Home » , , , , , , , , » Keep Calm & Enjoy Your Last Day!!! ^_^

Keep Calm & Enjoy Your Last Day!!! ^_^

Source Extracted from Google
Yuppie, keep calm and enjoy my last day of a long holiday!!! Hari ni adalah hari yang terakhir untuk cuti panjang yang dah ditempuhi selama 2 bulan 2 minggu. Aik ada extra pula 2 minggu??? Haruslah kannn??? Campur dengan MC awal 2 minggu sebelum mula cuti bersalin. Kenapa MC pula??? Alahaiii malas nak cerita ulang2 benda yang sama... Uhuksss malas??? Ha ha ha... Kalau nak tau juga sila godek2 archive untuk entries di bulan November dan juga Disember 2013. Sorry uolss tak dapat nak bagi link untuk permudahkan uolss mencari entri yang dimaksudkan sebab akak ni blogger on the go pula today... he he he... Mobile blogger... update entri di mana2 saja dengan gadget yang terlekat setia di tangan... ^_*

Hari ni last day dan esok Sabtu dah mula kembali menjejakkan kaki ke office dan sekiranya Pink Panther bekerja, akan jumpalah Pink Panther esok... muahaha... apalah agaknya words pertama Pink Panther tu??? Tiba2 dok membayangkan Pink Panther... lama oo tak jumpa dia since my gynae bagi cuti sakit mengejut last year... Oh ye pada yang tak tau Pink Panther tu is my boss... ^_^... Kenapa Sabtu dan tak terus start kerja Isnin jer??? Entah saya pun tak tau... Ikutkan ajerlah... Dah namanya pun company ada alternate working Saturday kannn??? Dah suruh kerja tu kerja lah... Ala sekejap jer pun on Saturday dan bukannya lama pun... 

Hopefully Ash dah fully recovered ataupun getting better lah. Sebenarnya sekarang ni pun dah beransur pulih. Alhamdulillah. Kenapa dengan Ash??? That day on Tuesday, ada fogging kat area tempat tinggal saya due to ada dengue case yang berlaku pada jiran. Masa fogging tu, dah tutup semua tingkap and pintu. Sampai celah2 pintu pun dah sumbat dengan kain... tapi bau asap fogging tu masih masuk. Masalahnya kalau tau diaorang nak fog dah tentu2 bawa Ash keluar dari rumah dan jauh dari kawasan tu. Tak ada notification or announcement langung. Huh!!! Since that, esoknya Ash jadi kurang sihat dan mendapat demam, batuk dan selsema. Kesian tengok anak mummy. Selsema dengan batuk kan??? Nak hembus selsema tu kecik lagi dan bila batuk tu kesian sangat tengok dia.. nak bergenang air mata uolsss... Anak manja mummy-lah katakan... Menjangkit dengan Abah dia yang demam pun mungkin juga... ^_^... Sebab last weekend Abah tak berapa sihat demam... Tapi biasalah tu kann??? Dah bawa pergi klinik pun... That's why he's seem to be better.... Alhamdulillah dengan izin Allah... Babies kan sensitive and easily prone to any infection, disease and etc.. 

Time2 mummy dah nak mula kerja pula tu... dah lah berat hati nak tinggalkan Ash, dah tu??? Ash pula tak berapa nak sihat.. lagilah berat hati kan??? Tapi takkan nak apply EL pula... not so convenient and not so good sebab baru mula kerja kan??? Cuma kalau serious, I don't care... cuti juga!!! ^_^... Anak ooo, siapa tak sayang anak... lagi2 Ash is the most possesive valuable for me... In Shaa Allah... tak ada apa2 sebab progress dia so far Alhamdulillah... 

Tomorrow is nothing... but Monday gonna be hectic... selamatlah ye kepada diri sendiri untuk menghadap massive traffic congestion sewaktu pergi dan balik kerja... dan selamatlah juga dengan kerja2 yang menanti dan mungkin menimbun2 tu... Ha ha ha... Apalah agaknya rupa gaya my workstation setelah ditinggalkan hampir sekian lama tu... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Keep Calm & Enjoy Your Last Day!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, January 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. selamat kembali bertugas sis farah..wahh mesti rasa lain kan dah lama tak menghadap office.mesti rasa mcm org baru

    ReplyDelete
  2. selamat kembali bekerja...hahahahaha

    ReplyDelete
  3. salam. selamat bekerja kembali hehe

    ReplyDelete
  4. welcome back darl.. esok kasi flying kiss kat pink panther tau heheheh
    Ash hope u doing well ok boy.. :)

    ReplyDelete
  5. Isnin start keja dah ye dik....sabar jer la kan....mesti rasa x best nak tinggalkan ash tu...

    ReplyDelete
  6. wahhhh...selamt berkerja yer...hihihi..

    ReplyDelete
  7. Ayut pon kje esk...alternate sabtu jgk...ash kuat.isya Allah makin sihat.nnt mummy g keje dgn hati senang ea...

    ReplyDelete
  8. selamat kembali bekerja Farah...sure pink panther rindu tu....

    ReplyDelete
  9. Eh....dah habis dah pantangnya......sekejap yek?...Ash ngan sapa? Mama ke? Tak sihatlah pulak yeh....saj tak mo bagi mami kerja tu

    ReplyDelete
  10. Wah.. Kjap aje kn rasanya... Dh nk.kje blik dh..

    ReplyDelete
  11. Selamat bekerja kembali kak Farah. Eh masuk keje tak rini?..

    ReplyDelete
  12. dah strat koje lea sekarang ni yea.. heee

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia