Home » , , , » Keluar Seawal Sesudah Subuh...

Keluar Seawal Sesudah Subuh...

Source Extracted from Google
Hari ini bermulalah satu episod baru dalam rutin seharian saya sebagai anak, ibu, isteri dan juga si pencari rezeki apabila hari ini telah bermula bekerja. Eh Sabtu pun dah mula kerja... wakakaka...tapi Sabtu biasanya santai serta chill sahaja... Tak thrill dengan adventure sangat... Jalan pun tak adalah congested sangat kannn??? 

Weekday itulah yang mencabar sebenarnya... ^_*... Bangun seawal 4.30 pagi... mandi, bersiap, siapkan keperluan Ash untuk sehari sementara saya pergi bekerja iaitu baju, diapers and etc, salinkan diapers Ash siap2, siap2kan Ash, solat Subuh, minum Ephyra dan bergerak... Hamboiii... Ephyra tak tinggal... haruslah kannn??? Dah nama di-sponsor, nanti marah pihak penaja pada iolsss uolsss ... langsung2 nanti dah tak nak bagi job lagi pada iolss... Tak nak, tak nak, tak nak... kenalah konsisten dan disiplin ye tak??? Lepas tu barulah nampak hasil yang diingini...Kalau tak konsisten dan disiplin sampai bila pun takkan nampak hasil ye tak??? 

Inilah rutin baru saya... kalau dulunya boleh juga bangun pukul 5.00 atau 5.30 pagi tapi kini kita awalkan sejam sebab dah ada Ash kan??? Hidup tu dah berubah... Tak macam dulu lagi... Jadi jadualnya berubahlah juga... Kenapa awal sangat... salah seorang BFF saya inform laluan ke office tu dah semakin congested,,, lebih teruk dari sebelum ni.. kitaorang sehaluan sebab BFF saya pun tinggal berdekatan... disebabkan dah semakin teruk jalan tu dan rules kat office pun dah diperketatkan mengenai late comers, setakat ni rekod saya ok lagi ek uolss... cuma memang nak elakkan... kalau boleh tak nak jadi late comers... makanya kita keluarlah awal seawal sesudah subuh...^_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Keluar Seawal Sesudah Subuh..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, January 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. kalau ikutkan bila dah ada anak kecik mmg serba serbi kena awal.. tapi yg tak tahan tu kena hadap bad traffic.. huhu tak rela uolls.. hahhaa

    ReplyDelete
  2. zaman dah berubah ya sis..selamat bertugas :D

    ReplyDelete
  3. Good morning my dear sister :)... Ash sihat tak?

    ReplyDelete
  4. Mohon singgah blog saya :)
    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  5. lohhh igt dh lama start keje..baru je eh..hehehe k.el ni sama je time xde anak..n ada anak..janji semua keje beres n on time ekeke

    ReplyDelete
  6. la kite senasib erh rupenye kak farah kne keje ari sabtu..tp xpe best jugak..jalan raya mcm kite punye..no jammed teruk kn hehe

    ReplyDelete
  7. Wow jam 4.30 biar betul. awalnya..

    ReplyDelete
  8. memey gitulah kekdahnya bila opis jauh dari rumah kan dear. Tapi, kenit bangun lambat sikit la ... 5.30 pagi. Kalau bangkit kul 4.30pg bulan posa boleh la hehe.

    ReplyDelete
  9. begitu la kiter sebagai mak mak kan :)

    ReplyDelete
  10. akak pun bangun antara kul 4 ke 4.3o pagi jugak, siap sarapan hubby dan anak2 yang nak pi sekolah, akak kuar kul 6.30 pagi, tu pun dah jem gila..ya Allah Tuhan je yang tau..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum farah. makin awallah bangun pagi kan. semoga urusan farah dipermudahkan. kerja baik2 ye (",)

    ReplyDelete
  12. zam pun kena turun lebih awal skrg ni.. waktu persekolahn dh bertukar

    ReplyDelete
  13. dah macam bangun sahur jer Farah...aduhai...nasib baik akak dok melaka tak seteruk di sana....bosan dengan jammed nie.....

    ReplyDelete
  14. @ZazaMyMoon

    iolss pun tak rela uolss, seksa mengadap traffic tu, tapi iolss pagi tadi tak adalah teruk sangat menghadap trafik, sedang2 ajer... he he he...

    ReplyDelete
  15. @Asha Lya

    zaman tu dah tentu2 berubah dah Asha...he he he... tapi hidup tu yang dah berubah bila dah ada handbag ni...

    ReplyDelete
  16. @Ainim Suju

    Good morning my dearie sister, Ash dah semakin beransur pulih Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  17. @Muhammad Taufiq

    In Shaa Allah akan saya singgah nanti yer... step by step... thanks for dropping by...

    ReplyDelete
  18. @el

    hari ni hari kedua kak el farah start kerja...he he he... yes betul tu yang penting on time....

    ReplyDelete
  19. @TelingaBulat

    alternate saturday akak kena kerja... he he he...

    ReplyDelete
  20. @MissNadia

    yes, i ni serba serbi slow tu yang nak kena bangun awal tu...

    ReplyDelete
  21. @Kenit Cinonet

    ini dah tak kira bulan posa ke tak dah ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
  22. @:: Mrs.Eady ::

    ha ah dah jadi mak2 ni lain pula kaedahnya...

    ReplyDelete
  23. @Nor Azimah

    sekarang ni 6.30 pun dah jem gila baban dah...

    ReplyDelete
  24. @Sheila Salim

    ha ah Sheila semakin awal, terima kasih sheila, In Shaa Allah, mudah2an...

    ReplyDelete
  25. akak anak dah besar pun kena awal jugak tau...hahahah...awal sebab dari Seremban...esok masuk keja macam biasa semula...

    ReplyDelete
  26. seronoknya rumah dekat dengan office...ehem! hahahahaha..I'm referring to myself :)

    ReplyDelete
  27. selamat bekerja dan selamat menibukkan diri..hehe

    ReplyDelete
  28. Perubahan yg mmg merlukan azam yg tinggi ni.fuhhh...kna mindset siap2x ni sblm ad ank.hihihi.ok ayut take note yg tu ;)

    ReplyDelete
  29. ingat lagi masa saya naik keje dulu (lepas cuti 2 bulan) asik masuk keje lambat sebab tak biasa lagi & ari2 jadi burung anto..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia