Home » , , , , , , , » Bunga Pagar...

Bunga Pagar...

Source Extracted from Google
Bila tengok gambar yang kat atas ni teringat zaman2 sekolah rendah dulu... dekat sekeliling kawasan sekolah mesti banyak pokok ni... "I'm sure uols" pun biasa nampak pokok bunga pagar ni kan??? Nama spesifik taklah akak tau "uols"...belum sempat lagi nak men-google2 dan melihat2 nama saintifik serta mengkaji nama saintifik pokok ni kan.... muahahaha...ke sebenarnya ada nama dia yang saya ni dok salah panggil bunga pagar, bunga pagar...ahakss...sila bagi tau yer kalau saya tak tau.. tak salah kalau kita tak tau dan belajar... dalam hidup ni kena sentiasa belajar, jangan jadi bodoh sombong dah ler ye tak??? *_^

Kenangan dengan bunga pagar??? Fuyoo dahsyat lah pula...dengan bunga pagar pun ada kenangan... minah bunga apa??? Ahakss...taklah... kenangan dengan bunga pagar ni adalah sesuatu yang saya suka buat... Tak taulah "uols" pernah buat ke tak??? Ini "time boring2" masa tunggu bas sekolah sampai atau masa "stay back" kat sekolah kalau ada aktiviti... Budak perempuan kan??? Macam2lah kreativiti yang nak dibuatnya...ahakss...budak lelaki tak kreatif ke? Tak maksud saya... takkan lah budak lelaki nak main dengan bunga pula kan??? 

Suka cabut bunga pagar ni banyak2....lepas tu buang macam satu tali halus kat tengah2 lubang bunga ni... lepas tu cantum satu persatu, buat jadi gelanglah, rantailah...siapa pernah buat? siapa pernah buat? Erkss...tak pernah buat ek? Muahahaha... nampak sangat "old skool" nya kan kenangan saya ni... "Old skool" pun "old skool" lah "but it is the sweet moments that I've cherished and remember in the book of my life"... ^_^....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bunga Pagar..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, January 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

7 comments:

  1. akak masa jaman kecik dulu, kutil kelopak-kelopak bunga ni dulu bebanyak, dan buat macam konon-konon makananlah..hahah

    ReplyDelete
  2. Dulu mama PC rajin tanam pokok bunga ni..ada warna kuning la kalau tak silap..bila sepupu PC datang..hehe kita orang petik..hisap madunya..habis madu..kena cubit..sepahkan laman..

    ReplyDelete
  3. baru kita pos bunga bungaan kita kat kg..ada kat umah nie bunga..kita suka hisap madunya hehe

    ReplyDelete
  4. ohhhh...macam tak ingat ler pulak.....

    ReplyDelete
  5. bunga jejarum klu xsilp nama dia..:)

    ReplyDelete
  6. dah lama x singgah blog akak. fae baru nak active balik hehe.

    dulu2 fae suka hisap madu bunga tu hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia