Home » , , , , , » Merasa Jadi "Full Time Blogger"??? Ahaksss.... ^_^

Merasa Jadi "Full Time Blogger"??? Ahaksss.... ^_^

Source Extracted from Google
"Full Time Blogger"??? Salah satu cita2 yang jauh lagi nak kesampaian...wakakakaka.... buat masa ini masih memerlukan kerja tetap dan jadikan "blogging" sebagai medan "part time" gitewww.... Belum berani lagi mengambil keputusan untuk menjadikan "blogging" ni kerjaya sepenuh masa... Belum retiss lagi "uols", kalau "retis" tu tak apa...muahahaha.... *_^... Dan rasanya memadailah sebegini buat masa sekarang "until further notice".... "statement" tak boleh blah... Kalau nak jadi "full time blogger" ni nak kena kental lebih sikit dan banyak nak kena menuntut dengan otai2 ni...ha ha ha....

Tapi kan?  Dalam akhir2 tahun ni tiba2 terasa dan merasa jugalah bagaimana rasanya menjadi "full time blogger" ni bila mana masa banyak dihabiskan dengan menghadapppp blog semenjak "bed resting" ni, cumanya beza dengan "full time blogger" lain yang tak "handicap" cam akak ni, "full time blogger" lain "attend" banyak "event"... aktiviti2 "event" Cik Puan Bubbly pun dah lama dah terhenti buat setakat masa "preggy" ni, kali terakhir di Grand Blue Wave Hotel dulu untuk Minggu Setiausaha punya promo.... sebelum tu Fair & Lovely... 

Jadinya lebih tepat... "full time blogger" tanpa menghadiri "event"... ekekekeke.... dan dalam menjadi "full time blogger" ni pun, buat sementara waktu ni masih bolehlah fokus 110% kat sini kan??? Lepas pada ni, In Shaa Allah, kena ubah "timing" sikit dan ikut kesesuaian masa-lah... "full time blogger" yang berjadual... ahaksss mungkin lengkap dengan percutian lengkap seminggu kot??? Kita tunggu dan lihat macam mana.... tengok keadaan macam mana, tak berani nak janji... 

Seronok juga jadi "full time blogger" ni kan??? Banyak masa terluang dan banyak ruang, tapi mungkin cabaran lain yang masih belum nampak lagi secara jelas gamaknya.... dan salah satu yang ketara nak "maintain income" tu.... kena "study" lebih lagi ni dari otai2.... Tapi "at least" merasa jugalah cuti2 ni "fiil" ala-ala jadi "full time blogger"...ahakss.... 

*Apapun masih selesa sebagai "part-timer" di dalam dunia "blogging" ini... "part-timer" secara serius...wakakakaka..... ok tak cenggitu??? *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Merasa Jadi "Full Time Blogger"??? Ahaksss.... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, November 20, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

96 comments:

  1. Full time ke part time ke, blogging tetap best! Kan? ^_^
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Blogging memang best !! Untuk pelajar macam saya ni , kena parttime jelah

    ReplyDelete
  3. part time blogger yang serius.. wah, Ros suka dengan statement tu :)

    ReplyDelete
  4. rugi jadi full time blogger... bahaya... jadikan sebagai part time je lagi baik :D

    jemput datang ke website baru saya ===> http://syokbah.com/

    ReplyDelete
  5. jemput dtg promote blog anda di pingnw.com

    ReplyDelete
  6. lately ni i pon rase nak jadi full time blogger, so that i can duk rumah jaga anak anak sendiri...
    tapi belum berkemampuan lagi..

    blog belum famous... and penceritaan di blog belum lagi creative macam blogger2 femes yg lain.. :)

    ReplyDelete
  7. Mana-mana pun boleh asal serasi dan kita. Yang penting blogging tu memberikan semangat kat diri sendiri dan menceriakan orang yang membaca contohnya macam entri Farah kali ni.
    Part time ke full time ke ok jer.
    Hehehe....

    ReplyDelete
  8. saya part time je akak,hehe... lagipun,blog saya jauh lagi nak setanding dgn blog2 ohsem yg lain macam blog akak ni,hihi :) betul tu,kena banyak menuntut drpd blogger2 otai lah kan? hehe :)

    ReplyDelete
  9. Wah2....bukan main adik divas...after this mendiva la yek....

    ReplyDelete
  10. saya pun teringin sangat kak nak jadi full time blogger tapi buat masa sekarang ni belum sesuai lagi. hehe

    ReplyDelete
  11. hehehe....untungla sempat merasa jadi full time blogger...tapi 2 bulan je kan..? hehe :D

    ReplyDelete
  12. paly sendiri cuba nak jadi full time blogger walaupun tak mampu nak pegi event. hehehehe

    ReplyDelete
  13. yaya still part time hehe. seronok berada dalam dunia blogging lagi-lagi baca hasil nukilan blogger lain

    ReplyDelete
  14. part time even sekejap mmg bez! pastu rasa tertagih nak update nak update je

    ReplyDelete
  15. sayasekarang part timeblogger ja..nak full time memang susah lah kalau hadap pc je memandang...xox0

    ReplyDelete
  16. Rase-rase nye cik dah jadik Full time blogger...full time yang gemar ke laut...acanne tu??

    ReplyDelete
  17. maybe CN jadi full time blogger masa retire nnti ! hehe

    ReplyDelete
  18. terfikir juga nak jadi full time blogger. :)

    ReplyDelete
  19. masa berpantang nanti lagi melimpah2 idea nak di luahkn, so memang tak jadi masalah kalau nak jadi full time blogger dalam pantang hehehe.

    ReplyDelete
  20. Sebab sekarang tengah study, so buat blogging ni sebab nak isi masa lapang gittew..seronok tambah kenalan, tambah info..macam-macam la...

    ReplyDelete
  21. acik hanya mampu part timer sahaja.. full timer.ohh noo

    ReplyDelete
  22. Saya full time blogger kerja tetap part time hehe..

    ReplyDelete
  23. satu hari tanpa blogwaling ibarat makan tanpa minum air.....hihi...so kena bw dan update entry....

    ReplyDelete
  24. perjalanan fae masih jauh to become a full time blogger

    ReplyDelete
  25. Xde sampai nk jd blogger fulltime kot...

    ReplyDelete
  26. @Rosmiza Ali

    betul tu Mieza, tak kiralah apa pun tapi blogging itu best kalau kena caranya... ^_^

    ReplyDelete
  27. @Afiqah Adzan

    yup untuk student dan juga pekerja makan gaji macam akak kena part time tak ada pilihan lain sebab kita ada tanggungjawab lain yang perlu dilaksanakan...

    ReplyDelete
  28. @ros_reeza

    suka ek ros, haruslah serius dan fokus dengan apa yang kita buat dan minat kan?

    ReplyDelete
  29. @Monyet Rimau

    sebab tu saya masih selesa sebagai part timer yang aktif sekarang ni, wah ada website baru yer??? In Shaa Allah nanti saya datang lawat yer....

    ReplyDelete
  30. @PingNw Team

    In Shaa Allah nanti saya ke sana yer...terima kasih di atas jemputan... sangat menghargainya...

    ReplyDelete
  31. @bibi yusof

    memang ada masanya terasa macam tu, if only lah dah betul2 stable dalam dunia blog ni kan??? tapi bukan mudah, banyak yang perlu kita tempuh...

    ReplyDelete
  32. @Fatanah Khirizan

    akak pun masih banyak lagi yang perlu diperbaiki dan belajar adik...

    ReplyDelete
  33. @Amanda Suria

    nak mendiva pun tengok keadaan cam mana nanti akak, tapi mendiva itu harus...wakakaka....

    ReplyDelete
  34. @Ainim Suju

    betul tu ainim, masih banyak yang perlu kita belajar dan perbaiki...lagipun kerja tetap kita adalah tanggungjawab kita serta komitmen yang kita ada tu penting...

    ReplyDelete
  35. @Sally Samsaiman

    jadilah sally dapat merasa sementara.... ihiksss....

    ReplyDelete
  36. @Paly

    paly ada business yang masih perlu diuruskan tapi tak ada masalah kot untuk jadi full time blogger pada paly...

    ReplyDelete
  37. @Huny eda

    full time blogger tak semestinya menghadap PC jer yang...ekekeke...banyak kerja lain lagi tau kena buat...

    ReplyDelete
  38. @Cik Puan

    Cik banyak kerja2 lain nak kena buat... itu kita faham...

    ReplyDelete
  39. @Cikgu Norazimah

    ada terfikir macam tu jugak CN...he he he... itu yang lebih selamat rasanya...

    ReplyDelete
  40. @Puan Gojes

    pemikiran tu akan datang juga sekali sekala kan PG...

    ReplyDelete
  41. @Adam Faiz

    sama adam, kita memang part timer, ni untuk 2 bulan jer ni nanti merasa jadi full time blogger ni... jadilah amik fiil...ekekeke....

    ReplyDelete
  42. kena gigih kalau nak jadi full time blogger ni.. hehe..

    ReplyDelete
  43. @Kenit Cinonet

    ha tulah maksudnya kenit... jadi full time blogger masa dalam pantang...ekekek...ye ke melimpah ruah idea..anda pasti???

    ReplyDelete
  44. @Lina Zainal

    dulukan dan letak priority pada yang perlu kan?

    ReplyDelete
  45. @Aku Penghibur

    akak ni sebab cuti berpantang nanti jer acik dapat merasa jadi full time blogger.... jadilah merasa pengalaman tu kan? bila lagi...

    ReplyDelete
  46. @Sukma Haron

    dah kira macam jadi acara harian wajib dah kak kan kak?

    ReplyDelete
  47. @Amanda Suria

    ha ha ha...buat masa ni taklah kak, sebab cuti jer ni dapat merasa jadi full time blogger ni...amboiii 2 x na comment sini...ekekeke..ini mesti kes lupa ataupun tak perasan....

    ReplyDelete
  48. @aisya

    memang nak kena gigih dan tak boleh berhenti berusaha ibarat orang buat bisnes sendiri...

    ReplyDelete
  49. Assalammualaikum..farah,

    moga anda berjaya dengan apa yg dicita2 kan. Memang cabaran sebagai blogger fulltime pasti ada kan...Xpe janji boleh! tp kena byk gi event baru sedap dapat sponsor..

    mselim3

    ReplyDelete
  50. Tak terjangkau dek akalku utk full time blogger. Haha. Sbb tgk yg dh full time, kerja keras sini sana cari job. Cukup la sekadar part tiem mcm.sekarang. sukahati bila nak hupdate blog. Hehehehe.. dasar malas update blog.

    ReplyDelete
  51. saya juga blogger full time lho,,,

    kunjungan perdana sobat,, salam blogger

    ReplyDelete
  52. haha akan merasalah lepas ni 2 bulan.. tp dlm masa 2 bulan tu nanti belum tentu boleh hadap sepenuhnya kn Farah.. buatnya nnt baby bubbly uweekkk uweekkk uweekk langsung blog tah kemana nnt hehehe

    ReplyDelete
  53. dlm angan2 tu ada, tapi rasanya tak mungkin jadi full time blogger sbb komitmen pada ank2 dan suami lagi byk klu tak kerja pun kn... mgkin anak2 dh besar2... biz suami dh berjaya.. dh tak tahu nk buat pa dh tua nnt, mgkin la kan.. ahakss... hehe... tapi buat masa ni mmg xlah kan.. sbb sy x mmpu nk online sntiasa... sbb cepat boring... hehe

    ReplyDelete
  54. Full time..hmmmmm..sempat ke..hehe..part time je..idea pn kejap ad kejap xde..ap lgi nk taip ni..xde idea dh..hah, nampak x? Nampak x?

    ReplyDelete
  55. full time blogger? hehehe,kalau rara jd full time blogger.mau anak kemana mana nanti.hehehe

    ReplyDelete
  56. Abak pun suka blogging... tapi sibuk sangat.. kena part time jela..hehe

    ReplyDelete
  57. tngok akk yang selalu update dah mcm full time pun..hehe.. kalau saya mungkin boleh jadi fulltime berblog bila ikut suami. sebab time tu dah tak kerja..tu pun kalau diizinkan.. ;)

    ReplyDelete
  58. moga tercapai apa yg dicita2kan yer farah... KA doakan... for KA blogging hanya untuk masa2 senggang bukan keutamaan lagi !

    ReplyDelete
  59. usaha tangga kejayaan dear..inshaallah..hehe

    ReplyDelete
  60. memang cita cita dulu nak jadi full time blogger tanpa menjoinkan event ape ape lah kan..sbb kebanyakkan event buat di kl..
    ho!! bila agknya tercapai...

    ReplyDelete
  61. kn kj kuat laa nak jd full time blogger..hihi

    ReplyDelete
  62. betul tu nak jgk menjadi full time blogger sepenuhnya

    nak handle sendiri anak2 di rumah

    ReplyDelete
  63. kita berblog untuk kongsi cerita so ful time ke part time mana2 pun boleh =)

    ReplyDelete
  64. sama la..ciksu pon time cuti sekolah ni jadik full time blogger jugakk..ahakksss

    bangun pagi lpas settle hal rumah tangga pastu start la berblogging.ikut time ofis hour.kiki

    ReplyDelete
  65. @Raudzah Z

    buat sementara waktu 2 bulan ni lah dear... he he he...

    ReplyDelete
  66. @Mohd Selim Zainal

    Wsalam Mselim, ini untuk tempoh 2 bulan jer ni...hik hik hik..sementara mula bekerja balik..

    ReplyDelete
  67. @Liza Yati

    memang kalau full time kena kejar dan cari job... kena usaha lebih sikit... hik hik hik, sebab tu kata masih selesa dengan part timer...

    ReplyDelete
  68. @Index Apk

    salam perdana dan terima kasih kerana sudi berkunjung ke sini...

    ReplyDelete
  69. @ZazaMyMoon

    merasa jugalah dua bulan tu, tapi memang betul dibuatnya uwek uwek memang blog pun ntah ke mana, kena pandai pilih timing ni babe...hopefully bubbly baby behave la... eekekeke...

    ReplyDelete
  70. @Maria Firdz

    tu sebab nak ambil peluang merasa dua bulan ni maria, nak jadi full time blogger ni kena fikir banyak kali... mampukah kita memberi komitmen yang diperlukan itu.. hu hu hu...

    ReplyDelete
  71. @faizul fadzullah

    itulah, mungkin buat masa sekarang lebih sesuai jadi part timer...nak jadi full time ni kena betul2 kental...

    ReplyDelete
  72. @Cik Puan Rara

    kena tengok kesesuaian status kita jugalah kan dear...dan kalau betul2 nak jadi full timer kena betul2 komited dan pandai adjust masa...

    ReplyDelete
  73. @Sya Mimie

    yup yang penting dengan izin suami dear...baru berkat..apa pun yang kita buat mimie...

    ReplyDelete
  74. @Kesuma Angsana

    terima kasih kak, buat masa sekarang masih sebagai part timer...

    ReplyDelete
  75. @are_lin@yu

    In Shaa Allah, mana tau satu hari nanti kan? who knows...

    ReplyDelete
  76. @Kisah Si Dairy

    In Shaa Allah kak, mungkin sampai hajat tu kalau terus berusaha... tak mustahil kan?

    ReplyDelete
  77. @QasehnyaRania

    sementara ni bolehlah ciksu farah nak berangan jadi fulltime blogger... hik hik hik...

    ReplyDelete
  78. deqla part time blogger je.. kat umah x berblogging pun.. ni pun on9 cc.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. part time atau full time yang penting minat kann???

      Delete
  79. Bestnya if dpt jd full time blogger...tp mmg ssngat kurang lagi ilmu di dada ttg blogging ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok kalau boleh jadi full time blogger.... tak apa sama2 kita menimba ilmu dan perbaiki diri dari sehari ke sehari...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia