Home » , , , » Musim Muntah Limau Mandarin!!!

Musim Muntah Limau Mandarin!!!

Source Extracted from Google
Chinese New Year bakal tiba lagi!!! ^_^ Dan apa yang sinonim dengan Chinese New Year adalah, limau mandarin, betul tak uolss??? Dan selalunya memang bila musim Chinese New Year ni, melambak2 limau mandarin di sana sini.

Dekat rumah jer dah 2 kotak limau mandarin kontraktor bagi pada papa. Dekat office toksah cakaplah uols berkotak2...sampai dah tak larat dah nak hadam buah limau tu...ekekeke... Tak taulah kenapa, tapi menurut moyang saya yang juga berbangsa Cina, limau mandarin ni sebagai simbol murah rezeki katanya... yelah kot??? Pokok limau yang lebat berbuah tu kot maksudnya simbol murah rezeki tu.

Rata2 sana sini memang musim buah limau mandarin lah... Kalau nak request tak payah bagi limau mandarin boleh tak??? Agagagaga, nak ang pow jer... paket merah tu...ekekekeke... tapi orang dah kahwin tak boleh dapat ang pow, orang yang belum kahwin boleh dapat ang pow menurut kepercayaan mereka. Eh, tapi tak apa jer, boleh jer... sebab apa, bagi ang pow untuk Ash...Muahahaha, melampau tak???

Makan buah limau banyak2 pun tak elok juga...mana tau kot kot nanti suara bertukar glamour atau seksi pula, tekak pula gatal jer nak batuk ye tak...ahaksss... Banyaklah akak punya suara seksi dan batuk ye tak? Orang lain makan ok jer??? Teringat dulu masa kerja kat tempat lama dulu, office lama2 dulu...seronok gila dapat ang pow beratus2 bila musim Chinese New Year...namun itu semua hanyalah tinggal kenangan... Kalaulah boleh diulang semula waktu itu...wakakaka...or I wish saya kerja kat situ balik...ekekekeke... 

Eh, panjang pula merapu meraban kan??? Apa yang nyatanya cuma nak nyatakan, bila tiba Chinese New Year adalah tiba masanya saya musim muntah limau mandarin...Uolss macam mana??? Muntah juga ke? Ekekee.... atau saya sorang jer yang dah tak larat nak hadap limau mandarin...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Musim Muntah Limau Mandarin!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 28, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Assalamualaikum..Limau mandarin dan tahun baru cina tak dpt d pisahkn....

    ReplyDelete
  2. kat cne tak da org nak bagi kita limau :D..men beli je sis

    ReplyDelete
  3. Entri yang menarik :)

    Mohon singgah ke blog saya :)
    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. salam..
    tu la pasai..tp yaya xdpt bnyk limau pon dari offce..1 kotak je..heee nsib bek la da suke makan buah sekrng..lau x,rugi je bwk blik pon..bkn makan..;p

    *bg ang pau xpela jgk..huuuu*

    ReplyDelete
  5. Samalah di tempat fiza... Sana sini limau manderin bila musim tahun baru cina. Fiza suka mkn... Kalau dah byk sangat hadap nak termuntah jugak dibuatnya. Hehe.

    ReplyDelete
  6. tahun ini dapat limau mandarin paling sedap sekali......

    ReplyDelete
  7. sampai cerry berry dah...hheee... badan pon makin bulat nanti

    farah dok dekat s alam ke?

    ReplyDelete
  8. adalah satu pihak bank ni kan.. derang bagi limau yg dh rosak setengahnya.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. tgh tgu gak nih bila nak diedarkan limau kat kami..hee..mcm tahun lps dpt.. ada la 5 bijik cam tu..jadi la kan.. mmg suka mkn limau nih.!

    ReplyDelete
  10. btol tu..kat rumah pon mak beli 2 kotak haritu..jenuh nk mkn..tp best!

    ReplyDelete
  11. jangan makan banyak sgt ye...nanti batuk..akak memang x sentuh...

    ReplyDelete
  12. CN dah start batuk sebab terlalu asyik melantak llmau..tambah2 lagi sekarang pun musim durian gak, lagi2 la..hehe

    ReplyDelete
  13. Tahun nie ofis farah kurang terima limau mandarin nie la akak..sobs..maybe sebab bos lama farah yg berbangsa cina dah bersara kot.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. akak dapat la juga limau..saya langsung tak dapat walau sebijik pun kak..hehehe

    ReplyDelete
  15. Ayut kat opis u ad dh 2 kotak limau..bos sruh semua staff mkn..tp kali ni mcm krg ckitla dr sblm ni...

    ReplyDelete
  16. tengah tunggu boss bagi sekotak ni...tak sabarrr....

    ReplyDelete
  17. Hehe.. Bau.badna.pun.limau mandarin gak..

    ReplyDelete
  18. kt umah ina pun byk sgt buah limau ni..smpai x termakan

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia