Home » , , , , , , , , , , , » Aiskrim Malaysia - Homemade IceLolly!!!

Aiskrim Malaysia - Homemade IceLolly!!!

Source Extracted from Google
"It's throwback time peeps!!!" ^_^... Rasanya ramai di antara kita yang pernah makan aiskrim ni kan??? Aiskrim Malaysia... Masih terbayang2 bagaimana kenikmatan memegang aiskrim yang sejuk itu, kenikmatan menggigit hujung plastik sebelum dapat menikmati aiskrim itu, dan sedutan pertama air yang sejuk dari plastik yang telah digigit itu... ahaksss "over" sudah... la la la...tapi betullah, itulah pengalaman dan rasanya makan aiskrim ni... setuju tak setuju tak pada yang suka makan aiskrim ni??? 

Adik2 zaman sekarang pernah jumpa ke??? Tanya dulu sebab tak pasti sama ada masih ada yang menjual atau tidak... dan budak2 zaman sekarang pernah jumpa ke tidak...maklumlah zaman berubah...kalau ada "parents" yang "homemade" tu "might be" diaorang kenal lah kan??? Masih teringat lagi ada pelbagai "flavor" aiskrim Malaysia ni... dari asam boi kepada milo kepada oren kepada sirap kepada anggur kepada jagung dan macam macam lagilah... "yummylicious"... dan bagi saya selalunya beli atas bas sekolah jerlah waktu balik sekolah... menikmati aiskrim sepanjang perjalanan pulang... dan juga di rumah bila mama memang rajin tolong buatkan... ^_^

"Yummylicious" dan kenangan waktu kecil yang tak mungkin dapat dilupakan... terlewat pula nak buat sendiri aiskrim Malaysia ni kan??? Ahaks, dah nak bersalin dah, tak sempat dah... jadinya lupakan sajalah niatnya nak merasa.... la la la la...  

*Ooopsss...salam pagi Isnin "peeps"... selamat bekerja, selamat belajar dan selamat menunaikan tanggungjawab serta kewajipan2 yang penting yer "uols"... Ingat tanggungjawab jangan sekali2 diabaikan... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Aiskrim Malaysia - Homemade IceLolly!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, November 25, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. SELAMAT HARI JADI FARAH :)

    ooooo teringat zaman sekolah dulu
    blk sekolah mesti beli
    pastu pegang ice cream batang tu dgn lapik tuala kecik :)

    ReplyDelete
  2. serius...dah lama tak makan ice cream Malaysia

    ReplyDelete
  3. waa.. sedapnya... nak buat gak... huhu...

    ReplyDelete
  4. wei dulu seposen je kan eskrem ni.now dh 30sen.pas tu xsedap.buat sendiri lah best! aku mmg suka!

    ReplyDelete
  5. ..kalau kt sekolah ade hari jualan, ais krim ni mst terselit sama..tp harga nya x mcm dlu la..20 sen @ 30 sen..dlu2 10 je kn..

    ReplyDelete
  6. Wa!!!!..terliur tgk..sy suka flavor milo...skrg susah nk cari..kedai kat kg ade lg kot..kiki

    ReplyDelete
  7. @zarena heeney

    thanks Ena for the wish, ha ah, betullah Ena, bila makan aiskrim ni sebab sejuk mesti lapik ngan handkerchief sebabnya sejukkkkk....

    ReplyDelete
  8. @Sukma Haron

    saya pun dah lama kak tak makan ais krim Malaysia ni...

    ReplyDelete
  9. @Maria Firdz

    ala kalau Maria buat akak tak boleh makan dah, sebab dalam pantang kan? hu hu hu, tak pe tak pe, enjoy your ice cream, makankan untuk akak ek?

    ReplyDelete
  10. @Cik Puan Rara

    oh sekarang dah 30 sen ek? tak tau pula harganya... hik hik hik..

    ReplyDelete
  11. @Zira Aziz

    tentang harga tu tak berapa nak pastilah... he he he... tapi memang dulu 10 sen...

    ReplyDelete
  12. @thisni3zahata

    saya rasa kat kedai kampung mesti ada lagi... he he he...flavor milo tu layan juga...

    ReplyDelete
  13. Selalu buat utk dania.....dia suka je....kalau boleh apa je akak nk inform dia....nak dia tau..takut nanti lupus ditelan zaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah rajinnya kak long buatkan untuk dania... untung dania ada mama yang rajin...

      Delete
  14. hahha mmg nostalgia sgt.. u kata beli askrem ni kat atas bas sekolah terus I tergelak.. I pun dulu mcm tu.. makcik conductor bas selalu yg jual harga sebatang seposen lepas tu naik doposen plak hahahhaha.. ohhh I miss that moment :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila fikir2 balik memang rindu moment tu...

      Delete
  15. Kegemaran dulu ni..tambah perasa milo..mmg duk gonggong je la kat mulut.hehe

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir farah
    ciksu doakan smoga farah dipanjangkan umur dan dimurakan rezeki.aamiin

    ReplyDelete
  17. Baru buat hari tu .... anak anak yg buat. Ada lagi dlm esbok tu

    ReplyDelete
  18. Oh, sdapnya aiskrim malaysia...sekarang dan 40 sen harganya farah

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia