Home » , , , , » Getting Ready To Jive To Work!!!

Getting Ready To Jive To Work!!!


Kemain kan??? Getting ready to jive to work konon2nya... Muahahaha... Melangkah je masuk 2014 dan bulan Januari bermaksud ada beberapa ketul hari jer lagi nak fully spend time dengan Ash... lepas tu waktu agak limited sebab pagi2 sesubuh sapie dah bergerak ke office... Lepas tu dengan traffic congestion lagi, lebih2 lagi bebudak dah mula sekolah kan??? memang maha hebatlah keadaan trafik tu.... baliknya tak taulah pukul berapa boleh sampai rumah... harap2nya by Solat Maghrib dah   boleh sampai rumah dah.... Rindu uols dengan Ash (ahaksss ... sangat poyo belum mula kerja dah boleh terasa rindu)... 

Berbalik kepada gambar di atas, that's my Blook Shirt yang baru pakai 3 kali jer uols... muahaha... lepas tu tak sempat sebab dah preggy.... tapinya ada defect pulak bila baru 3 kali pakai... getah kat pergelangan kedua2 tangan tu jadi longgar... Pagi tadi, godek2 wardrobe dengan konon2nya merangka2 draf pakaian nak ke office... Melampau... mula  kerja 25 Januari 2014... tapi poyo nak setting baju bagai... makanya, jadinya... kena lah hantar baju favourite ni ke tailor untuk betulkan getah kat kedua2 pergelangan tangan ni... Sayang uols, baju melambak2 dalam wardrobe kalau tak pakai buat bazir jer... takkan nak bagi orang lain pakai pula kan??? Siapa lagi nak pakai dalam rumah... saya mana ada adik beradik... Melainkan nak buat charity baju2 terpakai or pre-loved item nak bagi pada sesiapa yang memerlukan. 

Buat masa sekarang masih lagi mengodek2 almari sementara suami tolong jaga Ash... tengah tengok2 baju apa lagi yang perlu diperbaiki atau dihantar ke tailor... ye lah mana tau, butang hilang ke, zip rosak ke... Sejak preggy mana ada sentuh2 baju2 tu semua... Bukan tak boleh pakai, tapi ada sesetengahnya tak sesuai dan nampak awkward lah pulak bila preggy pakai kan???

*Tak sabar nak mendiva ke office semula... ahaksss...

Farah Waheda Wahid 
Sent from my iPhone 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Getting Ready To Jive To Work!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, January 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. hahaa..x sabar nk mendivakan diri yerk..

    ReplyDelete
  2. selamat kembali bertugas.. :)

    ReplyDelete
  3. hahaha...tangan tu bole fixed dia pnye getah kan kak..? kalau kita saiz sama...dah lama sally mintak :P

    ReplyDelete
  4. macam sekejap je dah kena naik keje kan farah....mesti dah boleh melaram baju2 lama kan...hihih...

    ReplyDelete
  5. Selamat thn baru dan slmt bekerja semula farah :)

    ReplyDelete
  6. Hehehe good luck, akak!! :) And happy new year, too!

    ReplyDelete
  7. Selamat kembali ke kerja kak farah !! Hamboiii lama lagi nak start kerja dah godek2 baju ye akak ..

    ReplyDelete
  8. Hehe...selongkar satu almari kak, check balik baju2 ya.

    p/s: saya dah banyak baju tak muat sbb badan naik

    ReplyDelete
  9. Selamat kembali bekerja Farah....tak sabar nak pakai kembali baju opis before pregnen dulu kan..hehe

    ReplyDelete
  10. kejap aje kan... hehe... pasti dok ingat ash nnt kn tmpt keje...

    ReplyDelete
  11. cepat2...x sabar nak mendiva dengan adik...zaza dah tanya tuh..Aj pun sama...

    ReplyDelete
  12. selamat kembali menjalankan tugas yea Farah...sure pink panther miss u...hihi

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum farah. ehh cepatnya masa berlalu. dah habis pantang ye? bestnya.. ash siapa yang jaga? selamat bekerja :)

    ReplyDelete
  14. Hamboi hamboi hamboi..x sabar nak cantik cantik ye

    ReplyDelete
  15. @Sally Samsaiman

    ha ah sally tangan tu boleh fixed dia punya getah, tu yang nak fixed tu...boleh jer sally kalau nak... mana tau betul2 satu hari nanti kita sama saiz???

    ReplyDelete
  16. @Kisah Si Dairy

    ha ah kak, macam sekejap jer masa tu berlalu, biasalah sekarang ni masa berputar dengan cepat dan pantas...baju2 lama tu yang nak kena check tu...mana yang boleh pakai, mana yang kena buat pre-loved item tu...he he he...

    ReplyDelete
  17. @superVEE

    thanks my dearie and happy belated new year to you...

    ReplyDelete
  18. @Afiqah Adzan

    thanks fiqah, ye lah kenalah awal2... nanti tak adalah kelam kabut...

    ReplyDelete
  19. @Ainim Suju

    ini memang selongkar satu almari ni pun...

    ReplyDelete
  20. @Maria Firdz

    itu memang dah pasti maria, pengalaman pertama kali jadi ibulah katakan... hu hu hu...

    ReplyDelete
  21. @Amanda Suria

    sabar kak ek, tak lama pun lagi, nanti kita outing sesama... ^_^

    ReplyDelete
  22. @Sukma Haron

    oh my kak, belum apa2 akak dah ingatkan pasal pink panther tu...hu hu hu... ntah macam mana lah gayanya pink panther tu nanti...

    ReplyDelete
  23. @Sheila Salim

    salam sheila, dah nak habis pantang dah...Ash nanti Nek Ma dia jaga... ^_^

    ReplyDelete
  24. haha. selamat mendivakan diri ye ..
    pastu kasik 1 pitchertau. buat tatapan sbgai pengubat rindu, boleh?

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia