Loss 10KG!!!

Source Extracted from Google
Tak habis2 nak mendiva-kan diri...Ahaksss... Yelah, masa "preggy" hari tu berat badan naik "uols"...gila ko, siapa yang "preggy" tak naik berat badan...Kalau "preggy" tak naik berat badan tu, adalah "something wrong somewhere" tu... Sebab memang mengikut pakar perubatan, kalau "preggy" berat badan kena naik secara "gradual" seiring dengan pertambahan berat "baby"... Kalau tak naik2 berat badan tu, eloklah bawa2 pergi jumpa doktor dan "consult"...takut2, "something wrong" dengan "baby"... hu hu hu, moga2 dijauhkanlah ye tak??? 

Dan semestinya Cik Puan Bubbly tak ketinggalan dalam kenaikan berat badan ni semasa "preggy" ni... sampai ada "double chin uols"....huwaaaa... tapi tak apa, positifkan diri yang ianya hanyalah bersifat sementara jer...lepas bersalin dah boleh sibuk diva-kan diri sekali lagi...wakakakaka... usaha sungguh2 ni "uols".... Yelah, siapa nak pakai baju2 yang melambak kat dalam "wardrobe" tu kalau tak diri sendiri... Kalau ber-"shopping" tak hingat doooonia.... Semua nak dirembat... Karang kalau tak boleh pakai sesia jer...wakakaka...

Masa 3 hari lepas bersalin tu timbang, dan ternyata berat turun 7kg...dan sehingga ke hari ini, yehaaaa.... dah "loss 10kg"!!! ^_^...Semangat ni semangat, dan lepas dah pulih sepenuhnya dan lepas habis pantang nak mula ke "gym" balik dan tambahkan lagi dengan aktiviti senam robik gitewww... Apakah mungkin "enroll" untuk "dance class" kembali??? Kemungkinan besar tu, sebabnya.... "dancing is my passion"... Kalau nak cerita pasal "dance class" ni... Cik Puan Bubbly pernah "enroll" untuk "Bachata Dancing Class" dan juga "Arabic Belly Dancing Class"... muahahaha...ambik ko, sekali Bachata dan Arabic Belly Dancing ko... hik hik hik...betul, sungguh dan tak tipu... tak caya??? Cuba tanya "my BFF"... diaorang semua tau...wakakakaka.... gambar??? tak dapatlah nak tunjuk kat sini, marah suami "ai uols"... wakakakaka... 

Berat badan ideal yang diinginkan??? Untuk kembali kepada 55kg sepertimana sewaktu sebelum bersalin dulu.... "not too fat, not too thin...just nice"...ha ha ha.... yang sedang2 ajer dah ok, tak perlu nak mendera diri nak terlalu kurus sangat... sebab sememangnya dari dulu tak berapa nak suka kalau kurus sangat...asal dah boleh pakai saiz S dan M tu dah ok dah... ekekekekee.... 

*Ada siapa2 yang nak "join" senamrobik atau "dancing class" dengan Cik Puan Bubbly??? Jommm??? Kita pergi sama2...ekekeke.."the more the merrier"... Erkss, kalau "exercise" dengan Ash pun dah boleh turun berat badan juga kot??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Loss 10KG!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, December 19, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

36 comments:

  1. semangat nie sis nak mendivakan ehehe..mudahan usaha sis berjaya nak maintainkan berat mcm tu :)

    ReplyDelete
  2. waaaa selamat yee akak :D
    asal tak overloss je la *lol*
    dah lama shi tak komen kat sini XD

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...bukan mudah nk turunkan berat badan..1 trofi tuk mummy ye...hehe,, asalkan mummy dan bb always sihat.. :)

    ReplyDelete
  4. waaah..suka ye akak..semoga sihat selalu..

    ReplyDelete
  5. Fiza haritu pun masa mengandungkan Alia. Naik sampai 61kg. Alhamdulillah... Lepas pantang... Back to normal balik. 50kg. Hehe...

    ReplyDelete
  6. buat poco-poco ke Farah? Dah lama akak tak senaman nie....

    ReplyDelete
  7. 10 kg? hebat tu... sy lepas bersalin chumel je cam belon sampai skang....hheee

    ReplyDelete
  8. Congrats Dear...get the Jumba!!!

    ReplyDelete
  9. Sy pun suka wat senamrobik ni...suka sgtt kalu kite dekat lama da join tau! Anwy tahniah cik puan bubbly sbb berjaya meninggalkn 10kg tu...thumb up!

    ReplyDelete
  10. bf je byk2bykkn minum a kosong.. إن شاءالله cepat trun...

    ReplyDelete
  11. congraz dear ! CN masa preggy naik 10 kg, then lepas bersalin masa dlm pantng, terus lost 10kg, sekrang lost lagi 2kg, target 47kg, tp agak susah sebab dah beberapa bulan maintan 48-49kg..hehe

    ReplyDelete
  12. kalau betul-betul pantang mesti boleh turun...saya preggy ank no 2 dari 44kg naik 60kg. lepas bersalin sblm habis pantang turun balik 44kg :)

    ReplyDelete
  13. masa akak lahirkan anak pertama dan kedua, boleh menten lagi, masuk ketiga, dah susah nak turunnya, mungkin faktor usia kot

    ReplyDelete
  14. wow...mengkagumkannn
    troskan berusaha mummy ash :)
    err nk join dancing2 leh..dulu akk suke gak tp dh tua2 'sikit' nih malu plakk kikiki

    ReplyDelete
  15. tahniah sebab turun 10 kg n dapat baby ya dear

    ReplyDelete
  16. @Asha Lya

    part2 mendiva memang harus dear...hik hik hik... yakin boleh... *_^

    ReplyDelete
  17. @Shiro Usagi

    hi shi, ha part overloss tu tak mungkin...ha ha ha... *_^

    ReplyDelete
  18. @PeRdU cINta

    wah kak, mummy dapat trofi ke...alamak malu pulak...he he he...

    ReplyDelete
  19. @cik yaya

    tentang turun berat badan ni memang akak suka...ekekeke...

    ReplyDelete
  20. @Fizalinolie

    wah tahniah tahniah fiza, tapi memang diakui pun...

    ReplyDelete
  21. @Sukma Haron

    poco2 macam veterann sangat bunyinya...ahakss...tapi bolehlah juga kak... *_^

    ReplyDelete
  22. @Maria Firdz

    ramai yang cakap macam tu maria... he he he...

    ReplyDelete
  23. @Cikgu Norazimah

    wah banyak juga loss weight tu, congrats CN...

    ReplyDelete
  24. Work hard adik...baru la divas...x kan nak kurus kering je kan....getting hot again for ur hubby...xde la laki kutuk je...yg penting divas kena hot...bukan umur muda tp nampak tua...oppssss.....

    ReplyDelete
  25. @Amanda Suria

    of courselah kak long diva... tak naklah tua sebelum usia...

    ReplyDelete
  26. wah semangat cik puan diva. insyaa Allah. pasti boleh .

    x dapet la nak join.. hukhuk

    ReplyDelete
  27. @QasehnyaRania

    semangat harus ada CikSu, tak apa ada kelapangan bolehlah join...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia