Home » , , , , , , » Distance Touch Screen Remote Control TV!!!

Distance Touch Screen Remote Control TV!!!

Source Extracted from Google
"Touch screen TV???"... Ala semua orang pun tau memang dah ada "touch screen TV" zaman sekarang ni... Tapi apa yang menarik perhatian tentang keunikan "Distance Touch Screen Remote Control TV" ni bagi saya adalah ianya berlainan dari "touch screen TV" sedia ada... Mana tengok??? Mana tau??? 

Semalam masa tengok berita di ASTRO Awani... "came across this gadget and tech news"... Dan bila terlihat berita tentang "Distance Touch Screen Remote Control TV" ni...tiba2 jadi tertarik dan boleh??? Terberangan sekejap untuk memiliki TV ni??? Muahahaha... Entah berapa harganya pun tak pastilah tu dan tak tau sama ada dah ada dalam pasaran Malaysia ataupun tidak... Kalau luar Malaysia tu mungkinlah tak mustahil dah ada... Malaysia/Asia??? Itu tak berapa nak pasti... 

Apa yang best sangat??? 
  • Ok, "touch screen function" yang biasa macam tv2 "touch screen yang lain".
  • Yang best, tak ada "remote control", bila "uols" nak tukar "channel" dari jauh "uols" boleh tulis dengan gerakan tangan dengan jari telunjuk ok? Tak perlu bangun... gerakkan jer la jari telunjuk "uols" menghadap ke skrin TV tu... jadi tak adalah isu berebut "remote control" atau "remote control" hilang tak tau letak mana...muahaha...yang jadi isunya... tak ke pening TV tu bila banyak sangat jari telunjuk yang nak menukar "channel" ...muahahaha... yelah "in case" kalau2 ada yang berebut siaran kan? Orang tu nak tengok cerita tu, orang ni nak tengok cerita ni...
  • Kalau nak "mute" atau bisukan TV tu, tak perlu tekan "remote" juga... apa yang "uols" perlu buat cuma sebut... "shhh" pun dah boleh...diulangi...cuma sebut "shhhh"... 
Ha amacam??? Menarik tak menarik??? Bagus ni... kalau pangku Ash ke... atau malas nak bangun ke... malas nak cari "remote control" ke... dari tempat kita duduk atau baring TV tu dah boleh buat macam2...ha ha ha... yang tak menariknya... ini silap tak silap boleh mengalakkan untuk mewujudkan masyarakat yang lebih malas bergerak...bila dah malas bergerak tak "exercise" dan bila tak "exercise"... nanti jadi tak sihat...he he he... 

Biasalah tu kan, setiap sesuatu perkara tu mesti ada pro dan kontranya...Mana ada sesuatu tu yang pro ajer dan tak ada kontranya...dan mana ada sesuatu tu kontra ajer tak ada pronya... Tak giteww??? 

*Agak2 "uols" nak juga tak TV macam ni...he he he... *_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Distance Touch Screen Remote Control TV!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, January 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. Salam Farah....apa khabar.... sihat dah? Dah lepsd pantang lum?
    Setuju tu tak je pening TV tu nanti...nk ikut jari nana pun tak tau! Haha...

    ReplyDelete
  2. tak suka lah cik akak lau ada tv cam nie..hahaha..

    ReplyDelete
  3. betullah . pening nanti tv tu dikerjakan dgn anak yg baru nak membesar ... dah terbayang dah apa akan jadi nanti ... hahahaaa

    ReplyDelete
  4. Wahhhh. Dunia makin hari makin maju ni..

    ReplyDelete
  5. macam best je..macam best je..tapi jadik lagi gemuk la kita..hahaha

    ReplyDelete
  6. Hoho, makin maju nampak. Nnati senang la sorg tunjuk tgok bola, sorg tunjuk tgok cooking program, sorg lg tgok entertainment. Tak da remote kan, pakai jari pon boleh! Haha..

    ReplyDelete
  7. makin canggih gadget/barang elektronik sekarang.. hehe :)

    ReplyDelete
  8. wahhh..modennya...tapi macam memeningkan jer...

    ReplyDelete
  9. seronoknya kalau ada tv cenggini kak

    ReplyDelete
  10. berapa ribu pulak la harga tv ni gaknya? heee

    ReplyDelete
  11. zaman makin canggih...tu semua kalau satu rumah nak channel lain-lain tak ke haru biru dibuatnya,,,,,

    ReplyDelete
  12. @hainom OKje

    salam sayangku OKje..kakakku yang tak berapa nak long lost contact sangat...he he he... OK dah... dan OKje... dah habis pantang kalau ikut kiraan 44 hari tu...

    ReplyDelete
  13. @Nao Mei

    best apa cik akak kalau ada tv macam ni...ahaksss...

    ReplyDelete
  14. @QV

    memang huru haralah jadinya...ha ha ha...

    ReplyDelete
  15. @Invisible Me

    macam macam rekacipta dah yang ada sekarang ni... he he he...

    ReplyDelete
  16. @memmet lenggeng

    ha ah kak, kalau dah kurang bergerak tu nanti jadi lagi gemuklah kita...tak mo tak mo... he he he...

    ReplyDelete
  17. @Engku Muzahadin

    segalanya di hujung jari kan muz...he he he...

    ReplyDelete
  18. @Haruno Hana 하나

    lepas ni ntah hapa2 lagi ntah hana...he he he...

    ReplyDelete
  19. @SecretOfShaila

    kalau tengok yang dia tunjukkan tu tak adalah memeningkan sangat pun shaila...he he he...

    ReplyDelete
  20. @Ainim Suju

    tapi kita kurang exerciselah anim...hu hu hu...

    ReplyDelete
  21. @msredcheesecake

    tak dapat nak dipastikan lah pulak kak...he he he... tapi pastinya memang beriban2 lah ni...

    ReplyDelete
  22. @Sukma Haron

    memang haru baru dan mau gaduh jawabnya tu... hu hu hu...

    ReplyDelete
  23. Fuyooooo.. Canggihnya.. Zaman sekarang ni macam-macam boleh terhasil..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia