Home » , , , , , , , , , , » Jadi Burung Hantu!!! ^_^

Jadi Burung Hantu!!! ^_^

Source Extracted from Google
Tambah lagi satu profession selain dari seorang "employee" yang makan gaji, seorang isteri, seorang ibu, seorang anak, seorang yang macam2 lagi kepada burung hantu!!! Ahaksss... Betullah cakap BFF saya dulu semasa saya mula2 "preggy" dulu... "enjoy" waktu tidur yang ada sementara masih berkesempatan sebab bila dah ada anak, memang tidur terpaksa dikorbankan... Muahahaha... dah praktis dah pun masa "preggy"... dan masa2 sebelum tu, memang tidur lewat pun malam2 dengan melekakan diri buat kerja2 blog dan layan "movie" di waktu malam... 

Kunun2lah tu ambik "fiil".... Tapiiii walaupun dah praktis kan "uols"... muahahaha...lain pula penangannya bila bergelar seorang ibu ni... memang ler ngantuk tak hingattt.... boleh pula mata ni sama melayut kemengantukkan bila tengok Firash layan "fiil" menghisap susu ibu...hik hik hik... mummy pun sama jadinya tersenguk2... puas dilawan2 mata, tersenguk dan terlelap juga sekejap... Apa orang kata, tidur2 ayam, ha gitulah gamaknya... 

"Pattern" tidur Firash??? Siang punya syiok dia tidur "uols"... senang Nek Ma dia esok bila "mummy" kerja....hik hik hik, tapiii.... sepanjang baru 10 hari "confinement" ni, bila mummy pegang Ms. Lappy jer nak buka blog, atau bila mummy pegang Ms. Apple jer, dia akan mula bergarit2...hik hik hik...saja tau, dengki kat mummy anak mummy ni, cam bau2 ajer mummy buka gajet... ha ha ha... tapi yang parahnya... muahahaha...anak manja mummy ni akan dera mummy seadanya...sebabnya... pukul 2 pagi sampai pukul 5 pagi "plus2", dia akan jaga dan ajak mummy main... ha ha ha... tak jugakkk.. dengan erti kata lain tidur2 ayam, letak kat tilam dia, Ash akan jaga... tapi bila mummy pangku, Ash punya syiok tidur.... siap sengih2 dan tersenyum dalam tidur lagi anakku ini... hi  hi hi... 

*Walaupun kehidupan serta jadual dah berubah tetapi saya tetap gembira dan bersyukur seadanya dan Alhamdulillah setakat ini tiada istilah merungut ataupun apa... ^_^... Burung hantu pun burung hantulah kan??? Janji anak mummy sihat dan "happy"... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jadi Burung Hantu!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, December 5, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. haaa tu baru 'warm-up' tu sis haha. Takpe slow-slow kita adjust timing kita balik, yang penting mummy n baby happy :D

    ReplyDelete
  2. kak farahhhhhh congratulation on your newborn :D fae baru tau hihi maklum baru today dapat on blog pakai laptop.

    ReplyDelete
  3. best nye....cik ne ade baby tak de baby ke...same jugak....burung segala burung...kohkohkoh

    ReplyDelete
  4. ha, pengalaman baru bagi farah yang pasti telah dan akan dilalui oleh setiap wanita bergelar ibu

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu bila ada anak... Terpaksa korbankan masa tidur. Terpaksa tidur2 ayam. Hehe... Sikit masa lagi pola tidur Firash akan bertukar jugak....

    ReplyDelete
  6. best oo.. jadi burung hantu masa ni.. yg syok sy kejut hubby sekali utk sama join jadi burung hntu, tapi time dia cuti je la.. time keje, idak la.. tak psl kena migrain je nnt.. hihi

    ReplyDelete
  7. Mrmang mcm tu la ghupenye. Tapi nanti dia akan berubah ubah. Cthnya skrg dia tido siang malam jaga. Nanti nati dia tido malam plak siang jaga. Tp klw bb jg malam tu standrd la.

    ReplyDelete
  8. syukur alhamdulillah..nak rasa juga nikmat sebegitu..tapi Allah belum izin lagi..sangat membahagiakan :)

    ReplyDelete
  9. pengalaman br utk yg br bergelar ibu hikhikhik...enjoy it :)

    ReplyDelete
  10. even meletihkan pengalaman jadi ibu tu lah yg paling berharga bagi seorang wanita ^_^

    ReplyDelete
  11. baik punya firash dera ibunya ye.. hahaha..

    moga ceria hadapi kehidupan baru kak farah!! =)

    ReplyDelete
  12. mmg mengantuk jaga baby nie...berjaga malam tu yang bestnya....

    ReplyDelete
  13. pengorbanan seorang ibu menjaga anaknya :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia