Home » , , , , , , , , , , , , » Completed The Dosage of Dexa!!!

Completed The Dosage of Dexa!!!

Source Extracted from Google
Sambung lagi cerita pasal Suntikan Dexamethasone untuk matangkan paru2 "baby" dari entri INI dan juga entri INI ... Dah selesai dah satu lagi bab "uols"... dan setakat ni selepas suntikan yang kedua ni masih lagi "standing still"... dan masih lagi mampu berjalan walaupun ada terasa sengal2 sikit di bahagian belakang badan...biasalah tu kan??? Tapi sejujurnya sakit tu masih boleh tahan lagi... "I'm a survivor!!!" ^_^... 

Sekali lagi bila ingat2kan apa kata "my gynae" tentang kesakitan yang akan berlarutan selama seminggu tu, masih tertanya2 kepada diri sendiri apakah benar dan dari pengalaman2 mereka yang saya dah baca di blog2 lain tu, apakah benar???...tapi terdetik juga kat hati ni, mungkin Allah permudahkan dan juga mungkin setiap orang tu ketahanan mereka berbeza2 serta pengalaman mereka berbeza2... yelah dulu pun kawan2 blog ada juga nasihatkan pengalaman bersalin dan kesakitan yang dialami setiap orang tu berbeza... Dan mungkin juga doa didengari oleh Allah SWT yang mana kentalkan serta tabahkan hati ini... dan mungkin juga salah satu daripadanya adalah "mind set" diri sendiri yang kebal serta acapkali menyatakan jangan fikirkan sangat dan redah jer... Atauuuuu... mungkin ubat "or" steroid tu belum jalan "completely" sebab tu tak terasa lagi kesakitan yang dibayangkan oleh semua orang tu.... Wahhhhh banyak betul kemungkinan ni... ekekekeke.... Terima kasih juga atas doa "uols" semua kerana saya pasti itu adalah salah satu penyumbangnya... "appreciate it much and heartz uols deep2".... 

Setakat ni, tak ada kesakitan yang teruk2 sangat yang boleh diceritakan atau dikongsikan.... "again" lepas jer suntik terus rasa nak baring jer dan nak melelapkan mata "uols"... badan tu berpeluh2 sedikit lah, rasa macam peluh dingin dan panas, nak duduk depan kipas jer kerojenya...hik hik hik... "logically" kesan steroid pada tubuh badan yang suci yang tak pernah disuntik dengan sebarang jenis steroid ni kot... muahahaha.... Itu jerlah untuk hari ni, esok lusa masih tak pasti lagi... 

*Tinggal lagi satu dua "step" jer ni untuk menyelesaikan proses kelahiran Bubbly Baby ni.... huh, minggu ni agak cerita fokus pada Bubbly Baby jer kan??? "Famous" jap Bubbly Baby apabila asyik disebut2 di Bubblynotes sejak dua menjak dah dekat dengan tarikh nak lahir ni kan??? Tak apalah bagi Bubbly Baby pula "expose" pula, mummy nak kena "slow2 down" sikit, bagi laluan pada generasi baru...ahaksss... tapi tak bermakna kena berhenti mendiva kan??? la la la....  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Completed The Dosage of Dexa!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, November 23, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. semoga selamat utk farah dan bby

    yup setiap org berbeza ketika proses bersalin
    tak sama :)

    ReplyDelete
  2. jgn neves..segalanya kan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. Xpe.. Coret kngn dan pngalaman... Suatu hari si junior tu blh tahu btpa sshnya mama dia ngdungkn dia dulu...

    ReplyDelete
  4. x lama jer lagi bubbly baby nak kuar tgk donia.. yeaayyy... moga dipermudahkan masa bersalin nanti yer farah.. pray for u!

    ReplyDelete
  5. trauma i tengok jarum babe..
    but I know you kan seorang yang tabah..:)

    ReplyDelete
  6. @zarena heeney

    masing2 ada pengalaman mereka yang tersendiri kan?

    ReplyDelete
  7. @Maria Firdz

    In Shaa Allah, mana tau kan satu hari dia terbaca pula blog ni kalau masih wujud...

    ReplyDelete
  8. @ZazaMyMoon

    bukan setakat you babe, i pun trauma, tu sebab i tak tengok... ekekekeke... buat tak pandang jer...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia