuman ini... He he he... tapi yang pastinya bukan yang chill-lah ek... Masih lagi belum meneguk sebarang minuman berais dari lepas bersalin sehingga ke hari ini... Cakap pasal minuman berais... diakui saya salah sorang peminum tegar minuman berais yang tak baik untuk kesihatan tu... Jadinya azam tahun 2014 yang kononnya dah alang2 tak usik ais tu since lepas bersalin, nak kurang2kan minum ais lah... tak naklah, nanti umur baru 30+++ dah sakit sendi sana sini... So far, Alhamdulillah... dikurniakan kesihatan tubuh badan oleh Allah SWT... Cuma nak tak nak diri sendiri jer lah, nak jaga ke tidak ye tak? ^_^... pokok pangkalnya berbalik pada diri kita sendiri... betul tak.... 

Lepas gian dah nak minum air ni hari ni... Kesian2... Nak buek macam mano ye tak... Keadaan dah tak mengizinkan... 

*Yummylicious ko dapat minum air ni setelah sekian lama... ^_^... Lepas ni nak melawat ke Starbucks, San Fran dan CB pula... ekekeke... yang pastinya kena ambil minuman yang hot beverages jer lah dulu... Blended2 tu, tunggu dulu sampai dah cukup 100 hari esok kalau dah kepingin sangat kan??? ^_^ ngee... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pearl Kacip Fatimah..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, January 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. akak pernah hujung-hujung pantang minum jus mangga lagi....sedap weeeyyyyy....

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah lagi minum kacip fatimah ni kak..tak berani

    ReplyDelete
  3. this is my 1st time dgr nama minuman tu hehe

    ReplyDelete
  4. oh mannn~ caramel mocchiato! hahaha :)

    ReplyDelete
  5. @Sukma Haron

    amboi kak, kemain lagi dia yer... he he he... itu lepas hari ke-44 ke lepas hari yang ke-100 tu???

    ReplyDelete
  6. @Ainim Suju

    tak berani kenapa ek ainim??? cerciter sikit kat akak... *_^

    ReplyDelete
  7. @Nurfaezah Abdullah

    i guess you don't have this kind of drinks in brunei, or i presume they have the same kind of drinks but with differ name or brand fae perhaps???

    ReplyDelete
  8. @Sally Samsaiman

    haippp sally, kemain kan ingatkan akak pada minuman kegemaran akak tu... hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. Sy dulu pun suka.minum ni.. Tak kira prggy atau tak... Tpi skrg nk.jrg minu...

    ReplyDelete
  10. baguslah farah, pantang jea minum ais tu samapi bila2.. amalkan minum air masak.. hu3.. even dah tak tahan sangat nak minum berais, tahan2 kan jugak la yea.. hik3..

    ReplyDelete
  11. ais..jarang dah minum sekarang ni.. tapi, sesekali dapat, memang umph..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia