Home » , , , , , , , , , , , , » BUBBLY BABY: IMAN FIRASH BIN HUSAINI... ^_^

BUBBLY BABY: IMAN FIRASH BIN HUSAINI... ^_^


Salam Jumaat "peeps"!!! Windu bangat sey sama "uols"... Yelah, namanya pun pergi bercuti selama beberapa hari... Ini pun mengelatkan??? Sementara Bubbly Baby tidur, mummy pun "settle"kan kerja2 blog yang tertangguh dan tertinggal... 

Ok, sepertimana yang dijanjikan kepada "uols" sebelum bersalin kan??? Alhamdulillah... tanggal 26 November 2013 @11.25 a.m Bubbly Baby telah selamat dilahirkan melakui kaedah "Elective LSCS" dengan berat sebanyak 2.86 KG. Inilah dia rupanya "uols" Bubbly Baby...dan inilah nama yang telah diputuskan oleh "both" abah dan "mummy"... IMAN FIRASH BIN HUSAINI ...


Kalau ikut2an banyak cerita yang nak dikongsi dan pengalaman yang nak dikongsi dengan "uols"... terutamanya tentang proses kelahiran yang dilalui dan juga "how does I feel" dan "how thankful I am" kerana mempunyai seorang suami yang sangat "caring", "loving" dan pengorbanan yang tidak dapat digambarkan... susah payah, jerih payah dalam menguruskan kami anak beranak sepanjang tempoh dan proses kelahiran... Bila mengenangkan pengorbanan suami tu, bergenang dan meleleh pula air mata... dan ada sesuatu perasaan "in between" yang tidak dapat digambarkan dengan jelas "however what could I say, it's getting deeper and stronger"... Alhamdulillah, syukran Allah atas kurniaan serta anugerahMu yang tidak terhingga ini... 

*Entri hari ini cuma untuk "introduce" Bubbly Baby jer pada abang2, kakak2, "aunty2" dan "uncle2"... cerita selanjutnya mengenai "the whole process"... In Shaa Allah, "step by step" akan dikongsikan... In Shaa Allah, tahun depan potong kek bersama2... "birthday mummy" 24 November dan "birthday Bubbly Baby" 26 November.... selang 2 hari jer... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel BUBBLY BABY: IMAN FIRASH BIN HUSAINI... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, November 29, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

153 comments:

  1. alhamdulillah akak dah selamat lahirkan baby iman .. tahniah kak. semoga akak sekeluarga sihat..comel iman.. :)

    ReplyDelete
  2. seronoknya dapat tengok baby dah keluarkan farah...i'm happy for u dear...moga iman firash menjadi anak yang soleh yang dapat membantu dan menjaga ibu dan ayahnya di masa akan datang,.menjadi anak yang bertanggungjawab..syukran...anugerah yang terindah..yang pastinya tidak dapat digambarkan dengan kata kata..
    lepas nie dah boleh share tiup kek...tahniah farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak and thank you for being there for me too... ha ah lepas ni dah boleh tiup kek sesama dah... *_^

      Delete
  3. alhamdulillah & tahniah! baby sangat comel..

    ReplyDelete
  4. Mmmuahhhh kat baby ashhhh.....mmmuah kat mummy jugak..mama long dh reveal tp schedule post...tgok nanti tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. muackksss kasi melekat kat mama long...he he he...

      Delete
  5. al-hamdulillah..dah selamat semuanya...;)

    ReplyDelete
  6. comelnya baby iman. .hehe. .cntk nma dia. :) Tahniah kak. . :D

    ReplyDelete
  7. dah selamat... Barokallah kepada Iman Firash Husaini
    selamat berehat farah ... take a lot of rest yer

    ReplyDelete
  8. Tahniah Farah. Semoga Iman Firash menjadi anak yang soleh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fiza... In Shaa Allah, mudah2an...

      Delete
  9. tahniah farah..cantik nama utk baby tu..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ....

    dah agak dah! hehehe. Kenit dapat agak apa nama baby semalam kat FB hehehe. Tahniah farah and hubby for your new bundle of joy.

    hello Iman, we born in the same month yeaaaa! mummy 24th, Iman 26th aunty 28th hahaha selang dua ari je kiter ye (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kenit, ok aunty nanti kita potong kek sama2 ek...

      Delete
  11. tahniah kak , baby boy.. comey n nice name akak

    ReplyDelete
  12. wah...tahniah dgn kehadiran bb iman!! besday nk dekat dgn besday mummy.ni kira besday present for mummy la ye..

    so,special for sis bubbly, selamat datang ke dunia ibu bapa...kompom mmg best! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear, memang best need, part jaga malam pun best..ahakss...

      Delete
  13. Allahuakbar..subhanallah..tahniah ye daripada PC..dulu anak..kemudian isteri dan kini ibu pula..syukur alhamdulillah..nikmat rezeki kurniaan ILAHI..bersama rezeki itu Allah sertakan ujian..moga tabah menghadapi dugaan..qanaah dalam mendidik anak menjadi insan yang cemerlang dunia dan berjaya diakhirat..selamat berpantang ye..aunty love you Iman Firash :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah dan tahniah farah dpt bby boy yg comey ^_^

    ReplyDelete
  15. tahniah farahhhh
    comey baby dia...selamat berpantang, jgn ngelat yekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, thank you kak, tak ngelat pun...

      Delete
  16. Wahhhhh.....dah ade bubbly baby upe nye...congrats darlink...

    ReplyDelete
  17. What could I say... congrats & happy for your darl :))
    Mummy Zaza pun dah buat 2 review untuk you tau Baby Ash.. In my DAYRE & also in my blog.. muahhhhhh :)

    ReplyDelete
  18. tahniahhhh kak...alhamdulillah sumernya selamat..
    geram tengok pipi baby walaupon berat tak sampai 3kg tapi pipi timbul..
    happy in the world cayang..

    ReplyDelete
  19. Tahniah kak farah.. baby akak comei sgt.. nama pun sedap.. Assalammualaikum Iman Firash bin Husaini.. aunty farah kiss sikit.. hehehe...take care tau k.farah.. :)

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah selamat dah semuanya...

    giliran nory plak menghitung hari...
    dupdapdupdap..

    comeyyynya baby, pipi gebu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thank you nory... sabar yer menanti kelahiran nory...

      Delete
  21. Tahniah.. Sama macam Zara dengan mamanya, beza 3, 4 hari jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you eraz...wah ini adalah kebetulan ataupun apa...he he he..tak adalah saja gurau2...

      Delete
  22. congrattttssss farah... tembamnya pipi dia ni... rasa macam auntie mia nak cubit2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak mia, silalah cubit aunty miaa...

      Delete
  23. tahniah kak farah... comel baby :)

    ReplyDelete
  24. Tahniah kak farah...wpun dh thu n wish kt fb..

    ReplyDelete
  25. ALAHAI...COMELNYA FARAH..tlg kisskan baby untuk shaila...hihihi...tahniah yer..Firash?sedap nama tu..

    ReplyDelete
  26. hai iman.. selamat datang ke dunia baru.. :)
    lepas ni bnyk la mama awk cerita pasal awk kat sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah banyak dah pun sekarang kan mimie...he he he..

      Delete
  27. kak farah!tahniah ye...hehe comeynya baby

    ReplyDelete
  28. Allahu Akbar.... Alhamdulillah 3X.... tahniah kak,semoga anak tersebut trus menambahkan lagi kebahgiaan dan rezeki sekluarga..Amin

    ReplyDelete
  29. tahniah akak..;-) comel nya baby..;-)

    ReplyDelete
  30. syukur alhamdullilah selamat tahniah sis farah dpt baby baru..comel sangat fresh baru kluar.mudahan jadi anak yang baik

    ReplyDelete
  31. Tahniah!! Yeayy~ heheheh suka baby.. Muahh ^^

    ReplyDelete
  32. Tahniah.

    Ni betul betul anak mummy sbb bday dekat dekat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak, memang anak mummy pun... *_^

      Delete
  33. Tahniah Kak Farah .. Sukanya tengok baby kak farah .. Nanti dah besar mesti hensem kan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fiqah, mudah2an...In Shaa Allah...

      Delete
  34. alhamdulillah,tahniah kak farah! :)
    comelnya dia,hehe...
    sedap nama tu... :)

    ReplyDelete
  35. tahniah Farah..hope semuanya selamat.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak semuanya selamat, thank you so much kak...

      Delete
  36. welcome to this world our precious bubbly baby!! alhamdulillah...nice name, semoga jadi anak yg soleh ye IMAN FIRASH BIN HUSAINI...!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you aunty sally...eh bakal menantu...muahahahaha...

      Delete
  37. Assalammualaikum...farah,

    tahniah farah dah selamat melahirkan baby yg comel...

    mselim3

    ReplyDelete
  38. Tahniah Farah...tembomnya baby...tak care dear...

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah, tahniah Farah..Selamat menjalani tanggungjawab seorang ibu yea...:)

    ReplyDelete
  40. Olololo.. cute sgt baby firash.. alahai.. geramnyeee.. heee..

    Besday farah 24 nov yea.. hepi belated besday yunk.. awat baby xnk kuo time tu.. klu x leh kongsi dob sama kan.. heeee..

    Nk jugak dengar citer farah psl pgalaman farah semya.. jgn lupa jln citer tau.. heee.. nti peram lama2 lupa lak.. heeee..

    Elective LSCS tu apa farah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sahabatku, teman dah cerita dah dalam entri terbaru pengalaman tu...

      Delete
  41. slm..
    anne baru follow sini.. tahniah dapat baby boy! comel sangat.. hihi..

    ReplyDelete
  42. tahniah FW..SB ni sibuk memanjang dlm 2 wks ni bagi memenuhi tempahan biskut kengkawan..so mlm ni, SB gi jenguk blog FW..walawehhh..dah keluar rupanya Bby..SB lama tak bw ke mana2 blog dlm minggu-minggu ni..tahniah sekali lagi

    ReplyDelete
  43. alolo...comelnya dia.....
    lah hampir2 bday cik akak tu...hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you cik akak, wah cam tu kita boleh potong kek sama2lah ni...

      Delete
  44. Aww so cute, such a good name also :D

    ReplyDelete
  45. alolo..comey..aunty nak cubit pipi sikit bley tak? hehe

    ReplyDelete
  46. tahniaahhhhh kak farah .... Semoga baby menjadi anak yang baik kepada akak dan suami ....

    ReplyDelete
  47. comelnya Farah.....take care dear.....!

    ReplyDelete
  48. Tahniah Farah...I love bau baby..sgt wangi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear, I love bau baby tooo best kannn???

      Delete
  49. tahniah kak...Iman Firash ya? hehe teringat nama Izzue Islam dalam SSID, Firash Arshad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you itah, tulah ramai orang ingat akak pilih sebab Izzue Islam, tapi sebenarnya tidak...

      Delete
  50. tahniah sis.. comelnye baby.. pasni bizi la layan karenah anak pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fiza, memang bizi pun sekarang melayan kerenah dia...he he he...tapi seronok...

      Delete
  51. Tahniah di atas kelahiran baby iman... semoga menjadi mummy yang baik dan rajin2 la update pasal baby... tak sabar nak baca... owh ya... ur bday, 24, baby iman 26, and me 30... cehhh nak menyelit jugak.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear, bolehlah kita potong kek sama2... *_^

      Delete
  52. alhamdulillah... tahniah farah...!! baby cute sangat... selamat menjadi mommy... :D

    ReplyDelete
  53. alhamdulillah.tahniah
    ciksu tumpang happy :-)

    ReplyDelete
  54. Ya Allah.. ros baru tahu ni kak.. Alhamdulillah.. tahniah kak.. selamat menjalani tempoh berpantang ye kak.. baby comelll sangat!

    ReplyDelete
  55. tahniah farah.. rehat secukupnyer.. jaga diri & baby juga yer. jgn paksa diri sgt ! kesihatan lebih utama yer

    ReplyDelete
  56. sedap namanya.. tahniah ye dan selamat berpantang...

    ReplyDelete
  57. Walaupun terlambat tapi nak ucap jugak, tahniah sis. Tertunggu-tunggu post gambar baby sebenarnya tapi hari ni baru sempat IM blogwalking. Hehe. Btw, tahniah sekali lagi sis. Comelnyaaaaa Iman Firash. :D

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum farah...tahniah2 atas kehadiran baby comel ni yer...:)

    ReplyDelete
  59. semangat Iman Firash.. Awww congrats sis ^_^

    ReplyDelete
  60. Alhamdulillah...selamat bersalin, tahniah farah...seronok tengok gambar Firash ni..Jadi anak yang baik dan taat ye sayang

    ReplyDelete
  61. dah seminggu baru husna sempat singgah sini?? ish3..

    btw tahniah kak farah.. =)

    ReplyDelete
  62. Alhamdulillah dn tahniiah farah , dn selamat dtg Iman..;)

    ReplyDelete
  63. waa wlpn rs mcm dah lmbt ttp nk ucap congrats sis!! cute baby!!>.<

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. Tahniah dh dpt baby..turn sy bila la plk ek..hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you arm, In Shaa Allah dengan izin Allah, your turn will surely come...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia