1 Month Old!!!


"Holla peeps!!!"...cepat sungguh masa berlalu dan tup tup tup 2013 dah nak melabuhkan tirai dah.... "What a beautiful year!!!"...^_^ Walaupunnn, penuh dengan dugaan dan onak duri... Biasalah tu kehidupan kan??? Itulah namanya kehidupan...dan pejam celik pejam celik dari 26 November 2013 sehinggalah hari ni 26 Disember 2013...Iman Firash Bin Husaini dah genap sebulan umurnya... ^_^... Macam2 ragam dah mummy "experience" dan macam2 lagi yang mummy mula memahami "attitude" dan juga sikap Ash... ^_^... 

"Yeay...caye dah becar lah mummy!!!"... Ha ha ha...seronok tu seronok juga dah besar nak oi... tapiiii...hari ni kita pergi cucuk yer??? Pergi cucuk untuk "second dosage of Hepatitis B"... Itu memang perlu kan??? Tak taulah macam mana gayanya anak mummy yang sorang ni kena cucuk nanti...Kita nantikan... he he he...tak pernah "experience" lagi ni...tapi dari pengalaman bersama anak2 buah dulu kalau lepas cucuk "confirm" demam... moga2 dan minta2 Ash taklah demam...dan Ash lelaki kan??? Mesti kuat dan berani...kalau tak macam mana Ash nak jaga mummy dan "flying kick"orang2 yang ganggu dan kacau mummy...wakakakaka... (ada ke yang ganggu dan kacau??? "who knows" kan???)....

Ala...Ash dah sebulan, bermakna tak lama lagi mummy dah mula kerja balik...hu hu hu... "Becarlah mummy takkan nak tecik jer..."...Ekekekee.... Ni baru sebulan dah terasa kejap jer masa berlalu...lepas ni kalau umur Ash setahun lagilah tak tau rasa apa ye tak??? Wakakaka... Kalau dah setahun tunggu lagi setahun pas tu??? Tunggu Ash dapat adik??? Muahahaha...In Shaa Allah...

Sebulan ni macam2 dah kepandaian Ash mummy tengok...hu hu hu, baru sebulan tu... kalau kita tegur dah faham...kadang2 tu boleh merajuk juga macam dalam entri INI .... lepas tu dah pandai nak ajak mummy main... lepas ajak main, pandai pula main air liur... pandai nak angkat kepala sendiri macam dah besar sangat tak padan dengan comel lote saiz tu... pandai tengok tv...kalau tengok tv tu...lagut jer...hi hi hi.... kita tengok pula "development" yang seterusnya... *_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 1 Month Old!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, December 26, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

53 comments:

  1. kejap je ash da sebulan...jap g dah sekolah ...jap gi nak kawen plak...hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah memang pantas betul masa tu berlalu...

      Delete
  2. amboi baby ash dah besar ekk boleh jaga mummy...tak terasa kan sis dah dekat sebulan

    ReplyDelete
  3. oh.. ini dia si kecil tu ye, sebulan dah awak... :) comel...

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah dia orangnya mama... ok nanti farah jenguk...

      Delete
  4. alaaaaaa comel!
    kejap je kan?
    bru rsa cm 2 3 hri je akk beslin :)

    ReplyDelete
  5. ha'a betul, cepat betul msa brlalu, dlu bca mengenai mnuggu hri mlahirkan, skarang iman dh nk msuk sbulan dh,.. congrat sis :)

    ReplyDelete
  6. cepat je dah sebulan kan...harap aish kuat nanti kena cucuk...tamo demam2...barulah hero!!

    ReplyDelete
  7. alololo..omeynyer/..takpe iman kuat..tak nangis masa cucuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad nangis juga ok... hu hu hu... satu hospital boleh dengar suara dia...

      Delete
  8. Anak buah mama long dh becar la...dh makin ensyem.....alololo....geram mama long tgok...ash besar mesti la kena jaga mummy....kan.....

    ReplyDelete
  9. alahhhhhhhhhh
    comeynyer firashhh
    meh sini nak kiss byk2 smpai ngis hahahaha
    cepat jer kan
    sok2 dah masuk keje padan muka muahahah nti rindu2 lah kat firashhh xtau xtau hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah padan muka dah ni pun kak el...

      Delete
  10. assalamualaikum farah...sekejap jer umur Iman dah sebulan yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama, ha ah pejam celik pejam celik dah sebulan...

      Delete
  11. Wahhh. Dah sebulan. Makin comelll. Hehe

    ReplyDelete
  12. ya Allah cepatnya masa berlalu.. dah sebulan rupanya.. =O

    hye Ash comel!! *kenyit mata*

    ReplyDelete
  13. farah dah boleh naik keje semula....hihi...

    ReplyDelete
  14. cepat je besar..agaknya bumi ni pusing cepat sangat,kot?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah SB sekarang kan masa cepat berlalu...

      Delete
  15. cpt sgt mase berlalu kan? hehehe.. comel la ashh.. grm tgokk.. nk cubit2 pipi.. buat la entry byk2 psal ash.. mst syok bace :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah banyak dah pun sekarang ni anis...

      Delete
  16. dah sebulan upenyer..tahniah farah..huhu..gara2 cuti sebulan..tup2 bby boy dah besau..:)

    ReplyDelete
  17. Dah ada muka Farah ni...cuma tak tembam aje..he..he

    ReplyDelete
  18. dah sebulan dah..nanti kejap je rasa dah naik keje pulak..

    ReplyDelete
  19. Tak lama lagi, mamanya kena masuk kerja la..

    ReplyDelete
  20. cepat masa berlalu pergi..bagi baru semalam perkhabaran firash lahir ke dunia ini..

    ReplyDelete
  21. Tgk ank membesar dpn mata..best kan...

    ReplyDelete
  22. Alolo..dah sebulan Ash ya. Gebu je pipi dia

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia