Home » , , , , , , , , » Ash & Old MacDonald Had a Farm...

Ash & Old MacDonald Had a Farm...


Pagi Selasa dimulakan dengan cerita Ash... Ash lagi? Lagi2 Ash, lagi2 Ash ye tak? He he he... Macam2 dah kisah Ash yang ter-rekod kat sini... Bukan setakat kat sini aje... kat merata tempatlah Ash... Anak kan? Siapa tak sayang anak... Lama2 esok Ash overshadow mummy dah pula... ha ha ha...

Semua orang kenal dan pernah dengar lagu Old MacDonald Had a Farm... lagu ni memang famous di kindergarten... dan famous juga di kalangan anak2 kecil... Tapi Ash ni baru jer sebulan plus2 umur kot... Wakakaka... Ceritanya... suka sangat dia dengan lagu ni... (eleh itu pun nak gebang ke? muahahaha... cerita jer cerita)... Kan ke macam2 bunyi animal yang ada dalam lagu ni??? Tu yang dia suka kot... Sambil menyelam minum air.. ajar dia kenal bunyi2 haiwan sedari kecil konon2nya... Dah tu bila pasang jer lagu ni, senyap uols... and sometimes you could hear him as if humming along with the song... ecehwah... dah pandai humming dan nak nyanyi dah pula... Gelagat Ash buat mummy tersenyum sendiri...Selain lagu ni Ash suka juga dengar lagu Incy Wincy Spider... Kalau nak buat kerja rumah or apa yang patut, pasang jerlah sama ada ayat2 mengaji Quran atau nursery rhymes... biasanya saya selang2kan... memang senyap dan mudah nak buat kerja... Bateri Ms Apple pun ditelan dengan jayanya... 

*Yang terbaru.... hu hu hu... Ash dah mula mengiring2kan badan dan seolah2 nak meniarap dah... gigih dia berusaha... In Shaa Allah kalau sempat... nanti saya cuba upload video usahanya tu... Erkss... cepatnya??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash & Old MacDonald Had a Farm..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 7, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. aktifnya baby ash..cergas & bertenaga :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. comelnya ash. takpe, kita memang suka baca entri pasal budak2 ni. geram dengan bau baby :)

    ReplyDelete
  3. Nanti aunty AJ ajar lagu fav aunty pulak...
    Twinkle2 little star...
    hehehehe... =D

    ReplyDelete
  4. teringat lagu tu masa kecik2 dulu sukakan...wah..ash nak meniarap dah...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum farah...sekejap jer baby ash dah besar yer...

    ReplyDelete
  6. wah progress baby ash..alhamdulillah ^_*

    ReplyDelete
  7. Ash makin besar makin bijak..mskin ensem..xsabar mama long nk pi gomol2 ash...baby boy memang cpt adik..progress dia sgt cepat...tp zaman serba moden ni mmg baby boy or baby girl sama2 cepat membesar...

    ReplyDelete
  8. @Sheila Salim

    Sheila bila dengan baby semua orang geram kan??? Farah pun sama... ^_^

    ReplyDelete
  9. @AyueJean AJ

    Boleh ajer aunty AJ... bila nak ajar tu? Tunggu kita gathering la ek?

    ReplyDelete
  10. @Kisah Si Dairy

    ha tu la kak eda, tak pastilah ye ke tidak, tapi berusaha bersungguh2 betul nak meniarap tu... kita perhatikan ajer...

    ReplyDelete
  11. @Mas Zull

    wsalam mama, pejam celik pejam celik besar dah dia... he he he...

    ReplyDelete
  12. @PeRdU cINta

    Alhamdulillah PC dengan progress Ash... gembira dan suka mummy-nya...

    ReplyDelete
  13. @Amanda Suria

    sebab kak masa sekarang ni cepat jer berputar...

    ReplyDelete
  14. dah nak mengiring Ash nie yea...cepatnya...bagus tu lepas tu dah nak menyusur....merangkak...berjalan....hihi

    ReplyDelete
  15. @Cik Puan Rara

    merah2 muka dia rara... hu hu hu...sian pulak nengoknya...

    ReplyDelete
  16. @Sukma Haron

    tau tau jer dah berjalan acaner tu kak watie?

    ReplyDelete
  17. wah ash semakin membesar..tak lama lg boleh merangkak..makin aktif la lepas ni..:)

    ReplyDelete
  18. @ika zulkefli

    In Shaa Allah, tapi kalau dah merangkak tu namanya semua barang2 kecik yang berbahaya kena letak tempat tinggi... kalau tak takut pecah atau habis masuk mulut...

    ReplyDelete
  19. dulu anak2 k.el xde lah nak pasang lagu2 ni..mmg dah siap prepare mcm2 lagu nak bagi diorg ralit..tp smpai sudah x buat pung hahahaha..wah x lama lagi ash boleh jalan :)

    ReplyDelete
  20. hello ash..
    kejap jer dah besar..
    dah 41 ari pon..kejap je kan kak...ni nak start keje nanti mesti payah memula..biasa la, dah 2,3 bulan berkepit jer tetiba plak tinggal..

    ReplyDelete
  21. @el

    ini kisahnya mummynya terlebih rajin nak melayan kak...

    ReplyDelete
  22. @Zee Suhaini

    agak jugalah zee, lepas ni mesti teringat2 jer bila kat office...

    ReplyDelete
  23. wah...dah day 41? cepat nya masa berlalu...nampak sangat lama beno x jengah blog farah

    ReplyDelete
  24. bkn anak je, mak pun suka sekali.. hehe

    ReplyDelete
  25. @NoEn

    hari ni dah day 44 dah NoEn..tak apa kita masing2 sibuk kan? faham tu...

    ReplyDelete
  26. @Maria Firdz

    betul2, mak pun suka sekali maria...he he he...

    ReplyDelete
  27. Baru sempat BW. Baru tau Farah dh dpt baby. Tahniah2!! Moga Ash terus sihat dan bambam. Hehe

    ReplyDelete
  28. comel..
    suke tgok lau bby tgh tido..
    geramm..cam nak geget idung..haha ^o^

    ReplyDelete
  29. Mommy le org yg paling happy kalau Ash dah pandai satu step....kan Mommy...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia