Home » , , , , , , , » I Wish You All The Best & I'll Always Pray For You...

I Wish You All The Best & I'll Always Pray For You...

Source Extracted from Google
Doa adalah senjata orang mukmin... Mereka yang enggan berdoa kepada Allah SWT adalah orang yang bongkak... Firman Allah (mahfumnya) Berdoalah Kepadaku, Aku (Allah) akan memperkenankan permohonan kamu... (Surah al-Ghafir, ayat 60).

Katanya, seorang suami itu baru dikatakan berjaya, bila rumahtangganya juga berjaya. Kejayaan seorang suami tidak terlepas dari sokongan serta doa isteri. 

Doa isteri untuk suami memang mustajab kerana jika wanita bermunajat, ia memang ikhlas, kata pendakwah dan perunding motivasi terkenal, Ustaz Wan Akashah Wan Abdul Hamid. Beliau yang juga pensyarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), berkata bagi membentuk keluarga bahagia, isteri perlu berdoa supaya keluarganya hidup dalam harmonis, diberi keselamatan dan kekuatan iman.

Beliau berkata, sebelum suami ke tempat kerja, isteri mendoakan kejayaan ketua rumah tangga itu. "In Shaa Allah, dengan keikhlasan isteri, doa itu akan dimakbulkan dan suami mendapat kejayaan. Usaha yang disusuli dengan doa adalah faktor yang memberi kebahagiaan kepada rumah tangga". 

Snap snap snap... Susulan dari itu... 

Source Extracted from Google
"A JOURNEY OF A THOUSAND MILES STARTED WITH ONLY ONE STEP. ALL THE BEST IN YOUR EXAMS. AS IT IS THE FIRST STEP OF YOUR CAREER... IN SHAA ALLAH...AMIN"

*Dearie betterhalf, selamat menduduki peperiksaan for your Paper 1, 2 and 3... I wish you all the best and I pray that all your efforts and hard-works all this while will be paid accordingly... Tak perlu untuk minta doa dari saya kerana sememangnya saya sentiasa doakan yang terbaik buat betterhalf saya dan semenjak the decision to further study been discussed and talk about... I've already pray that you'll be success in whatever you do.... Jawab soalan dengan tenang dan teliti... In Shaa Allah...the flying colours is yours! Selamat berjuang dan selamat berjaya.... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel I Wish You All The Best & I'll Always Pray For You... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, June 24, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Doa tanda kita hamba yg lemah... maka berdoalah..

    Doa tnpa usaha = bohong
    usaha tnpa doa = sombong... :)
    All the best.. :)

    ReplyDelete
  2. Selalu lah berdoa untuk kebaikkan.insyallah akan menyusul kebaikkan itu walaupun kita tak tahu bila dan di mana..insyallah..amin..
    melawat farah pepagi nie..
    sihat ke mommy to be ni??

    ReplyDelete
  3. Semoga your hubby success in all his future undertaking dik...may all your wish jadi kenyataan..all the best..

    ReplyDelete
  4. in Shaa Allah akan sentiasa berdoa farah

    ReplyDelete
  5. Kalau dapat doa dari isteri...insyaallah, berjaya!
    Gembira hati kalau dpt doa dari isteri :)

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah k.farah.. mudah2 doa k.farah dimakbulkan.. ;p

    ReplyDelete
  7. doa mesti seiring dengan usaha, kalau berdoa tanpa usaha pun tidak guna gak..

    ReplyDelete
  8. doa dan usaha harus seiring..sama2 berdoa suami dn isteri..sama2 jugk berusaha..:)

    ReplyDelete
  9. Selamat maju jaya buat husband akak ye

    ReplyDelete
  10. selamat menduduki exam kpd beliau...semoga sukses nanti...

    ReplyDelete
  11. Untungnya bila ada isteri seorang blogger...hehe
    Gud Luck juga buat dia...

    ReplyDelete
  12. Doa isteri juga doa ibu yg mengandung in shaa Allah dimakbulkan... :-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY