Home » , , , , , , , , , , , , , » Bising Buat Kerja Tapi Tetap Gigih!!!

Bising Buat Kerja Tapi Tetap Gigih!!!

Source Extracted from Google
Ada kena mengena ke gambar dengan entri ni??? Ahaksss... tak kisahlah janji ada gambar hiasan untuk menambahkan "mood" menaip ni... he he he... ^_^... Ini tak lain tak bukan adalah cerita anak manja mummy yang seorang ni... Cerita siapa lagi kalau bukan Ash??? *_^... 

Aikkk, dah nak meniarap ke??? Baru nak masuk 2 bulan umurnya pada 26 Januari 2013 ni, tapi memang setiap hari dari pantauan mummy sejak kebelakangan ni... (nampak sangat mummy dok ralit mengulit Ash jer tiap2 hari kannn???)... sibuklah hai nak mengiring dan mengangkat kepala bagai dan bila tak dapat meniarap, bising mulutnya... dan dalam mengiring tu bising juga dia buat kerja... Uhuksss... cepat betul kot kalau betul dah nak meniarap... Sangat2 cepat...kalau betullah... Bukti??? Mestilah ada bukti kan??? Takkan nak cerita kosong jer... he he he...

video

Si Aunty Sally Samsaiman sibuk dok marah mummy-nya... ha ha ha... katanya "Kesian dia... kejam akak tak tolong"... lepas tu siap nak simpan bukti pula tu, nak tunjuk pada Ash bila Ash dah besar, katanya nak cerita kat Ash yang mummy buli Ash...muahahaha...Bukan bulilah... nakkan sesuatu tu kena usaha sendiri, dan belajar sendiri...bantu sikit2 tu bolehlah...biar dari kecik lagi dah ajar, nakkan apa2 jangan sibuk dok mengharap kat orang, buat sendiri, barulah boleh jadi "survivor" macam mummy? Eh??? Ha ha ha... Betullah pun... Mummy apa2 pun buat sendiri tau... Kalau dah tak boleh betul2 baru mummy minta bantuan yang sepatutnya dan perlu...Kalau selagi boleh semua mummy buat sendiri ok??? Tak "survivor" tu namanya??? Tak adalah hek sikit nak bertolong, hok sikit nak bertolong... Lagipun Ash anak lelaki kan??? Kena kuat, kena jadi "survivor", kena "independent"....

Untuk Ash mummy ucapkan selamat maju jaya yer dan gambate!!! *_^... Cepat2 sikit meniarap tu, cepat2 sikit merangkak, cepat2 sikit jalan... muahahaha...melampau tak mummy... Bila dah cepat semua, senang pula kita nak "move on" untuk "development plan" Ash yang lain... Haipp, sabar mummy sabar... Masih banyak masa lagi, "one step and one thing at a time"... Tak lari ke mana pun kannn??? ^_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bising Buat Kerja Tapi Tetap Gigih!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, January 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. hehheheh
    tingat at masa tengok makcik2 yang jaga baby dulu-dulu

    dibiarkannya ... cuma sekali sekala je pantau & terbalikkan ke kedududkan asal ...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum farah. alahhaii comelnya ash!

    ReplyDelete
  3. gambate asy... senang je dia nak buat ...mummy ada tengok pun dah cukup dah nak motivate..hhee

    ReplyDelete
  4. hahaha...mmg akak buli anak buah sally..hahaha...xde...xde...sally tetap sokong ash yg mama dia buli...hahaha

    ReplyDelete
  5. tak dapat tengok la farah gambarnya...

    ReplyDelete
  6. hamboi tak sabar nak ttgu Ash membesar ye...tak sabar nak menambah yer..

    ReplyDelete
  7. tak lama lagi dah boleh menyusur lepas tu merangkak....

    ReplyDelete
  8. org tua2 kata,kalau ringan /cepat berjalan..berat mulut/lambat bercakap..begitu jugak sebaliknya..apapun tu cuma kata org2 tua..

    ReplyDelete
  9. cepat nya masa berlalu. si kecik dh nak meniarapp. :)

    ReplyDelete
  10. wah.. cayalah auntiy sally.. nak tunjuk bahan bukti pada Ash yer :)

    ReplyDelete
  11. nikmatilah saat2 dia membesar ni ya.. rasa indah je

    ReplyDelete
  12. Cpt je pembesaran baby dkrg..pantas..xpdn umur tp smgatye tu kuat...good luck ash...hihi

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum..
    wah mama dia.. semua nak cepat nih... tapi mmg laa org org lama pesan kalau anak nak meniarap jgn dok tlg sangat..biar dia usaha sendiri..nnt jadi malas lak...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia