Home » , , , , , » Checklist Untuk Kembali Bekerja...

Checklist Untuk Kembali Bekerja...


Pejam celik, pejam celik terasa bagaikan atau ibarat baru semalam dapat confirmation saya preggy, terasa bagaikan baru semalam saya bersalin, terasa bagaikan baru semalam dalam pantang... ^_^ ngee... Waktu tu kan cepat beredar dan berputar... Tup tup tup dah nak masuk kerja balik... Lepas tu hati mulalah terasa berat nak tinggalkan Ash walaupunnnn sekejap kannn??? Melampau tak??? Yelah orang baru jadi mak lah katakan... anak sulung pula tu, mestilah hati rasa berat but I believe tak kiralah anak sulung ke, anak tengah ke, anak bongsu ke... semua mother out there yang bekerja akan terasa benda yang sama... Irregardless whatever status  of the baby itself... ^_^... Itu normal-lah kan uols??? ^_*

Tapiiiii nak buek cam mano... mummy-mu ini kena kerja Ash... demi memberikan kehidupan dan membesarkan Ash, demi kelangsungan hidup kita juga... kalau tak kerja siapa yang nak bagi kita duit nak hidup nak oiii... Makin Ash besar makin banyak belanja yang kita nak pakai... Untuk makan minum Ash, untuk pakaian Ash, untuk education Ash, untuk recreation Ash, and for all sorts kind of things-lah... Jadinya kenalah mummy kerja kuat... ^_* 

Nak kembali bekerja bukan main bo macam tu jer.. Ahaksss... akak ni kan complicated uolsss... even nak pergi holiday pun ada checklist ok? Muahahaha... Sangat complicated being me ok? Apa yang nak checklist bagai tu???

Baju nak kembali bekerja dah identify siap2 dah dari hari tu lagi... ada kot update masa awal Januari hari tu... ihiksss... Baby Mia dah siap2 servis hari tu, condition tip top... ihiksss... apa lagi nak check ni... Ha tak lain tak bukan, ID Card kerja nak kena gali balik kat mana letak, handbag nak kena kemas serta buang segala sampah sarap yang tak berkenaan, habit dari dulu sampai sekrang suka sangat simpan kertas tak kiralah resit ke atau statement ATM withdrawal ke... rajin benau nak simpan dalam wallet ngan handbag... Oh ya, Touch N Go pun nak kena reload ni... al maklumlah kerja lalu laluan yang bertol... Muahahaha... Nak standby duit parking siap2... Banyak juga kerja ek??? 

Sebab tu kena buat checklist, karang terlupa plak... Eh ada lagi satu, kasut2 yang dah lama bercuti dari pakai tu (wedges and heels la tu)... sila lap dan standby-kan ek? ^_*.... Kan banyak tu nak dibuatnya... Biasalah orang perempuan kannn??? 

*Untuk diri ini, selamat kembali bekerja dan selamat kembali bertemu dengan Pink Panther... Ahaksss... I'll be back Pink Panther... ^_*.... Agak2 rindu tak Pink Panther pada assistant dia ni??? Poyo walhal ada jer wish masa lepas bersalin hari tu dan wish masa New Year hari tu... muahahaha... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Checklist Untuk Kembali Bekerja..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, January 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. hahaha...selamat kembali bekerja la hendaknya! hahaha :)

    ReplyDelete
  2. Selamat bekerja kembali......mmg banyak nak prepare tu setelah lama bercuti kan...:D

    ReplyDelete
  3. @Sally Samsaiman

    ha ha ha, agak2nya ada blues tak bila nak start kerja ni balik sally??? al-maklumlah kan dah lama bercutiii, orang kata dah syok bercutilah katakan...

    ReplyDelete
  4. @Mia Kassim

    itulah Mia, Farah ingatkan tak banyak tapi penampakkan gayanya memang banyak juga nak kena dibuat ni... hu hu hu... semua nak ensure, arrangement for Ash pun nak kena bebetul ni... ^_*

    ReplyDelete
  5. dah siap semua kelengkapan nak kembali bekerja ke Farah....?

    ReplyDelete
  6. Selamat menjalankan tugas kembali ya :)

    ReplyDelete
  7. Selamat kembali bertugas yee. Apa lg yg kena bersiap sedia? Minda la kot. Hehehe. Sbb nanti duk.kt tempat kerja, rasa mcm nk cpt2 blk tgk baby . Rinduuuu..

    ReplyDelete
  8. dah nak masuk keje semula yea..ash sape jaga?

    ReplyDelete
  9. Ahhh ladies, mmg begituu :P We are very particular in everything and that makes us awesome :P

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum..farah,

    selamat bekerja kembali...

    mselim3

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum kak farah ..selamat berkembali bekerja

    ReplyDelete
  12. untunglar ade keje kanns.,ehHHee

    ReplyDelete
  13. mesti nory pon akan rasa yang sama dgn farah...huhuhu...mesti berat hati nak tggalkan baby kan, rasa nak bawak gi kerja je..hehe

    ReplyDelete
  14. wah.. ingatkan Farah jadi full time blogger selama2nya.. heee.. rupanya masih bekerja yea? selamat memulakan koje yea.. senyum2 selalu.. heee..

    ReplyDelete
  15. wah semangat betul ye! tp mcm bru je kan bersalin ..

    ReplyDelete
  16. bab resit dalam handbag tu, kita serupa kak Farah.. hahahaa.. tak tahu kenapa, mesti ada je yang terselit dalam wallet dan handbag.. rasa macam dah buang, tapi ada lagi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia