Home » , , , , , , , , , , , , » Salah Ke Lelaki Pakai Warna Pink??? ^_*

Salah Ke Lelaki Pakai Warna Pink??? ^_*


Ada orang kata... pink? boy? lelaki? euwwww....muahahaha.... tapi ada akak kisah??? Kalau dok pakaikan baju bunga2 lepas tu "fully pink" untuk anak lelaki atau lelaki berpakaian sebegitu dan selepas tu jalan kepit2 tu memang sangat "sesuatulah" kan??? Tapi kalau setakat sikit2 dan sipi2 tu "sesuatu" jugak ke??? Ahakss... Berbalik kepada didikan ibu bapa dan juga pergaulan juga... lepas tu JANGAN MEMBENARKAN ANAK2 LELAKI "UOLS" CENDERUNG MENJADI KEPIT!!! "The truth hurts" kann??? Tapi itulah kenyataannya... (ampunkan hamba wahai penunggu gua...muahahahaha)....

Pink atau merah jambu satu warna yang lembut dan sering dikaitkan dengan perempuan. Entah kenapa pemikiran kita sering membantah jika merah jambu itu disatukan dengan lelaki. Kenapakah??? Sedangkan warna hitam yang sering disinonimkan dengan lelaki boleh pula digunapakai dengan sewenangnya oleh kaum wanita... (hik hik hik, cam tak puas hati jer ayat ni? *_^)... Di manakah keadilan??? Ha ha ha..bunyi dah macam serius pula...

PINK ITU GAY!!!
Gay kalau diikutkan bahasa klasiknya membawa maksud gembira. Maka tak kisahlah jika ia dikatakan gay... Maknanya pengguna pink itu gembira bukan bermaksud homoseksual seperti yang sering dikatakan...Jika warna pink dihukum dengan perlakuan seks atau hubungan...apa pula status warna yang lain??? Tiada pula perundangan yang menyatakan tidak boleh menggunakan warna merah jambu jika seseorang itu bukan homoseksual... Hu hu hu... 

PINK ITU METROSEKSUAL
Arus kemodenan seiring berjalan dengan pemikiran manusia yang berubah mengikut zaman. Tiada lagi pink diwajibkan untuk perempuan dan hitam diwajibkan dengan lelaki. Sesiapa sahaja boleh menggunakan sebarang warna selagi ianya tidak melanggar batas agama dan manusia. Dunia "urban" untuk lelaki metroseksual. Awww... "I loikee"... lelaki metroseksual... salah satu sebab saya boleh jatuh cinta dengan suami... hik hik hik, "the metroseksual kind and sort of guy at times"... *_^... Dan jangan salah anggap dengan seksualiti lelaki metroseksual hanya kerana mementingkan imej dan gaya... Tapi suami "ai" tak adalah pakai warna pink "uols"... ahakss...belum terbuka lagi pintu hati buat setakat ni katanya...sikit2 adalah...lol... cam garisan2 pink ke... nama nak pakai "pink plain polo shirt" ke...belum ler nampak lagi... wakakakaka....

PINK ITU MASKULIN
Keberanian seorang lelaki itu mengenakan warna pink itu sendiri sudah menunjukkan kejantanannya...Keyakinan yang tinggi tanpa mempedulikan soal lain patut dijadikan contoh untuk lelaki di luar sana mendapat keyakinan yang tinggi. Kenapa perlu takut bergaya asalkan sudah suka...Apa guna maksud maskulin itu sendiri yang cukup mendalam, keMAS, KUaliti dan tuLIN...he he he... Jadinya jangan peduli kata orang...Buat apa kita suka selagi ianya tidak mendatangkan dosa.... 

Ini bukan saya yang kata tau...tapi SINI yang kata...he he he.... motif gambar kat atas tu??? Itu baju Iman Firash... nak habaq mai yang mummy dia dok pakaikan baju warna "Apple Green" tapi ada lining warna "electric pink"... Alaaa, sikit jer pun, itu bukan bermaksud kepit kan??? Ahaksss.... Itu "colour block" lah...muahahhaa.... hamik ko, dapat mummy yang ala2 "fashionista" gitewww... gedik betul ayat...sila pusingkan bebola mata "uols" tanda menyampah...ahaksss... tecik2 dah pandai nak di-"colour block"-kan.... Ok apa??? "Trending...."...tak cukup dengan "colour block"... melampau tak??? setiap hari mummy asyik dok "match-making" kan baju apa yang nak dipakai biar nampak "presentable"... Aiyoo, Ash, nasiblah dapat mummy yang sangat "particular" tentang "outfit" / "attire" ni... duduk rumah dalam hari a.k.a. dalam pantang pun mummy sibuk nak bagi nampak "presentable".... tu tak campur lagi dengan seluar "smexy" dia tu...wakakaka.... 

*Bila dah ada Ash ni, seronok membega dan mengulit dia pula...wakakaka... (ko hingat anak tu anak patung??? dok eksperimen macam2??? taulah sayang sangat kat anak tu kan??? tapi "over" ok, "over"...hu hu hu...)

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Salah Ke Lelaki Pakai Warna Pink??? ^_* , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, December 12, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

74 comments:


  1. Wah...makin bergaya la baby ash..makin sayang la abah kat dia..sure hati abah x tenteram tgok baby ash yang putih gebu kan...hihihi...tp akak tgok baby ash lebih banyak muka adik berbnding abah dia la...besar nanti mesti hensem dan menjadi pujaan ramai..boleh jer baby ash colour blocking...sesuai ngan kulit dia..lain la kaler block yang x kena dan x di match betul2 kan....mama long x bagi hadiah lagi kan...tunggu dia besar skit..nak bagi baju jugak...

    ReplyDelete
  2. zaman ni takde dah nak kata pink not for boys..comel ape kalau bagi pakai jer..hehe..

    ReplyDelete
  3. zaman moden sekarng nie orang dah tak kisah pasal warna yg sesuai untuk jantina...bagi akak x salah kot..yang penting kenalah bersesuaian dengan imej si pemakai..kalau budak2 pakai lagi tak kisah...sbb diorang comel...

    ReplyDelete
  4. xsalah kut nak pakai pink tu bb boy
    tp selalu pakai swaktu diorg tgh bb..hehehe papepun terpulang masing2

    ReplyDelete
  5. comel pe laki pkai baju pink... hehee :P

    ReplyDelete
  6. laki pakai pink cute apa..hehe xslh aih..sekali sekala pakai pink..

    ReplyDelete
  7. suka jugak pink tapi .....nak match pink dgn tudung agak susah kot....tak salah lelaki pakai pink kan....

    ReplyDelete
  8. otak mereka sempit.
    tu yg boleh keluar mcm2 cerita.
    hehe..
    kalu kena gaya mmg bleh cair pompuan kalu laki pakai pink :)
    kalau x kena gaya mmg buruk ler jadinya :)

    ReplyDelete
  9. x salah pon..hehe..eh lupa bagi salam kat farah...Assalamualaikum..apa khabar farah? lama kak intan x jengah blog farah..hope farah sihat selalu

    ReplyDelete
  10. comei je lelaki pkai pink.... nak plak baby... hehe.. cute gtu... itu semua mitos je..

    ReplyDelete
  11. en hubby akak pernah pakai tshirt kaler pink..mcam comel jer..hihi..

    ReplyDelete
  12. Ada dgr org kata lelaki pakai kaler pink ni sexy.. Huhu. But, kalau kulit yg cerah tu ok la, kalau gelap2 kelabu asap then pakai kaler pink tak ke mcm mgsa fesyen jer.. hehe

    ReplyDelete
  13. memula tu..memang negetive lah...tp bile orang yg kite kenal pakai baju kaler tu...cik rase comel sgt...sweet...

    ReplyDelete
  14. Saya pakai jerr baju warna pink ... ok jerr he3 , tshirt n kemeja tak pernah cuma baju melayu warna pink :)

    ReplyDelete
  15. salam. sy takut nak pakai baju pink sbb takut dikatakan feminine..

    ReplyDelete
  16. kalau baby tak kisah pon.. nampak comel je. hihi

    ReplyDelete
  17. rasanya sy tak kisah anak2 lelaki sy kalu suka pink....

    ReplyDelete
  18. Rasanya tak salah pun lelaki pakai pink.. Asalkan pandai menggayakannya.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. ape salah nye lelaki pakai pink.. hehe, comel jeeee. mcm baby akak :D

    ReplyDelete
  20. tak salah Farah..comel lagi ada...

    ReplyDelete
  21. tak salah tapi kena elakkan la..hihi

    ReplyDelete
  22. lelaki pakai pink smart apa? Saya tengok ex-boss saya pakai pink..siap beli keta pink lagi.hihihih

    ReplyDelete
  23. apalah salah pink . kesian dia dipersalahkan ... heheheee

    ReplyDelete
  24. OK apa laki pakai baju kaler pink...tingin nak tgok asben pakai.tp dia takmo.hahahahahah....

    ReplyDelete
  25. Salam Farah..Lama tak dtg sini..sedar2 dh bersalin..tahniah ye..doakan yaya pulak nanti..hehe..:)

    ReplyDelete
  26. Comel apa baby boy pakai pink. Hehe...

    ReplyDelete
  27. comel apa lelaki pakai baju pink..hehe

    ReplyDelete
  28. Baby lelaki pakai pink biasa...tapi lelaki dewasa pakai pink itu luarbiasa!

    ReplyDelete
  29. pink is no more exclusive for women only nowadays! ewahhhh skeaping pulak kenit ni hehehe. Kenit ni lagi sedih farah, anak pakai skirt merah liplap liplap dulu alih2 orang duk tanya lagi "laki ke pempuan"? haihh sakit pulak hati ni! hehehe.

    ReplyDelete
  30. @Amanda Suria

    wah mama long nak bagi hadiah ke??? tapi kena gomol dulu ke?

    ReplyDelete
  31. @Kisah Si Dairy

    budak2 tak kira lelaki atau perempuan kalau pakai baju yang bersesuaian memang nampak comel kan kak??? ^_^

    ReplyDelete
  32. @el

    betul tu kak el, terpulang pada masing2...

    ReplyDelete
  33. @Mime MF

    ntahnya kan??? nama pun fashion statement...

    ReplyDelete
  34. @Sukma Haron

    boleh jer kak kalau nak matchkan dengan tudung... pink could go with either white or black...kalau colour block lagi macam2 boleh kita experiment...

    ReplyDelete
  35. @Shark Kay

    kalau kena gaya memang meletopsss shark, kalau tak kena gaya alamatnya bad hair day lah...

    ReplyDelete
  36. @intanfirdaus247

    wsalam kak intan, eh tak apa, nanti kita wechat yer kak...

    ReplyDelete
  37. @Maria Firdz

    betol2 maria tu semua mitos, siapa bilang lelaki tak boleh pakai pink..

    ReplyDelete
  38. Alaaa...skrg org pakai je warna papepun...hehe...

    ReplyDelete
  39. @mama_ka0ri

    en hubby saya belum pernah lagi kak pakai full pink... he he he...belum terbuka lagi pintu hati katanya...ahaksss...

    ReplyDelete
  40. @Engku Muzahadin

    oleh itu, elakkan diri dari menjadi mangsa fesyen, rasanya kalau kulit kelabu2 asap tu kena pakai warna pink lembut...

    ReplyDelete
  41. @Cik Puan

    hubby cik pernah pakai pink juga ke cik???

    ReplyDelete
  42. @Abee Sam

    baju melayu warna pink tu pernah juga tengok orang lelaki pakai, tu kira normal tu rasanya...

    ReplyDelete
  43. @Abe Kie

    daddy kalau takut orang kata feminine toksah pakai tau...

    ReplyDelete
  44. @S. Faezah

    ha tulah tak pasal2 warna pink pula yang dipersalahkan...muahahaha...

    ReplyDelete
  45. @Rosmiza Ali

    memang betul tu, kena pandai menggayakannya... jangan salah gaya nanti jadi kes naya kan dear??? *_^

    ReplyDelete
  46. @Atika Baharudin

    tika, pakai pink tu memang boleh asalkan tak gay dan jalan kepit...ekekeke....

    ReplyDelete
  47. @Raudzah Z

    he he he, manalah tau kot kot ada yang kata salah pulak...ekekeke....

    ReplyDelete
  48. @Abak's Role

    sah sah abak takkan pakai warna pink ni...ekekeke....

    ReplyDelete
  49. @Ainim Suju

    amboiii keta pink, sesuatulah anim boss anim tu...ekekeke....

    ReplyDelete
  50. @Noor Suraya

    memang ada lelaki2 yang akan mengelak dan menentang sekeras2nya pakai baju warna pink ni...

    ReplyDelete
  51. @Cheq Kaq

    salam yaya, wah rindunya pada yaya...In Shaa Allah, Farah doakan yaya yer... Semoga segalanya dipermudahkan dan dilancarkan...

    ReplyDelete
  52. @Lieya Von Jay

    Lieya, ramai juga yang kata macam tu...he he he...

    ReplyDelete
  53. @Cik Itah@RRP

    comel comel sangat comel... comel ke jambu??? ahakss...

    ReplyDelete
  54. @BM

    baby lelaki biasa yer BM??? ok ok... terima kasih...he he he...

    ReplyDelete
  55. @Kenit Cinonet

    tak apa skeaping pun...ekekeke...aduyaii sedihnya kenit, tak nampak ke pakai skirt lagi nak tanya jantina apa...adehhh...sadis sadis...

    ReplyDelete
  56. shad rasa lelaki yang pakai baju kaler pink itu hemsem.. hehe

    ReplyDelete
  57. tak salah la kalau lelaki pkai pink..yg salah bila dya dah ubah personalitinya..

    ReplyDelete
  58. Bila sesuatu itu jd kebiasaan nak ubah tu biasa la ada yang xkena..haha.ayut blh je terima lelaki pkai pink jnji xover dh la.. :)

    ReplyDelete
  59. @sha dhira

    wah handsome ek lelaki pakai baju warna pink??? ^_^

    ReplyDelete
  60. @husna zahidi

    ubah personaliti tu memang salah... hik hik hik, itu dah sesuatu dah tu...

    ReplyDelete
  61. Awal2 dulu tak suka tengok lelaki pakai pink tapi sekarang dah okay. Nampak cool ja. Siap suruh adik lelaki pakai pink lagi tapi dia tak nak. Hehe. Tapi kalau selalu sangat pakai pink boleh muntah jugak nokksss..

    ReplyDelete
  62. pink itu jambu bak kata mereka XD nampak comel je.Hikhik sukaa!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia