Home » , , , , , » Jenis2 Masakan Kangkung!!! ^_^

Jenis2 Masakan Kangkung!!! ^_^

Source Extracted from Google
Muahahaha...nak jugakkkk... dah buat dah, dah buat dah... nak jugakkk tumpang sekaki SEO yang meletop2 gamaknya tentang kangkung... yelah rata2 dok hangat memperkatakan tentang kangkung kannn? Sampai dalam FB malam semalam pun akak "update" pasal kangkung "uols" dan jadi topik perbincangan yang agak hangat dengan blogger2 kat luar sana tu...wakakaka.... ala... "uols2" juga yang selalu datang bertandang kat sini...ekekeke... Konon2 nak bermain SEO jugalah kita kan??? SEO lah sangat akak ko ni...ahaksss... 

Disebabkan kangkung dah diturunkan harga, dan jadi topik "trending"...lepas ni rasanya jualan kangkung bakal meningkat naik dengan mendadak gitewww... bila ramai yang asyik beli kangkung jer pasti "jam" nak masak apa kan? Bak kata +AyueJean AJ macam2 jenis masakan kangkung yang boleh kita "rotate" dalam 7 hari seminggu tu... he he he... Oleh yang demikian, sekadar bagi idea jer lah kat "uols" kot2 "jam" tak tau nak masak apa kangkung tu... 

Macam2 boleh dimasak kangkung ni dan kita boleh pelbagaikan kangkung ni mengikut citarasa kita...Ha ha ha...dah macam ujian cipta rasa MasterChef Malaysia pula dah...wakakaka...Antaranya...kita senaraikan dulu yang akak selalu masak ek? 

YANG SAYA SELALU MASAK??? ^_^ (ini semua orang pun buat...ekekeke)
Kangkung Goreng Biasa
Kangkung Goreng Cili Padi
Kangkung Goreng Belacan
Kangkung Goreng Taucu
Bahan dalam Pecal
Kangkung Goreng Seafood (nama tak menghingat walhal goreng kangkung dengan sotong dan udang jer)... wakakaka...
Kangkung Celur + Makan dengan Sambal Belacan

IDEA YANG SEKADAR MELAWAK???
Lasagna Kangkung...(kita komersial-kan sikit...he he he)
Kangkung Masak Lemak Putih / Lemak Cili Api (ingat Pucuk Ubi apa?)
Pizza Kangkung
Burger Kangkung (macam yang saya nampak gambar parodi tu...McKangkung)
Tomyam Kangkung, Kangkung Masak Kicap, Rendang Kangkung, Masak Tempoyak Kangkung (ni +AyueJean AJ  punya)
Biasa ada Sup Sawi, kita tukar pula Sup Kangkung ok??? ^_*

Adoiii, pendek kata semua kangkunglah...he he he... lepas tu sambil masak sambil kita nyanyi lagu ni...permulaan lagu agak slow, sila dengar sampai habis...ahaksss...


*Ikut suka citarasa masing2 nak masak apa pun kangkung tu, janji menepati selera masing2 ye tak? ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jenis2 Masakan Kangkung!!! ^_^ , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. heheh..
    feymes balik lagu lenggang kankung tue..

    ReplyDelete
  2. tak suka makan kangkung...sejuk ...sakit-sakit badan nanti...ahaksss,,,,

    ReplyDelete
  3. Serius nak cuba mckangkung tu kalau ada jual....hehehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum awak. haha kangkung jadi viral kat internet Malaysia. ihhi

    ReplyDelete
  5. hahhaha.. sana sini memang kangkung la jawabnya...

    ReplyDelete
  6. hehehe..
    apa2 pun kangkung memang favourite sayur ever!

    ReplyDelete
  7. hehe.. macam best je bunyi burger kangkung tu...

    ReplyDelete
  8. hari2 mkn kangkung...sihat..jimat-jimat
    salam maulidur rasul kak
    jom sama2 bersalawat

    ReplyDelete
  9. pizza kangkung pun boleh jadia idea eaa..hahaha

    ReplyDelete
  10. Hehe... Hari ni pun sibuk lagi dok update pasal kangkung...

    ReplyDelete
  11. siap ada lagu kangkung lagi......

    ReplyDelete
  12. kemain makin popular sayur nie hahaha

    ReplyDelete
  13. @Shark Kay

    shark-lah ni dok sibuk cakap pasal kangkung...wakakaka...

    ReplyDelete
  14. @Sukma Haron

    kangkung lombong tu favourite farah tu kak...ekekeke...

    ReplyDelete
  15. @Mia Kassim

    Mia kalau dah cuba inform Farah sedap ke idak..ekekeke...

    ReplyDelete
  16. @Sheila Salim

    wsalam Sheila, jadi trending dan hot topic lah kangkung...femes cik kangkung kita...

    ReplyDelete
  17. @huny madu

    pergi kanan kangkung, pergi kiri kangkung, sana sini kangkung...muahahaha...

    ReplyDelete
  18. @Nur Kamsinah

    cuba try buat burger kangkung tu... he he he...

    ReplyDelete
  19. @Yumida Huda

    salam maulidur rasul yumida...hu hu hu, mau muntah hari2 makan kangkung...ekekekee....

    ReplyDelete
  20. @Fizi Zaidi

    tak taulah kalau2 kot ada yang berminat nak buat fizi...ekekeke...

    ReplyDelete
  21. @Maria Firdz

    nilai kangkung telah dikomersialkan...he he he...

    ReplyDelete
  22. @Kucing Hitam

    dah ada branding dah kangkung ni...ekekeke...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia