Dah Siap Kemas!!!


Alhamdulillah, akhirnya dah siap juga berkemas "uols"...ahakss... ni kemas betul2 bukan kemas separuh...hari tu kata nak "prepare" awal2 dan letak dalam bonet kereta bagai kan??? Memang dah buat pun, tapi cam tak puas hati jer??? Macam nak ubah balik jer??? Jadi kesempatan yang ada "weekend" lepas, kami dah sama2 kemas barang Bubbly Baby dalam beg dia ni... 

Dah selesai satu tugas, dan lega juga rasanya, cuma belum lega sebab belum selesai proses kelahiran tu kan??? Dup dap dup dap dup dap...semoga segalanya dipermudahkanlah hendakNya... hu hu hu... dan semoga segalanya selamat...

Dan terima kasih kepada "uols" semua dan akak2 yang berpengalaman yang telah bagi komen serta pandangan tentang apa yang nak dibawa ke hospital semasa saya "up" entri tempoh hari tentang berkemas ni... segala pandangan "uols" dan akak2 yang berpengalaman tu memang saya guna pakai, tak adalah nak bawa sampai 1 bakul penuh kan??? Cuma bawa apa yang perlu sahaja.... dan cuma tambah sedikit sebab nanti Bubbly Baby kena duduk dalam "incubator" satu malam...Apakah??? Mengapakah??? Sebab apakah??? Itu nanti akak cerita yer "uols".... satu malam jer In Shaa Allah.... doakan mummy dan Bubbly Baby tau... (cerita macam esok jer nak terberanak kan???).... 

Yang penting, dah siap kemas!!! Nanti tak adalah serabut dan kelam kelibut bila tiba masanya.... ^_^... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dah Siap Kemas!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, November 21, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

69 comments:

  1. Moga dipermudhkn urusan... Insha Allah...

    ReplyDelete
  2. Semoga farah dan baby sihat sihat sentiasa :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..seperti mana kita rasa sangat gembira dia wujud dalam rahim kita..seperti itu juga rasa gembiranya kita membuat persiapan menantikan saat-saat kelahirannya..aunty tak sabar sangat nak tengok baby nih..

    ReplyDelete
  4. wahhh..tggu masa nak deliver ke dear??
    hope everything ok..caiyok2!!

    http://mistahaisa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. moga dipermudahkan oleh Allah ye kak..huhu..

    ReplyDelete
  6. moga dipermudahkan hendaknya melahirkan nnt ya... byk2 bzikir

    ReplyDelete
  7. comelnya beg si kecik ni....all the best ...Insyaallah semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat. Banyakkan zikir ye Good luck Farah :-)

    ReplyDelete
  8. wahh..xsabaq..kita pun dah prepare dlm bonet..ehh..akk kena operate ke?

    ReplyDelete
  9. selamat berjuang sis! jgn lupa doa-doa sepanjang proses kelahiran tu nanti ye. Take care dear, kenit doakan semoga Allah permudahkan segala urusan Farah dan baby.

    Can't wait to see you baby comei macam mama dia jugak! (^_^)

    ReplyDelete
  10. dah tau ke kak jantina baby? semoga proses kelahiran kak farah dipermudahkan Aamiin..

    ReplyDelete
  11. Settle satu part...harap2csemuanya selamat both baby and mommy....zikir byk2 dik....

    ReplyDelete
  12. bagus..dah prepare awal2...
    Ape2 pom semoge semuanya selamat ye..

    ReplyDelete
  13. wah..dah siap dah..in shaa Allah,dipermudahkan..;)

    ReplyDelete
  14. selamat berkemas yer puan bubbly... betul lah tu ... bila dah tiba saat macam ni... bila-bila pun boleh
    Semoga selamat semuanya. :)

    ReplyDelete
  15. wah..allhamdulilah dah siap..moga di permudahkan segala urusan mummy & bby..in sha allah..;)

    ReplyDelete
  16. semoga semuanya berjalan lancar . baby n mummy baby sihat hendaknya .

    ReplyDelete
  17. Keeping u and baby in prayers! Everything's gonna be okay ;) x

    ReplyDelete
  18. SEMOGA SEMUANYE SELAMAT...IN SYAA ALLAH

    ReplyDelete
  19. Semoga semuanya dipermudahkan. Kuatkan semangat tau Farah. Ingat... Tanamkan dlm hati... Tak sabar nak tengok baby. Pasti bersemangat dibuatnya.

    ReplyDelete
  20. Semoga allah mempermudahkan urusan kak farah .. excited pulak baby bubbly dah nak keluar

    ReplyDelete
  21. Semoga dipermudahkan segala urusan Farah...

    ReplyDelete
  22. comel beg baby,hehe :) semoga semuanya berjalan lancar... nanti update entry pasal baby tau, insyaallah... :) mesti baby comel,hehe :)

    ReplyDelete
  23. @Montana

    best apa yang best? sambut baby mestilah best...

    ReplyDelete
  24. @PeRdU cINta

    In Shaa Allah aunty, kalau segalanya ok pasti akan dikongsikan di sini...

    ReplyDelete
  25. @Haisa

    ha ah dear, tengah sarat menanti masa yang telah ditetapkan itu...

    ReplyDelete
  26. @Nur A.Z

    In Shaa Allah, thanks my dear for the doa...

    ReplyDelete
  27. @Cik Mun

    akak ni lagi tak sabar rasanya tapi dalam masa yang sama nervous you...

    ReplyDelete
  28. @lynn kamarul

    thank you so much for the prayer, In Shaa Allah, I will... appreciate it much yer...

    ReplyDelete
  29. @RamRamCute

    thanks akak untuk support yang tak jemu2 itu... semakin dekat dah ni kak... nanti kita in touch yer...

    ReplyDelete
  30. @permatabiru

    ha ah dear akak kena operate... ada complication pada pregnancy tapi tak adalah serious sangat kot...ok lagi... mild one i guess...

    ReplyDelete
  31. @Kenit Cinonet

    thanks kenit, In Shaa Allah akan diamalkan nanti... ok nanti kita bagi aunty Kenit tengok yer kalau dah selesai segalanya dan berjalan dengan lancar, In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  32. @Nurfaezah Abdullah

    thanks for the doa fae... appreciate it much..dah fae, through ultrasound its a boy...

    ReplyDelete
  33. @Amanda Suria

    thanks akak diva for the doa... pray for the best and never stop yer... love you...

    ReplyDelete
  34. @Cik Puan

    thank cik for the doa, appreciate it much...

    ReplyDelete
  35. alhamdulillah semoga dipermudahkan ye farah
    ciksu hanya boleh doakan je
    nk share lbih lebih teda pengalaman lagi
    take care

    ReplyDelete
  36. @IbuNoey

    dah siap berkemas sebab dah tau date dah, terima kasih yer atas doa...

    ReplyDelete
  37. @yang baik Ishak

    terima kasih kak atas doa, sangat hargainya... In Shaa Allah, moga2 semuanya lancar dan selamat...

    ReplyDelete
  38. @Imani Iwani

    terima kasih kak atas doa tu, appreciate it much...

    ReplyDelete
  39. @Qaseh Wee

    thanks for the doa dear, and appreciate it much...

    ReplyDelete
  40. @Vee Lea

    thanks my dearie sis, appreciate it much...love you always... pray for baby and me yeah?

    ReplyDelete
  41. @Maszie Fatah

    terima kasih di atas doa tu dan saya sangat hargainya...terharu ni.. hu hu hu...

    ReplyDelete
  42. @Fizalinolie

    terima kasih fiza, farah appreciate sangat, In Shaa Allah akan pegang kata2 fiza tu... memang tak sabar nak tengok baby, hopefully segalanya smooth...

    ReplyDelete
  43. @Afiqah Adzan

    terima kasih fiqah di atas doa dan akak appreciate sangat2...

    ReplyDelete
  44. @Sally Samsaiman

    ahakss I;m counting the days too my dear... hu hu hu..plus2 nervous...

    ReplyDelete
  45. @Fatanah Khirizan

    In Shaa Allah dear, I will introduce Bubbly Baby... thanks for the doa and appreciate it much...

    ReplyDelete
  46. take care Farah...rasa macam akak yang nak bersalin pulak...huhu

    ReplyDelete
  47. alolo..semangat ye!?
    hehe harusla kannn..
    lau yaya nti xtaula cane...ngeee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. of courselah excited dan semangat yaya.... tunggu nanti bila tiba masanya yer...

      Delete
  48. Replies
    1. Alhamdulillah kini segalanya telah selesai dan selamat???

      Delete
  49. Moga segalanya dipermudahkan ye sis, Aminn :)

    Jom Terjah : Bunuh Filem Melayu!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia